click this to be awesome person

Thursday, 13 October 2011

My Study Room

Assalamualaikum.

Tadi tgh dok kalut2 siap kan fail pendaftaran sampai leka jam dah kul 5 ptg... Slalu lg 2 minit kul 5 Iza dah terpacak kat mesin punch-card tu.. Hr ni betul2 punye keje sampai jam punch-card bunyi leh buat x reti je...Yela, hari ni kan hari Rabu xde kelas..So relax sket la...Tu pun x relax mane.. Nak mencari bahan buat assigment plak..Dah dekat seminggu dok usung buku / artikel ke hulu-hilir...Tp x gak belek pun...Dah dok kat work-station terus ralik pegang fail n ngadap segala keje opis. Atoi.. Sepatutnye weekend ni Iza kena g oustation kat Hotel Rosa Passadena, Cameron Highlands sampai Ahad...Tapi Iza terpaksa tolak dah mintak org lain ganti sebabnye nak g "honeymoon+holiday"... Tu yang nak siapkan keje kt opis dlu...Sebab hari Isnin dah apply cuti...Tempat nak dituju x tau lagi ke mana...My yayang ni plak ade game bola ari sabtu...Potong line betul..Haishhh...

Ni sambil2 search info kat google tuk buat assignment, sambil2 gak update blog ngan entry baru... Hihihi...Sejak2 ade meja study baru ni bukan main bersemangat nak buat assignment...Feel n semangat baru sebab meja baru..Mcm budak kecik dah Iza ni...:) Selama 5 semester ni study kat meja makan hall relax je...Leh gak jawab exam... Bukan ape, dekat nak2 grad ni le kena pulun study bagi pointer gempak.. Baru leh dpt claim "biasiswa" puspanita...Klu yg keje kerajaan tau lah ape itu puspanita...Persatuan utk penjawat2 awam wanita n isteri2 penjawat awam...

Okey dah. Jom kite ke topik yang sepatutnya. Korang nak tahu x, Iza ni jenis bangsa yang kurang sabar dlm erti kate lain x menyempat klu nak sesuatu tu. Rase klu x buat skrg (on-the-dot) hati rase gundah gulana. Mcm tu gak la dgn meja study yang baru beli kat IKEA hari tu. Sampai umah dah malam. Ari ahad kan, yang balik dr salun tu. Pastu pk jugak mcm mane nak ngangkut brg2 yg penuh dalam kete tu bawak naik umah? My yayang dah g keje dah. Nak tggu esok mcm lambat je mau tak lena Iza tido malam tu. Takpe, Iza naik atas bawak brg2 mane yang mampu menggunakan troli g pasar yang beli kat Carefour berharga RM35 tu pastu tukar baju, mandi2 sume pakai baju tdo pastu pakai tudung. Turun kat kete, dgn selamba Iza bukak bonet kete angkat meja yang beli tu. Barang2 IKEA kan pasang sendiri kan (DIY). So kaki2 meja tu dah angkut siap2 gune troli...Tinggal papan yang atas tu je la sekeping. Leh taha gak berat. Tp x sabar nye pasal hangkut je la. Dah lah kat lobi umah tu pakcik2 berlonggok2 ramai, diorang usha je Iza. Iza langsung x pandang. Hahahaha.



1. baringkan papan tu secara terbalik. 
2. skru tapak tiang menggunakan screwdriver. takkan nak gune hammer lak...eh, leh tahan gak ketat nak skru okey. keluar segala peluh. terus sakit tangan n pergelangan tangan Iza sblh kanan. tak sabar nye pasal kan. dah la setiap satu kaki tiang tu kena pasang skru 5 biji. siap Iza leh stop g minum, makan jap pastu sambung balik. perghh!!!
3. Dah siap pasang skru kat ke-empat2 tapak tiang. Tinggal proses nak ketatkan skru je tap tak mampu. ale2 text my yayang suh die balik pastu mintak tlg.kelakar betul.
4. Selesai memasang kaki2 meja tersebut. terus hati berbunga riang dan gumbira bagaikan kanak2 mendapat aiskrim wlu pun sedang dilanda demam selesema (ntah ape yang Iza merepek ntah)

































































































































bagi Iza tarik nafas jap sebab berkobar2 taip entry ni semata2 nak menjiwai dan mendalami kepenatan mase DIY meja ni...fufufufuh! **hela nafas jap**














































**pastu semalaman lah entry ni dok dlm draft sbb kepenatan yang amat sgt terus lelap sampai ke pagi...okey xpe..xpe..meh Iza sambung balik meh...huhuhu**
































































































Tadaaa!!! Ni la meja tu setelah berjaya di pasang. Iza rase meja ni sbnrnye meja ni bukan meja study kot...More tu additional-table tu dining-table kot...Lantakla...Yg pntg mak suke u! Puas hati bile nampak meja ni tersergam indah berwarna putih suci dan bersih. Siap Iza x bukak plastik kat papan tu tau. Biar je lah plastik tu membaluti permukaan meja itu...Pastu beli lapik meja yang ala2 organizer yang transparent tu, ala yang boleh selit2 post-it ke..nota ke bawah meja tu....Lagi la terus rase mcm ade opis di rumah..Verangan aje la...


Hah! Ni rupe ruang study Iza sblm letak meja tu... Amatlah bersepah tak terkata. Segala benda nak sumbat kat situ.. Dah mcm bilik penyimpanan stor aku nengok. Ngan bola besar bagak tu, bukan ape. My yayang suke main timbang2 bola kunun praktis.. Hahaha.. Pastu segala kotak bawah meja, tepi meja tu sume buku2 mase belajar zaman sijil + diploma n skrg degree...Sayang nak buang... Nnt ade masa nak mintak tlg my dad pasangkan rak yang melekat kat dinding tu..Baru lah cantek je susun buku... Dah beli dah kat IKEA...Tunggu masa nak tebuk dinding ngan pasang skru aje...


Ni sesudah...Kemas lah sket kan.. Ni pun x hbs kemas sbb dah penat...Esok2 ade pembaharuan dan kerajinan melampau Iza update lagi erk...Rase mcm partition kat opis je bile susun meja mcm tu..Habis takkan lah Iza nak buang meja yang lame tu pulak. Syg ooo walau pun murah dan diperbuat dr habuk kayu... Huhu


Buku memang byk bersusun-susun.. Baca nya yang x bp nak rajin... Akan rajin membaca saat2 nak kuiz, test, final exam. Tak pun time2 nak cr bahan buat assignment. Amatlah berguna segala buku2 tersebut.. Klu x jadi library yang senyap je lah....Bear pooh tu my yayang bg mase konvo diploma dlu..Gambar konvo tu mase konvo sijil. Tu pun x gantung lagi..Letak je lah kat situ dlu.. Esok2 ayah Iza dtg bawak drill baru lah gantung. Tp mak Iza bising, katenye dah nak pindah umah x yah lah berhias bagai. Eh, Iza kate mane boleh. Rumahku-syurgaku. Soal pindah tu lain cte, esok dah kosong kan barang2 esok baru kte tampal n sumbat balik segala lubang2 yang dah ditebuk tu. Pastu cat putih aje semua kan. Name pun kuarters kerajaan. Kenalah buat semua itu, kang x memasal kena tindakan plak.


Wahhh! Sy suka! Sy Suka (dialog Memei Upin Ipin)... Walau pun usia lappy tu dah agak lame, tp masih berguna dan banyak berjasa pd Iza... Nak bg bersemangat lagi, tukar je cover dpn tu. Beli la kat kedai pastu tampal kan aje, terus nampak baru. Gile saiko tul Iza ni. Bukan ape, nak berjimat cermat. Okey la...Memang dah malas nak taip panjang2... Mengantuk pulak. Petang ni ade kelas...Macam malas lak nak g... Tp kena pegi sbb nnt tertinggal susah lak nak cover balik ape yang dah belajar. Okey, daaaa!

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

3 comments:

  1. salam....nk tny,,,, berapa harga me a Ikea tu...cntik okeh...nk gak..tq

    ReplyDelete
  2. salam....nk tny,,,, berapa harga me a Ikea tu...cntik okeh...nk gak..tq

    ReplyDelete
  3. to ikypja...

    salam..ooww..x mhl..
    rasenye bawah RM150 kot..
    tp that time beli time promosi..
    skrg x pasti..cube check kat website ikea..:)
    btw, tq for reading my blog..:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails