click this to be awesome person

Wednesday, 14 December 2011

Babai My Old-Office

Assalamualaikum

Setelah sekian lame membiarkan blog ni sepi tanpa berita, so owner die mencuri sedikit mase yang sepatutnye digunakan untuk bersiap kerana nak pegi outstation ke Melaka ni terus duduk kat dalam bilik study ngadap lappy ni. Actually nak cte pasal smlm last day Iza kat opis ROY, KBS. Patutnye Iza last day 19hb which mean 20hb tu Iza dah start duty kat opis baru tp memandangkan hari ni Iza kena attend Konvensyen K.I.K Kementerian Belia n Sukan sbb my opis take a part so kira smlm la last day. So sblm2 mgu terakhir tu memang dah siap packing segala personal thing masuk dalam kotak A4. Gila mcm tak sbr nak blah kan? hakhakhak.


Tengok, on my desk dah tersangat clear dah. Segala benda dah masuk dlm kotak sbb sng nnt nak blah je kan. Mane yang ade dlm gambar ni kena lah tinggal sebab hak kerajaan. Tp ade gak brg2 Iza yang Iza tggl. Mls nak angkut sbb nye x muat nak sumbat dlm kotak. hahahaha.teruk punye perangai.


Ni baru kotak untuk stationery tapi Iza selamba campur sekali ngan benda lain. Yang frame tu wlu pun buat dgn menggunakan kertas card-board je tetap sayang sbb ianya cantek di mata Iza. Semua kotak berjumlah 4 kotak. Gile, 4 tahun keje 4 kotak. Setahun barang2 jadi 1 kotak. Klu 10 tahun 10 kotak mampus nak angkut. Pastu semak kat umah kotak punye lah banyak. Dah Iza ni jenis sayang barang, klu  benda tu elok dah buang pun still nak simpan.huhu.


Ni mase tengah melintas nak g kat parking kete depan opis. Sbb nye Iza tak parking kat opis my yayang which is building adalah sebelah menyebelahi. Lebih rela lintas jalan besar yang mane masing2 mempunyai 3 lane kiri dan kanan. So kesemuanye 6 lane. Tu tak campur lagi dgn laluan pejalan kaki yang kat tengah2 tu. Huhu. So pasni opis Iza n my yayang sudah jauh. Klu time dekat ni nak jumpe leh sgt2. Sbb Iza slalu g makan kat kafe my yayang coz banyak choice. After this sudah jauh ma....hehehehe...xpe...jauh2 sket ni nnt rindu dendam lebih sket..haha..kecoh lak, mcm jauh sgt pd hal dlm putrajaya...


Hah, ni lah Kompleks Perbadanan Putrajaya which is my yayang nye opis. Tapi building die sebelah sana bukan yang belah sini. So jauh gak lah klu Iza jalan kaki. Basah lah my ket#*ak..hehehe...


Ni pulak opis Iza yang kiteorg baru je pindah sebulan kat sini. Klu Menara KBS (Presint 4) depan sket lagi. Klu perasan ket sblh tu ade bangunan kan? Tu Wisma Tani (MOA), Menara KBS   adalah berhadapan dengan Wisma Tani. So tak jauh lah opis ROY yang baru ni ngan Menara KBS. Bangunan ni sbnrnye bangunan komersil. Tp ade gak lah lain2 gov.opis dlm tu mcm SPRM, TNB pastu ade Klinik Kesihatan. Bangunan ni lebih famous dgn panggilan "Bangunan-Kaca-Hijau" (Presint 3)...So perkhidmatan Iza kat pejabat ROY, KBS berakhir sampai di sini sahaja. My new year will start at Jabatan Perdana Menteri. Nnt Iza update lagi okey. Mau siap2 packing barang dlu.  Daaaa..

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

1 comment:

  1. Ooo... nak pindah ke JPM yee... dulu isteri kat B8... parking keter bawah bangunan je... lepas ni tak yah lintas jalan lagi... Selamat berpindah....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails