click this to be awesome person

Tuesday, 11 October 2011

Entry Weekend

Assalamualaikum.

Korang dah bersiap sedia ke nak marathon entry ni? Panjang wooo! Sebabnya Iza campur sekali entry ari sabtu n ahad. Sgt besh, wlu pun memenatkan. Hihi. Gile x besh klu dah pegi shopping kan? Harusla besh! mari kite mule kan cerita dgn entry hari sabtu yang lalu. Hajat di hati ni memang nak sgt g IKEA sbb nye Iza nak beli sesuatu. Yelah, mane taknya dah hari2 belek magazine IKEA.... (sambung balik type entry sbb td lunch ngan Cik Hajar kat luar)... So bile dah asyik belek2 magazine je haruslah Iza ni terliur2 lah nak beli brg2 tu..Siap Iza tagging lg page mane yang Iza nak beli. Kesian. Sampai kan nak tdo pun leh lyn katalog IKEA tu pastu tertido sekali ngan katalog tu. Sedey gile. Mcm budak2 lak. Hahaha. Tp klu ajak my yayang g IKEA nnt mesti die kate "IKEA lg, xde tmpt lain ke syg?" 

Okey, hari sabtu tu my yayang kate ngan Iza die ada game bola. So Iza pun plan la nak kuar sorang g IKEA. Tp last minute die kate game bolanya esok. Bole? Iza ni dah la memang gatal + getik kaki nak ke IKEA aje. So keluar lah kiteorg berdua tanpa ketahui arah tujuan dan lokasi sbnr. Yang tahu menghala ke KL aje. Haishh. Kebetulan nak g hantar kete ayah Iza kat opis die kat Jalan Chan Sow Lin tu. So dr Putrajaya bawak dua kete. My yayang drive satria yang manual tu, Iza lak haruslah drive auto..:p 



Muke yang agak kepenatan sebab ke sane ke mari. Sblm gerak g hantar kete ayah Iza tu, kteorg g mkn kat Mr. KABAB ke ape ntah name nye kat P15 deret ngan bank rakyat. Yang Iza ni sblm ke kedai makan tu g Alamanda dlu sbb nak ke branch celcom convert line my yayang from maxis to celcom. Sbb maxis nye service sgt TERUK!!!! Sorry to say. Klu Iza msg my yayang pg, petang baru die dpt. Bole??? Klu ade emergency case mau haru dibuatnya. Dlu Iza punye nombor pun cmtu. Tp now Iza dah beralih arah ke celcom. Memang no tu pangkal 012 tapi telco nya adalah celcom. Sorry lah erk maxis, dah service korang kat umah Iza tu slow mcm siput bab* nak wat cm ner.. Then balik dr celcom tu trus je g kat kete nak g kedai makan coz my yayang dah tggu lame kat kedai tu. Terus je g kat kete pastu terpandang tayar kete yang kempis semacam, kurang angin ke? Pd hal sblm kuar umah dah g petronas isi minyak sekali ngan pam tayar. Tp nape kempis lak ni? Mule cuak. Terus text my yayang report pasal tayar tu. My yayang suh tggu smntra die nak dtg kt Iza. Iza plak reply kat my yayang ckp x yah dtg sbb Iza nak p petronas kat P16 tu ade pusat servis kete. Terus drive g sane, suh abg bengkel tu tengok kan. Die bukak je tayar tengok2 ade paku terbenam kat dlm tayar... Mak aiii, leh tahan gak panjang nye. Terus suh abg bengkel tu tampal sbb kang nak jalan g KL susah lak. Huhu. Habis je buat tayar tu terus drive g P15 kat my yayang. Sampai2 my yayang dah habis makan sebab katenye lapar sgt. Haishhh... Sabar je la... Punye lah die puji makanan tu sedap... Pd hal x sedap pun.. X kenalah dgn selera Iza. Nasi beriani gam bagai tu... Hehehehehe..Maaf lah syg, selera kite x same...:p

Habis makan terus je gerak g opis ayah Iza nak drop kete satria. Then terus menghala ke KL. Destinasi x tau lg nak ke mane. KLCC? Huhuhu. Kang jadi warganegara asing lak sebab ramai sgt "tourist" kt sane... PAVILION? Mcm x bp minat lak. Ale2 Iza ajak g Sungei Wang Plaza n my yayang nak g Low Yat Plaza skali. Sampai je depan Pavi, jalan dah jammed n sesak. Ramai tul manusia. Ni kalau kena bom mau ngan kteorg skali K.O...Maksiat mata pun banyak. Awek2 pakai baju ala2 berkemban leh lalu lalang depan kete kiteorg wlu pun bukan kat zebra-cross...Pastu leh bergedik2 amek gambar tanpa segan silu... Ya allah... Mane lah x bala semuanya... Dah..Malas nak bersyarah... Klu nak posing tu boleh, tp bab pakaian tu x leh blah... X memasal kteorg dpt dosa mengumpat sekali. Terus je tukar plan ke KL... Nak p Sogo.. Then Sogo Sale...Mcm org kena sawan dah bile tgok sale melambak2... Baju murah2 giler... Aiyyooo!! Perfume pun same murah, siap couple set... Terencat otak jadinya... Hahahahaha... Pastu Iza n my yayang buat haluan masing2 utk mencari baju masing2... Dah penat berjimba2 di Sogo, g Pertrama kompleks lak... Cr aksesori tuk galaxy mini... Siap pasang privacy-tinted... Yang kalau kite main msg, org sblh x nampak tu... Hahaha...Gila tul.. Dah lame gak tak g Pertama tu... Tujuan utama nak g cari boot bola my yayang... Tp xde yang menepati citarasa dan bajet... Hehehe...Siap sume dah penat sume terus je balik.. Sampai Iza terus tertido dlm kete sbb penat sgt... Sampaikan nak suh my yayang angkat je bawak naik umah sebab malas nak jalan g ke lift... Klu umah bawa kan senang.... Haishhh....


Bayar sket tp dapat banyak... Hah..Besh kan?? X kisah lah brand VOIR ke, GOOGLES ke, CHEETAH ke... Yang pntg leh menutup segala aurat... Nak2 sale kan. Kena lah membeli.. Dr xade.. Dr jauh jeling2 gak butik BRAUN BUFFEL...sambil memerhati beg pujaan hati.. Wah! Ade lagi, harga pun maintain lg.. Bile lah nak ade discount erk...Haishhh...


Tengok my yayang pilih baju die, seakan2 aje... Jadila, die bukan suke sgt pun pakai kemeja-T... Banyak pakai baju shirt je... Nak2 skrg tgh gile main gym lah, badminton la, bola la.. Bukan main penuh jadual die dgn sukan2 bagai. Kalah Iza yang study ni hah. Xpela, yang pntg die sehat walafiat... Tp klu dapat buat body 6 / 4 pack pun dah okey.. Hehehe.. Baru lah tough aje.. Auuuuwww!!! :) Then belt keje pun dah lame tak bertukar, alang2 dah g Sogo beli sekali la...

Keesokkan hari nya tu pulak my yayang ade game bola... So x leh nak follow Iza g wedding kawan Iza mase sekolah agama dlu... Cadang memang nak g same tp last minute plan berubah... Kebetulan kawan Iza tu dlu dok satu kawasan ngan umah mak Iza, so mak ayah masing2 kenal lah satu sama lain. Janji ngan mak ayah Iza tggu kat area Subang... G lain2 kete lah, Iza sorang dr Putrajaya.. Mak ayah Iza dr Gombak...



Comei x? Hiiiiiiiiiii... Dah pakai shawl baru. Pantang beli mesti nak pakai. Hihihi. Muke agak pucat sbb x make-up sgt pun. Mls n xde mood lak.. Lagi pun bibir tgh ade ulcer besar punye... So xde mood terus...Sampai umah pengantin dlm kul 1.00 tgh... Ngam2 pengantin baru je sampai...N baru nak makan beradab... Ape lagi... G terjah la...


Selamat pengantin baru buat my old-friend Nur Izzati Othman and her husband Roszaki... Handsome kan suami die? Hihihi. Same padan same cantek... Moga berbahagia hingga ke syurga hendaknya...Iza ingat x sempat lah jumpe geng2 mase sekolah agama dlu... Tp, dah jodoh agaknye.. Jumpe gak... Besh sgt2... wlu sekejap...


See... Geng yang rapat mase sekolah agama dlu... Diorang ni leh tahan pandai tau... Iza je yang kureng sket bab2 agama ni... Diorang nye SPRA sgt okey berbanding Iza.. Korang tau SPRA tu ape? Ala..Lebih kurang mcm UPSR tp more tu pendidikan agama lah.. Klu tak silap Sijil Penilaian Rendah Agama kot.. Bahasa arab ade, tauhid ade, sirah ade, tajwid ade, fekah ade, akhlak ade... Banyak gak matapelajarannye... Iza banyak refer kt diorang la... Yang tengah2 tu name die Nor Asyikin Abdul Rahman, dah jd tunangan org bulan 11 ni dah nak naik pelamin. Tarikh kawen bukan main cantek lagi 20.11.2011 (20112011)..Jelesh i... Syikin ni past SPRA terus masuk sekolah agama kat Rawang... Iza ni je SPRA tak brp nak cemerlang sbb tu sekolah biasa je.. eh yeke? Bukan lari ke? Hahahaha... Skrg x silap Syikin PTD kot kat KKM tp x sure which division...Yang paling hujung sekali Sayyiati... Terror bab mengalunkan lagu bile bab2 mengaji dpn ustazah... Hukum2 tajwid pun klu ustazah tanye semua leh jawab.. Kalau Iza mau terhegeh2 nak jawab.. Rase baru habis degree kat UPM, x pasti keje ape... Yang pengantin (Izzati) lak x silap tgh further master kat UiTM Shah Alam. Satu faculty ngan Iza tp x pernah jumpe... Klu revise balik, Iza sorang je yg agak tertinggal keteapi... Baru terhegeh2 nak amek degree... Haishh! Takpe2... pelan2 kayuh... Selagi ade niat dan usaha, insya'Allah grad jugak nnt... Kteorg dibesarkan dlm kawasan perumahan yang same... Rumah pun leh tahan dekat2 tapi disebabkan masing2 dah besar n dah mule ade fmly sendiri tu yg jd jauh tu... Iza dah kat Putrajaya, Syikin x tau la pas kawen dok mane, Izati buat masa ni kt Subang n Sayyiati masih di Gombak...

Habis cte bab kenduri kawen kawan td, Iza terus je ajak mak ayah g IKEA. Dah alang2 jalan nak balik dekat ngan IKEA terus suh ayah Iza lead jalan... Penuh gak lah troli kteorg... Mak Iza lagi rambang mata nak mcm2...Hahahaha... Lebih kurang je mak ngan anak.. Dlu mak Iza x suke g IKEA sbb katenye ramai sgt org... Tp hari Ahad tu okey je... sampai kate, klu mak tak ckup duit nnt gune duit alang dlu erk.. Hahahaha.. Dah terjebak jd mcm my MIL n Mak Chaq... :)


Sampai umah malam sbb balik dr IKEA tu Iza singgah salun kat Puchong (fav.salun) sbb nak buat rambut. Memang dah perlukan treatment sgt2... huhu. Harus lah berhias sket sbb dah nak celebrate anniversary kan.. Bagi my yayang cair sket... :p So hasil yang berjaya dibeli di IKEA seperti gambar di atas...


Ni lagi... Iza banyak beli tuk bilik belajar... Meja kat IKEA, memang dah belek2 dlm katalog IKEA pun.. Nasib lah murah... Hihihi... Nnt Iza upload erk gambar meja yang Iza dah pasang tu... :) Okey lah korang, penat lah taip panjang2 ni... rase nak muntah pun ade... Nasib lah kan, sape suh lame x update kan... Layankan aje... Okey... Daa...

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails