click this to be awesome person

Tuesday, 22 November 2011

Selamanya Harimau Malaya (Harimau Muda)


Assalamualaikum.

Whoaaaaaaaaaaaaaaaa! Proud to be Malaysian....Iza ni bukan nak kate ape la, smlm berdua je ngan my yayang layan bola depan skrin-tv-LG kiteorg. Mule2 ingat my yayang nak tengok bola ngan kawan2 die kat mapley, tp disebabkan isteri ade kat umah so tengok ngan isteri lah kan. Hihihi. Tp penuh emosi lah Iza tengok smlm. Memangs etiap detik, detik yang mendebarkan. Sampai kan rase mcm nak gugur jantung. X pernah tengok bola dan berperasaan mcm mlm td. Terbaik la. Ape yang dpt Iza komen adalah mase awal permainan yang pihak tuan rumah jaringkan gol pertama tu permainan memang sgt kelam kabut. Seolah2 pemain2 Malaysia hilang fokus. Tapi bile masing2 dah dpt renta permainan, semua nya lebih terkawal. Paling harus dipuji keeper lah kan KF tu. Iza x dpt bayangkan perasaan die bile bola berulang kali menuju ke arah gol Malaysia. Mau stress dibuatnye. Tp kena lah profesional and naks elamat kan maruah negara kena berjuang ber"mati"-"matian". Now baru dpt rase betapa penat nye main bola walau pun x pernah main. Dlu selalu dok pandang enteng kat my yayang yang yang selalu ade game mesti x amek kesah coz jadi keeper je pun. Tapi now i know the feeling and i will more support him. Hehehehe. Lesson to learn. its much better to have own experience even just watching on TV. So, CONGRATS HARIMAU MUDA and THANK YOU FOR GOLD MEDAL for MALAYSIA! U all deserved it. Klu x menang pun smlm kami ckup berbangga dgn kalian semua. Bagi pihak yang kalah, x perlu nak terlalu emosional sampai nak bakar2 bendera Malaysia. Tu dah boleh mengundang permusuhan atau peperangan saudara walau pun kite berlainan negara tapi kite masih di bawah rumpun yang same. Mungkin kali ni nasib dan rezeki menyebelahi pasukan Malaysia. Wallahu'alam.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails