click this to be awesome person

Tuesday, 27 December 2011

Beza Bila Jauh & Dekat

Assalamualaikum.

Mood tengah romantik ala2 cite titanic nak celoteh sket pasal ragam suami-isteri yang klu masing2 dekat buat tak reti tp klu dah berjauhan masing2 lebih kurg mcm cacing kepanasan terutama si isteri. Hehehe. Baik Iza mngaku je lah kan dr bertalam-dua-muka kan tak elok mcm tu. Alkisah, baru2 ni my yayang g Perlis main bola wakil Perbadanan Putrajaya utk lawan ngan jabatan/kementerian seluruh negara. Lebih senang kita kata untuk MAKSWIP lah erk. Sape keje gomen tau la. So 4 hari gak lah berpisah ngan my yayang ni. Iza ni mcm biasa lah, konon wat2 kebal x de effect pape tp sbnrnye dlm hati mcm dilanda ombak-tsunami bukan ombak-rindu. Tak tahu la kenapa. Pd hal before this Iza selalu gak outstation n berjauhan ngan my yayang. Dan dr situ lah Iza dpt trace yang Iza ni jenis klu Iza "tinggalkan" my yayang xpe..Which is klu Iza yang outstation doesnt matter.

Tp klu my yayang yang "tinggalkan" mule lah rase awan berarak mendung bagai. Hahahaha. Gila emo Iza ni. Mule lah rase sensitif. Akan sms n call my yayang tanye itu ini sbb nye xde teman nak "gado". Selalu kat umah Iza yang rajin cr pasal ngan my yayang. Yelah my yayang kan "rajin" sgt kemas umah so bile Iza balik tengok umah tunggang-langgang mule lah Iza nye volume nak high aje. Tp ni 4 hari bile my yayang xde Iza balik umah keadaan umah mcm keadaan asal Iza g keje. Mcm x berusik je (memang x berusik la sebab xde org kat umah). Dr situ lah mule nak emosi nak bergenang air mata ni hah. Hahaha. Kelakar pun ade. My yayang pun ayat biasa lah kate bile dok dekat masing2 ade je cr pasal. Bile dah jauh baru rase ape itu erti rindu-dendam. Hehehe. Ntahla. Siapa tak syg suami??? Cube ckp...

Wlu pun my yayang ni banyak ragam die (ceh, pd hal diri sendiri yang banyak songeh) tp tetap Iza sayang. Hehehe. Al kisah mcm kes malam td. Iza ni punyelah lembut gigi dr lidah nak mintak tlg my yayang g tapaukan roti canai telur sblm die g keje. DIe pulak asyik bg excuse tak sempat la, nnt lambat lah. Iza pun dgn jiwa yang lara pun pergi membawa diri ke hall tengok tv dok diam2. Then my yayang kuar siap2 nak g keje. Dah salam-peluk-cium semua die pun pegi. Iza memang dah yakin dah xde lah roti canai telur mlm tu. Xpela, sambung xtvt tengok tv.

Tbe2 tgh ralik tengok tv tu dgr org ketuk pintu. Eh, sape pulak. Pastu terdetik kat hati ni mesti my yayang tertinggal something ni tu yang naik balik. Then bukak je pintu, terus my yayang hulur bungkusan roti canai telur. Wahhh!!!!! Rupenye sang suami ni layan gak "mengada" sang isteri. Hehehe.Terus senyum lebar le ape lagi. Thanx ye suamiku. So petang ni ingat nak masak something utk die.


Adinda sayang ketat-ketat same kekanda. Hihihi.
 **sila close window kalau anda rase menyampah**

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. walau apa pun eka tetap pilih tanah berjauhan...ngak enak :)

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    klu boleh memang taknak berjauhan Eka..
    tp klu dah krn tugas..
    terpaksa jugak merelakan..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails