click this to be awesome person

Thursday, 29 September 2011

Gelagat Kembar

Assalamualaikum.

Dah lame rasenye x buat entry psl dak kembar erk? Huhu. Ni tengah2 rindu sambil godek2 gmbr diorang mgu lepas masa open house rumah cousin Iza belah ayah kat P14. Kualiti gambar kurang sket sbb gune camera phone kan. Huhu.


Adik yang skrg sgt lah manja kat sesape nak2 lagi klu mak lang nye melayan. Sikit2 nangis sedu2 sambil mintak simpati. Alahai, cair mak lang dibuatnye.


Dah ketara nampak perbezaan rupe si adik n kakak. Tp ade gak sedara mara yang masih x cam mane kakak n adik. Huhu. Kiteorg adik beradik dr belakang dh tau kakak ke adik. Suara pun dah lain, kakak mcm suara besar adik lak suara halus tapi nyaring. Sakit telinga wooo kalau menjerit, nak2 kalau bergaduh ngan kakak rebut mainan. Haiyyoo...Muke adik nampak ayu n lembut kan? Kakak lak debab and nampak garang. Susah sgt nak senyum. Tp kalau dah senyum, sume gigi ngan gusi nampak.


Dah besar dah diorang ni. Tengok duduk pun dah x tau nak sopan. Haishhh adik ni. Keras kepala pun leh tahan gak ni.


Si adik yang terpaksa mengalah tggu giliran nak naik kete tu. Si kakak pulak mcm biasa ngan perangai boleh tahan keras kepala. Tp kalau pujuk baik2 die mengalah gak ngan adik die. Tp sekejap je.


Dah start merajuk dah ni. Mule mencari tempat mengadu. Haishh. Mak Lang die pun terus lah memujuk si adik. Okey. Sekian...Ni tengah on-call ngan my mum jap. Rindu...

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails