click this to be awesome person

Thursday, 20 October 2011

TIme To Packing

Assalamualaikum.

Syioknye hari ni g keje pakai baju santai. Actually arahan dr officer should wear sport attire tapi Iza selamba badak je dress ala2 nak g kelas time hari Ahad (kelas ganti). Hehehe. Senang, x yah tergocoh2 iron baju kurung bagai. Dr smlm Iza dah start wearing seluar g opis. Selamba badak je. Buat mcm opis ni atok-nenek yang punye. Dah lame x dress up seluar slack ngan kemeja. Last dlu pun mase keje kat IIM aje. Dah mase gov. kena lah proper kan. Okey, since Iza dah war-war kan pasal perpindahan bahagian (opis) Iza keluar dr Menara KBS, kiteorang warga ROY sume dah start packing2 brg2 personal n barang rasmi. Rase x sabar nak pindah sbb nak rasa suasana baru. Auuww! Saiko sgt kan. Pd hal x suke sbb kena mengemas bagai, angkats egala fail n kotak2. Pergh! Xpe, memandangkan syarikat mover yang dilantik akan dibayar maka semua tugas2 tu kiteorg serahkan bulat2 pd mereka. hahaha. kiteorg just packing personal item je. EH, tp personal item Iza sgt lah banyak. Kate dah 4 tahun kat KBS ni kan. Memang segala macam ade. Pastu jenis syg nak buang brg2 yg dapat free tu. Jom kite usha n jenguk gambar2 sekitar acara berlangsung.



Work-station Iza yang dah memang kelam kabut jadinye. Tak tau mane nak mule dulu, tu yang jd seperti gambar di atas. Semuanya Iza keluarkan dr laci. Iza bab2 pack2 barang ni memang la fail. Lagi suke mengemas buat deko2 gitu. Pd hal lagi senang pack brg kan, ko humban je segala benda dlm kotak yang diberi pastu seal. Haiyooo. Itu pun susah kah cik adik? Yup. Susah sbb Iza bukan jenis yang main lambak je dlm kotak tu. Nak gak kena susun. Huhu.


Pening bile tengah sibuk mengemas pastu ade officer request mcm2. Nak itu, nak ini la, nak report la, nak surat la, nak fail la. Kang Iza pack sekali fail masuk kotak langsung x yah wat keje. Huhu. Nnt klu org tanye nape x buat keje? Jawab je barang2 sume dah kemas masuk kotak, tggl PC je so update blog ngan main FB je la...Boley???. Hahaha


Fasa pertama selesai. Tinggal yang atas meja tu je belum clear. Penat gak rupenye yea. Ni baru pindah pejabat, belum pindah umah. Mau pengsan kena amek cuti seminggu lah nampaknye. Tu yang tak suke pindah-randah ni tau. Tak suke tul i tang2 ni. Yelah, dah deko2 rumah cantik2 pastu nak kena pindah. Huh. Nasibla. Bukan senang nak senang kan. Klu malas upah je orang pastu bagi duit. Tapi sayang duit cm ne? Lagi mau tanye, buat lah sendiri jawabnye.


1st kotak yang mcm2 isinya. Private & confidential lah sgt kan. Pd hal barang2 personal. Memang lah private. Kalau setakat fail tu x private sgt. Ewaahhh! Ingat ko tu gred JUSA kah?


Sambil2 orang tengah sibuk2 nak kemas tu sempat lagi ajak kak shikin pose. Dah lame tak jumpe kak shikin, seminggu gak la. Huhu. Rindu lak kat akak comel ni. Kecik je dr Iza. Maintain gitu. Uikks! Nasib tang perut tak nampak sgt. Huhuhu. Malu i...Dahla segala kad raya yang gantung2 tu tak turunkan lagi. dah nak Deepavali n Raya Haji dah. Esok2 suh syarikat mover tu turunkan sekali.Pakej kata ko...


Iza tak tau lah kat opis ni memang ramai orang saiz standard2 Iza. Comel aje. Hahaha. Tp bile tanye umur sume lebih 8 tahun dr Iza. Oh ye, Iza paling muda ye dlm pejabat ini. Huhuhu. Kak Hatiah ni pun orang Sarawak gak. Baik sgt orangnye, die pun wat part-time kat UiTM.


Meeting time sbb nak bincang pasal kemas fail2 rasmi pejabat. So kenalah berkumpul mcm ni hah supaya masing2 fhm mcm mane nak manage n organize fail2 yang ade. Dekat 10,000 fail ade rasenye. Dah Iza ni unit rekod. Haruslah terlibat sama.


Staff lelaki yang boleh dibilang menggunakan jari. Tapi bagus, semua boleh harap. Syabas korang! :)


Huru-hara, kelam-kabut sume ade. Sampai big boss snap gambar kteorg tengah gotong-royong pastu upload FB die ckp dah mcm rewang kenduri kawen aje.


Dari depan pintu masuk sampai ke belakang sume bersepah tahap dewa. Sebab Isnin depan memang totally pindah. Memang lah keadaan nye begini. Tu belum himpunkan semua kotak2 yang dah siap packing. Nasib lah org yang angkat kotak2 tu ye. Berat mcm anak gajah pun ade. Jangan korang menyumpah dah la.. Dah korang nye keje macam tu kan, kenalah terima dgn hati yang terbuka. Weehuuuuu! Dah, skrg tengah org sibuk2 ni Iza nak amek masa wat assignment. Hahaha. Jahat x? Hihihi. Daaa...

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails