click this to be awesome person

Tuesday, 16 August 2011

Sesi Mengemas

Assalamualaikum.

Dah lame jugak x meng-update belog ku ini. Maklumlah puasa so masa banyak ke arah lain. Kat opis bukan main sibuk jugak lah. Mcm2 status report nak kena update sebab untuk pegawai2 bawak masuk meeting kan. Hmm..Then lately ni mood pun x bp nak okey. Kejap2 CERIA...kejap2 kang tbe2 HANGIN je...Kesian kat my yayang, asyik kena aje ngan Iza... Sorry sayang... :(

Pastu nak2 raya ni lah mcm2 dugaan dtg. Malas mau cte dugaan ape. Yang penting dah lepas. Alhamdulillah Allah Maha Kaya sbb tu ade hamba-Nya yang sudi membantu Iza tika susah. Time ni lah kenal sape kawan sape lawan. A lot of thanx to my BFF NAJ187 and to my ex-housemate Kak La. Syukur sgt kalian membantu. Moga Allah saje dpt membalas sgla jasa baik korang.

Okey, last week sblm birthday my yayang Iza ade wat sesi mengemas sket. Bukan ape, x sampai hati nak tengok almari my yayang. Dah mcm gunung nak runtuh aje. Mane taknye, org lelaki kan klu amek baju main tarik aje. Tak kisah le baju2 yang dlm lipatan tu elok ke ape ke. Yang penting bile diorang tutup almari, dah x nampak baju yang selerak tu. Hishhh... Sebagai isteri ni hah, x sanggup lak nak tengok, sakit lak mate. Lagi pun Iza nak sedekah baju2 yang my yayang dah x guna kat umah anak2 yatim. Banyak gak yang Iza asingkan. Dapatlah 3 beg wooven bag. Baju2 t-shirt my yayang, seluar yang lame2 masih elok lagi tp my yayang x berkenan nak pakai. Lagi pun banyak baju sponsor dr opish die... Sedekah kat anak2 yatim lagi berkat. 



Ni sesi memilih baju2 yang masih my yayang nak pakai / nak sedekah. Banyak nye lah hai. Beliau tukang selerak, manakala Iza tukang lipat. Good job syg! :p Dah la baju sume besau2..Huhu


Amek kau! Seharian nak siapkan sume ni kata ko! Lenguh pinggang, tengkuk, bahu. Sume lah lenguh.. Haishhh... Tp xpe, amal jariah jugak ni. Yang penting hati ikhlas x kira dalam ape jua perbuatan. Amin.


Separuh dah clear. Ade separuh lagi kena lipat balik dan susun dalam almari. Then alang2 dah kemas tu, Iza asingkan sekali baju shirt yang berkolar dgn yang x berkolar. Mean baju g jenjalan ngan baju basahan dok umah. Senang sket, xdelah bercampur kan.


Final stage : Asingkan seluar slack, seluar keje, seluar jalan, seluar sukan, seluar pendek. Segala jenis seluar lah. Pastu dah settle, rase puas! Huhu. Tp gmbr selepas kemas x amek lah. Sebab dah penat, terus pengsan atas katil. Sampai waktu bebuka. Huhuhu. Okey, next entry nak update pasal lampu lip-lap-lip-lap yang baru beli smlm then terus je pasang kata ko! Semangat nak raya. :)

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_fendi^

2 comments:

  1. To AAZ..
    Hehehe..Biasalah..
    Mengemas setahun sekali..*gile punye bz**
    Meh bg link blog nak visit..:)
    btw, tq for visit my blog..:)

    ^izzah_fendi^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails