click this to be awesome person

Tuesday, 23 August 2011

Outing To IKEA

Assalamualaikum.

Last weekend kan ade kejadian pasal my yayang terbabas tika ujan lebat tu kan.Actually sblm kejadian tu berlaku memang die ade call ajak ke IKEA ptg tu. Ingat ke x jadi, tp last2 jadi. Ntah x tahu lah nape hari tu hari yg paling x boleh blah la..Sebabnye 1st my yayang terbabas, 2nd mood Iza "hilang", 3rd dah selalu ke IKEA ntah nape that day leh silap jalan masuk simpang mane ntah...Dah berpusing2 kat area PJ tu.. Tapi klu dah ahti kate mahu, my yayang turutkan aje. Tapi sebelum kiteorg ke IKEA, singgah jap di uptown hawkers...That time dah nak masuk waktu berbuka. Al-kisah mencari McD, tp x jumpe sebab sign-board je merata2 tapi hampeh..Last2 pilih berbuka kat Seri Penang Restaurant...


Ala2 muslimah sejati sket pd hari tersbut..My yayang plak ckp ala datin...Hahaha..Moga masin mulut beliau..Hakhak.. Pose mengalahkan org berpuasa..


My yayang dah agak bosan tggu waktu berbuka. Tu yang dok termenung bagai. Pelik ngan my yayang ni, kejap susut kejap naik bdn...Haishhhh.. Yang penting sihat ye sayang..


So, sampai kat IKEA agak lewat gak. Kete punye lah banyak. Dah mcm esok nak raya kata ko! So Iza beli brg pun yang dah decide dr umah awal2..Sebabnye x nak over-budget..Banyak lagi kegunaan duit utk raya dan selepas raya...Lilin wangi tu wajib beli sebab bile bakar kuar bau vanilla..Soft n sweet, terus rase tenang n feel ala2 romantik..:)


Remote holder yang warna hitam tu memang dah lame nak beli, tp klu g IKEA asyik lah terlupa je kata ko. Nasib hari tu terpandang kat display terus amek je. Murah je RM10.90 rasenye. Bukan ape, my yayang ni suke sepah2 remote.. Iza ni lah yang tukang kutip satu2 remote TV, ASTRO, DVD letak kat tepi rak TV... Now senang, selit je kat tepi sofa.. So, habis dkt RM150 jugak la...Tu pun yg jadi banyak gara2 beli carpet.. NAsib murah RM89.00 aje...


Yang roller ni pun amat bagus dan berguna pada Iza..Klu sape2 ade carpet then malas nak vacum / sapu gune penyapu lidi leh gune ni..Korang tarik pelekat putih tu then roll je kat area carpet ke...Nnt melekat la segala habuk dan kotoran...Bile dah x leh melekat lagi, korang tarik lagi pelekat tu nnt ade pelekat baru... Iza beli yang refill RM10.00 ade 4... Klu beli sekali ngan roll tu satu RM4.90.. So jimat la..Kat umah dah melambak2 roller tu tp buang sebab pikir x de kegunaan dulu nye..Skrg dah tahu memang beli yang refill dan simpan aje roller... Okey korang, dah sejuk sgt dah ni.. Nak g toilet..Daaaa..

**Terima Kaish Krn Membaca**

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails