Wednesday, 3 August 2011

Seri Costa, Melaka Part 1

Punyelah terlalu lame entry ni terperap dlm draft.. Sebabnye pix dah upload tp cte nye mls nak taip..Lagi pun tiap kali nak update asyik server & tenet slow mcm siput aje... So, tangguh la jadinye.. Ni pun bru hari ni masuk opis...Bdn x bp sehat...Batuk, demam, sakit tekak, sakit2 badan, telinga berdengung...Sume lah ade...Peritnye la rasa... Tp disebabkan puasa Iza kuatkan jugak semangat lawan sume tu.. Alahai, klu xpuasa rasenye lame dah makan ubat pastu tdo...So cte psl g Melaka hari tu Iza cte ala kadar je lah erk... Ape yg patut je la sebab x larat nak melalut.. Jap g nak g klinik jap, mintak2 doktor bagi MC ke..X larat sgt ni..Asyik batuk kering + selesma...


Sampai Melaka hari tu agak lewat dekat2 nak maghrib sebab nye Iza gerak dr umah mak Iza kat Gombak... Coz mak Iza n ayah antar motor adik Iza ke USM, Penang.. So xde sesape nak jaga dak2 kembar tu...Ummi die tak leh cuti dah... So kena sacrified sket la..Esok2 Iza susah mane tahu diorang lak tlg...Then sampai2 terus check-in, hotel x susah mane nak cr.. Sambil cari2 hotel dok sms ngan Cik Hajar..


Pas check-in terus je kuar jalan kaki g Mahkota Parade sebab dekat bebenor ngan hotel... So g berjimba-riang la sblm mule kelas mlm tu..Kebetulan Cik Hajar sambut birtday die on 27.07.2011 tu... Yang ke brp kena tanye tuan punye badan...

Sesi mencuba segala kasut - sandal dan akhirnye beliau telah membeli utk hadiah birthday nye sendiri..huhu..sadis lak...sory la ye, just dpt wish aje..


Ni merupakan wishlist Iza untuk raya..Tak tahu la dpt ke tak..So far harga tak turun2 lak..Haihh la SEMBONIA...Cepatlah turunkan harga...Cik Hajar pun same tgh dok aim gak...


Ni pun mcm besh gak.. Bile pakai rase mcm selesa sangat2...Ringan pun ringan...Rambang mate dah...


Sandal yang telah berjaya dibeli oleh birthday girl..50% okeh...Jeleshnye Iza ketika itu...Sabar je la..Huhu


Singgah kedai ni...Masuk2 terus teruja ngan sume baju2 dlm tu sebabnye cantik2...Dan Cik Hajar pun telah berjaya membeli sehelai...Iza??? Just bagi pendapat yg bernas..Hakhak..


Tgh tggu cake kat SR (beli tuk diri sendiri okey) kelas lah u SIti Hajar...Malatopp!!! :)


Happy Birthday Hajar Fil'alam..Moga dipertemukan dgn jodoh yang baik hingga ke akhir hayat... Umur sebenar rahsia, tapi request candle umur Iza iaitu 25 tahun.. Boleh??? Sbr je lah...


Sebelum kelas bermula..Snap2 dlu pix ape yg patut... Bersama Zafran anak En. Khairul..


Bagi laluan sket Floor Manager ngan Birthday Girl nak posing! Cik Hajar kate baju Iza dah bole buat papan-main-dam-haji..Erk?? Redha je...


Sedang berposing bersama kek beliau...


Lagi dan lagi kami berdua bersama kek...


Siap sedia nak tiup lilin and make a wish (doa)...


Kekecohan oleh geng2 KIK sekalian... Baru meriah, tp BG sibuk ber'SMS..Haishh..Update report lah tu...


Wah... Bersemangat tu tiup...Hehehe... Moga2 ape yg dihajati tercapai ye..Amin Ya Rabb...


Suapan kek pleh Kak Ct...


Bagi laluan Kak Ct nak pose sensorang tanpa anak yang ditinggalkan di bilik hotel nya..Hish..Hish..Nasib Eisya tdo ye...


Our presenter for KIK - Kak Zu & En. Ijal...


Walau pun pix ni blur akibat shoot by En. Ijal tp letak jugak la... Klu tak blur mesti cantek pic ni...Haishh...Pas settle kelas mlm tu terus bergonjeng ngan Cik Hajar g jenjalan bandar Melaka dgn menaiki Kaki-Sendiri...Dr hotel sampai ke Jonker Walk kiteorg jln..Tp syg dah tutup..Haishh...Nnt sambung next entry yeah..Mau ke klinik jumpe doktor...Dah x larat sgt ni... Adoii..

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails