click this to be awesome person

Sunday, 27 November 2011

Wedding 20112011

Assalamualaikum.

Dah lame x update blog rasenye mcm dah berzaman je. Maklumlah sibuk dgn pelbagai rutin harian. Sampaikan cerita minggu2 lepas banyak tertunda untuk diceritakan dlm blog ni. So x nak buang masa, jom teruskan ikuti kisah perkahwinan kali ni. Tarikh pun cantek 20.11.2011. On that day Iza dpt 2 invitation yang mane 1st dari my old friend ms sekolah rendah agama n the other one from my ex-poly-mate (politeknik shah alam). So pagi ahad tu bersiap awal dlm kul 10 pg sebabnye nak kena attend discussion at UiTM for OSH event. So rush g UiTM sebab nak mintak team members balik awal coz nak attend wedding2 member. My yayang still kat umah, so dlm kul 12 tgh tu Iza gerak dari Shah Alam balik umah amek my yayang. Penat kot. Rase mcm x ckup masa aje.


My gorgeous hubby on that day. :) Ehem. Ehem. Stylo-mylo sgt on that day siap awek2 di sekitar majlis perkahwinan member menjeling2 ke arah beliau. Eeuuuwww! Tolong jangan kembang sgt erk syg..:)




Mrs. Izzah yang make-up dah agak cair sket. Then cuaca agak panas pulak that day. Phewww! My yayang suke ckp hidung Iza mcm hidung ikan. Motiff?? Nak ckp hidung wifey die tak semancung hidung die lah? Erkk?? Huhuhu. Lantak...Sila terima seadanya ye syg...


1st wedding di Kompleks Muhibbah Selayang, Taman Industri Bolton (lokasi wedding Iza n my yayang pada Oktober 2009) Terus rase mcm nak naik pelamin lagi sekali. Huhuhu. Pengantin perempuan is my besh-friend masa sekolah rendah agama dolu. Panjang jodoh ngan Taufiq which is diorang dah bercinta sejak dr zaman belajar. Tak silap time kat UiTM lagi kot. So, congrats to Nor Asyikin Abdul Rahman n her husband. :) Tu yang baju putih tu pun my besh-friend masa sekolah rendah agama gak. Hopefully  pasni turn die pulak.. :)


Mase Iza n my yayang sampai kat lokasi majlis tu pengantin x sampai lagi. Agak lambat gak diorang sampai. So kiteorg makan dlu, sempat jumpe kembar n my family sbb Syikin satu kampung ngan Iza then family n all my siblings sume kenal satu same lain. So pas makan tu pengantin sampai, tp Iza x sampat tunggu lame coz nak g wedding kat Cheras pulak. Sebab x tau jalan so kenalah gerak awal takut sesat pulak. So jumpe Syikin time ni aje la. Btw, congrats my dear friend...Wish u will happy with ur marriage. Amin...



Wedding kedua is wedding Kak Aliaa which is my ex-polymate masa kat Politeknik Shah Alam dlu. Die pun lame gak bercinta ngan Khairul Fahmi ni hah. Eh, bukan Khairul Fahmi keeper Harimau Muda tau. Hehehe. Wedding dibuat kat kuarters polis kat Taman Desa Baiduri, Cheras. Jenuh gak my yayang pusing same sini cari rumah Kak Aliaa ni. Last2 jumpe gak. Mule2 my yayang mcm dah give-up sbb too many lorong yang a bit confuse. Tapi Iza berjaya psiko my yayang suh bawak bertenang n bersabar. Lastly jumpe gak. Sampai2 je hujan turun ngan lebatnye. Masuk kat khemah tengok pengantin tengah berposing atas pelamin. Cuit jap Kak Aliaa sebab nak tunjuk muke yang Iza hadir ke majlis die. Hehehe. Then terus g makan sebab lapar balik akibat sesat kata ko....


So to Kak Aliaa and Khairul Fahmi, congrats to u all. May Allah bless ur marriage. Amin ya rabb. Sekian ceritera dan update yang ekspress dari Iza sbb nak cepat kuar g beli barang dapur sat. Salam Ma'al Hijrah buat umat islam semua.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails