Tuesday, 9 August 2011

Hati Bimbang Fikiran Rambang

Assalamualaikum

Hari ni (eh bkn hari ni je, hari2 sblmnya pun same) Iza memang xde mood nak update blog ini. Knp? Ntah, jawapan tu tiada pd Iza... Pd hal mlm smlm baru je buat cookies sket igt nak update lah tp kemalasan tahap dewa. Sebab ade perkara yg mengganggu-gugat akal dan fikiran Iza ni... Haih...

Tajuk pun dah Hati Bimbang Fikiran Rambang...Faham2 je la erk, jiwa kacau...Ape lah bulan Ramadhan jiwa kacau...Yang dikacaukan bukan bulan Ramadhan nye kes...Tp bln ke hadapan dan berikutnye... Tadi pun baru je p jenguk umah yang tgh dalam pembinaan bersama my yayang... So far so good la...Then jumpe lawyer amek dokumen bagai...Haihh...

Kdg2 rase mcm x yakin dgn kemampuan dan kebolehan diri... Tapi klu x cuba mane nak tahu boleh ke tak kan? Yg penting effort kena tip-top... Haihh...Nak berhari raya pun mcm x syiok je...Dapat bonus kerajaan bagi pun mcm xde makne...Tapi kena bersyukur dgn rezeki Allah Ta'ala... Yela, bukan sng nak sng kan dan bkn susah nak susah...

Tapi Insya'Allah Iza n my yayang akan cekalkan hati tempuh jugak sume dugaan rumahtangga bersama walau pun TERKADANG Iza ni agak emo... Ape hal ntah, tetibe nada suara senang je nak naik meninggi... Kesian my yayang terpaksa hadapi karenah wifey yang mood-on-off ni...Maafkan dinda ye kanda... :) Tp smlm ade satu kisah yg bg Iza kelakar jugak la...

Actually smlm Iza tgh buat biskut cornflakes tau (tak g terawih tau), then my yayang pun kepenatan dan tertidur (x g terawih sbb beliau cerry-berry) then lepas masak je biskut tu Iza terus bwk kuar n rasa... Memang sedap la...Then Iza amek satu keping cornflakes tu masukkan dlm mulut my yayang (mase tu beliau sdg khusyuk tido), dah separuh masuk pastu tetibe beliau menyembur dan terus tersedar dlm keadaan agak marah sbb kcu beliau tdo dgn cara sebegitu... Hahahaha..

Jahat giler bini die ni meng-aniaya-kan suami sebegitu rupe...Nasib x tersedak..Ya ampun..Niat nak gurau aje lah syg...Jgn marah erk... Hmm... Igt balik ni nak singgah kedai beli lauk basah sket...Mau masak ayam padprik...Mcm besh je kan? Kan? So korang, berbuka jgn mkn byk sgt nnt sakit peyut...Hihihi...**pengalaman diri sendiri** Salam..

^izzah_fendi^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails