click this to be awesome person

Tuesday, 11 October 2011

Our New BF & GF

Assalamualaikum.

Nak taknak Iza nak gak cte pasal BF & GF Iza & my yayang. Weee... Sgt syiok!!! :) Dah lame idamkan. Wlu pun pd orang ianya adlh biasa2 je tp for me "die" masih special sbb ade features yang besh! Sebab ape Iza gelarkannya BF & GF sebab "die" akan mengikut kami berdua ke mana sahaja. Dan merupakan yang paling rapat berdamping dgn kami semasa kami berjauhan. :) Tapi kalau time solat x lah kan. :) Malas mau suprise2 sbb mesti readers sume dah dpt teka erk. Iza je yang poyo nak secret2. Cisss! Ni nak nangis ni. :p Actually ade cerita sebalik kisah nak memilik our BF & GF ni. Sebelum tu meh scroll bawah utk lebih mengenali our BF & GF tetapi secara luaran erk. Nak lebih tahu kena lah explore sendiri erk.






























































































Samsung Galaxy Mini for us! Ni sbnrnye gift for our 2nd wedding anniversary (from Iza to my yayang) actually nk bg masa the actual day tp nampak gaya mcm terpaksa bagi awal (dah bagi pun) sbb my yayang punye hp pun dah "nazak" sgt! Same with me. Ceritanye cenggini. My yayang ade kawan yang merupakan agen lah supply hp bagai ni. Harga boleh tahan murah dr harga pasaran dan yang beshnye leh dpt cepat on request. Iza pun create lah story kate nak beli 2 yang mane satu Iza nak pakai n the other one classmate UiTM order. So Iza orderkan utk classmate sekali. My yayang pun mcm x perasan ape2. So bile dah dapat hp tu kat tangan, Iza igt nak wrap-up je tggu 17hb baru bagi...Tp x sampai hati, hati seorang isteri kan? Mane lah sanggup nak nengok suami pakai yang x besh n yang dah "nazak" tu. So panggil my yayang masuk bilik, suh die duduk kat katil n Iza slow talk la....

Iza : Yang, meh jap. Ade benda nak ckp ni... (sambil my yayang tgh siap2 nak kuar dinner)

Him : Hmmm? Ckp ape? (muke siyes)

Iza : Meh la...(dah siap2 duduk kat birai katil)

Him : Ape die?

Iza : Sbnrnye kan...Hp yang satu lg tu bkn tuk classmate ayg tau. Tp utk abg. Utk wedding anniversary gift. Igt nak bg nnt, tp x sampai hati n x sbr nak bg kt abg.

Him : Ek? Tipula..Dah2...Cpt siap..(siyes, muke x percaya dgn pendedahan dan pengakuan sbnr dr Iza)

Iza : Eh..X cy pulak? Betul lah yang.... Ayg tipu abg... Huhu.. (dgn penuh yakin nak bg my yayang percaya)

Him : Ayg biar betul ni???

Iza : Ya Allah, betul..Utk abg. Amek lah, pakai skrg erk. G tukar sim kad cpt...

Him : TQ syg.....bla...bla....bla...

Hahahahahahaha. Satu perangai Iza yang susah nak ubah, klu nak suprise kan orang mesti x sbr nak tggu actual day. Dan akhirnya terbongkar pd saat yang x sepatutnye. Pd hal lagi brp hari je nak menjengah ke tanggal 17hb. Haishhh...Xpe, memandangkan keadaan dan situasi berubah so plan pun kena berubah. Hihihi. Lantak, janji masing2 bahagia. Yela beb, takkan lah Iza ni gune hp baru canggih-manggih ade android application bagai (x lah canggih sgt) tp suami gune hp cap-ayam atau cap-ciku...Oh! No...X sampai hati okeh! Itu kelemahan Iza. Jgn diambil kesempatan atas itu sume sudah. Pandai jaga hati n jujur ngan Iza, its enough to make me happy. Simple me...:)

-



-



-



-



-



-



-



-



-




-


Ewahhh! Dapat green-light terus je cuba-try-test erk? Hope die "gune" dan "jaga" sebaik mungkin. Jgn salah gune okey syg! Klu dpt tahu, siap. :)

~ tgh pening cari venue for our holiday (celebrate anniversary) ~

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails