click this to be awesome person

Wednesday, 9 November 2011

Berdua Lebih Baik!

Assalamualaikum.

Kisah ni bersambung dari kisah hari raya haji baru2 ni. Kan pas balik beraya umah mak su Iza tu terus balik umah kan. Tdo lah kan takkan nak berjaga pulak sampai pagi. Pagi tu bangun agak lambat dr pagi raya sbb nye top-up tdo yang sblm2 ni x ckup tdo. Boleh? Pd Iza sume nye boleh. Hahahaha. Bangun2 je terus cari makanan, tapi dah wash-up sume lah muke. Dah isi perut kenyang2 terus je sidai baju yang ntah bp trip dah. Biasalah, jadi bibik sepenuh masa kat umah mak Iza. Kat umah sendiri pun lebih kurang aje. Cume kat umah mak Iza ni dua kali ganda sbb penghuni2 nye ramai. Adoi... Then tengahari tu call my yayang tanye bile mau dtg amek wife die ni hah. My yayang kate nanti2 die amek. Wahh!! Sket punye berdesing telinga Iza ni. Terus lah Iza bebel2 kan. Hahaha. Pastu my yayang text kate otw. Pastu terus melompat Iza siap2 kemas beg sume nak balik. Mcm dah berbulan2 x jumpe laki, pd hal baru berapa jam. Aiyooo. Kes parah dah Iza ni. Pastu dipendekkan cerita mase otw balik tu my yayang tanye nak g mane. Iza pun mcm blur2 tak tahu arah tujuan. Klu x ckp memang tujuan nye balik umah. Hahaha. Pastu ajak my yayang g dating Taman Tasik Titiwangsa. Boleh die buat muke geli geleman. Hahaha. Eh, tapi kalau time zaman bertunang dlu pun kteorg jarang ke tak pernah lepak lake garden bagai ni. Hahaha. So terus je batalkan hasrat tu. Mase dah masuk area putrajaya tu Iza teringin nak makan ayam uncle bob ngan waffle kat hospital putrajaya. Pastu pegi foodcourt P11 tutup lah pulak. So x dpt lah makan ayam tu. Tapi sblm balik tu smpt my yayang bawak g satu tempat best. Tempat yang die kate klu org awam tak leh masuk naik kete or motor. Just jalan kaki je, tempat org jogging. Ingat ke tempat ape. Rupenye tempat tu atas bukit. Siyes lawa. Dah mcm kat genting aje rasenye. Slmba je die masuk pakai kete. Mentang2 lah slalu ronda keselamatan (duty) kat situ. So guard kat situ pun mcm halal je la...


View Taman Rimba Alam @ Presint 11 Putrajaya. Rasenye betul2 belakang Balai Polis P11. Atas bukit. Kalau jalan kaki memang seput sbbnye tmpt ni berpusing. Memang luas.


See...view sgt cantek walau x nampak penuh. Sbb ni Iza snap gune galaxy-mini je pun. Tu yang muke nampak agak gelap tiada pengcahayaan. :p Gile gelap gak tinted kete ni. Hari tu rase mcm biasa je. Lantak lah. Yang penting klu kena tahan JPJ tunjuk je surat tinted dr kedai tinted tu. Tinted ni dlu nye name Air-Cool..Skrg dah convert jadi Air-Gard sbb husband n wifey dah seperate so name pun tukar. Tetibe masuk cte pasal tinted. Hahahaha. Suke hati aku je.


Betapa rimbunnye pokok2 kat situ. Rase mcm x nak balik. Tp klu cuaca sejuk lagi besh. Sebijik mcm kat genting, x yah g genting dah. Huhuhu.


Habis berposing bagai siap panjat tembok2 tu. Sampai Iza upload pic ni dlm FB sume kate kat Genting. Hahaha. Pd hal kat Putrajaya je. Hihihi. TQ syg bawak isteri mu ini meronda di Taman Rimba Alam. Hehehehe.


Otai... Asyik ngan rokok aje kejenye. Berbuih dah mulut ni memekak suh berhenti. Bile agaknya ye...Xpe...Benda baik ni memang susah nak dilaksanakan. Kena banyak sabar. Pujuk diri sendiri utk sbr baru leh suh my yayang berubah. Insya'Allah.


Comel tak beg yang Iza pakai tu. Sape nak order meh order meh. Harga murah je. Kualiti memang sgt bagus. Huhu. Warna so far ade coklat gelap, coklat cair, hijau petronas, hitam. Klu nak leh email Iza @ nurizzahmajif@gmail.com. Tali beg tu mcm biasa leh panjang kan n pendekkan. So far dah 3 orang yang amek dan mereka berpuas hati dgn harga dan kualiti beg tersebut. Mcm2 pattern ade tapi Iza ni je tak update2 lagi. Beg ni dari Bangkok. Harga mcm biasa x termasuk pos.



Sekian sahaja bercanda di Taman Rimba Alam Putrajaya. Jom balik sbb nak masak utk makan malam. Dah dapat daging qurban 1kg kena lah masak. Huhu. Okey, nnt klu rajin Iza update pasal Iza tlg jaga member yang operate bersalin tu erk.

**Terima Kasih Krn Membaca**


^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails