click this to be awesome person

Monday, 28 November 2011

Angkara Siapa?

Assalamualaikum.

Dah lame nak update pasal entry ni. Tp asyik lah berlengah2 kan. So sempena cuti ma'al hijrah ni amek kesempatan update blog ni dgn cerita2 yang baru jugak terjadi. Ni hah, pasal door-visor kereta. Biasalah kan klu dok umah bukan atas tanah. Mean umah bertingkat2 so park kete pun jauh dr pandangan mata. So mcm2 lah yang jadi kat kereta kami tu. Malas dah nak pandang. Dari kene gesel, tau2 je nak g keje dah bercalar sane sini. Pastu dgn kemek2 sane sini, pd hal smlm parking elok je xde kemek2.. Arghh!!! Protes, mule nak moody ngan my yayang. Sampai my yayang dah tak tau nak buat ape. Betul lah, susah nak jaga n pantau kete klu dok umah apartment ni kan. Xpe, setahun je lagi tggu kete leh parking depan umah. Hah, pasni bukak je pintu dah leh nampak kete. Huhu. Insya'Allah. Kali ni door-visor lah kopak. Mule2 kopak sket je, pastu lame2 jadi mcm nak hancur terbelah dua. Malas nak tengok sgt. Biarkan je. Niat hati nak je g kedai aksesori kete tukar. Paling2 pun kena RM80 - RM100. Tp pk balik, biarlah dlu. Esok2 ade duit terlebih2 tukar n baiki ape yang patut. Nasib lah kete local aje, klu Mazda ke, Honda ke, Toyota ke? Mau makan hati berulam jantung. Tapi ni pun dah makan hati cm ner?? 



Ni masa mule2 perasan. Tu pun my yayang yg ckp. Iza mcm blur2 tak tau tp bile tengok sendiri memang mcm nak menyumpah lah. Angkara siapa ni???? Xde benda lain ke korang nak buat? Klu x reti drive sampai terlanggar kete org x yah lah drive. Buat org menyumpah diri korang aje. Marah ni... Penat2 jaga kete jadi cm ni.. Klu lah kete ni leh ckp g tau ape yang jadi, lame dah g serang orang tu...



Makin hari makin jahanam tengok door-visor ni hah. Agaknye sebab time drive laju kena angin. So makin rabak lah jadinye. Argh!! X sanggup nak tengok. Klu nak g kat kete tu wat2 tak nampak je. Tp ternampak gak. Sian kat die.. Sabar ye WTV, nnt kite g saloon and spa ye buat rawatan ye. Huhu. Owner ko pun bertahun baru g spa. So tunggu je la. Okeyla. Malas mau ckp pasal kete. Skrg ni mcm dah tertarik n terpikat dgn Mazda 2 lah. Hahaha. Murah je kan tengah wat promo sblm new year ni... Ehem.. Kang klu amek sebijik kang tak makan leh jawabnye. Huhu. Berangan sahaja xpe.. :)

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails