click this to be awesome person

Wednesday, 10 August 2011

Expo ~ Jom Beli Barang Raya

Assalamualaikum.

Al-kisah pagi tadi sebelum masuk opis memang dah ade plan ngan my yayang nak ke BPP (Bah. Pinjaman Perumahan) and terus proceed ke Salak Tinggi coz nak submit dokumen kat lawyer rumah. Then sampai je opis terus wat keje secepat mungkin, bagi settle sume and update segala data2 yang diperlukan oleh mrk2 skllg. Done! Msg my yyg remind die pasal dokumen yang perlu disahkan oleh bos die. Settle, terus je tggu my yayang dtg amek kat lobi opis. Then terus je proceed g BPP-Salak Tinggi, alhamdulillah settle! Memang lah nak beli rumah ni mcm2 dugaan melanda, mintak doa kat Allah kuatkan je smgt kteorg n permudahkan segala2nya...Amin..Then balik dr tu Iza telah menjebak kan diri mengikuti rombongan QAP ke expo-jom-beli-barang-raya anjuran oleh KPDNKK..Huhu..Sewaktu itu jam lebih kurang 11 lebih lah... Hishh..Hishhh..Xpe, keje dah siap... Huhu..**alasan selamatkan diri**



Expo : Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya
Date : 10 - 14 August 2011
Venue : Presint 2, Putrajaya (in front of bazaar ramadhan, in the middle of MOF n KPDNKK)


Geng2 Iza bersiap-sedia masuk ke dalam khemah expo utk menghabiskan duit di samping menjamu mata. Maklumlah tgh puasa kan, x leh lah nak menjamu selera kang kena tangkap lak. Adoii.. From left : owner QAP (kak midah) & Kak Ikin.


Sangat teruja dgn baju polka-dots ini. Dapat bygkan dak kembar Kak Rah & Dik Cah pakai time raya. Insya'allah ade rezeki nnt Mak Lang belikan ye... Mudah2an lah...Sebab expo ni 4 hari je... Buat time x gaji pun org ramai, klu time gaji x tahu lah mcm mane...


Memandangkan Iza mengikuti rombongan para2 mama sekalian maka singgah di booth jual baju kanak2.. Maka telah terjebak di situ. Kunun nak beli lah skirt tersebut, muat kata ko! Kak Ikin lagi lah muat. Hihihihi..:)


Sekali lagi mencuba mengacu baju gown kanak2 ribena di badan masing2... Adoi, kelakau lah. Len kali nak beli baju raya kami g kat kids department je lah senang.... Sah2 ade size...


Telah meng-gambar-kan diri di situ. Kak Midah main curi2 snap gmbr ape lagi terus posing tanpa rase malu di hati...Biasalah, Iza kan.....


Part ni yg x thn. Tujuan asal menikuti rombongan QAP ni skdr nak cuci2 mate je then memang SENGAJA x bwk purse. Skdr bwk ic,kad nikah, lesen memandu, kad CIMB serta hp... Tapi setelah hati terberkenan pd bag di atas terus cair. Bertambah kuat dan yakin pabila Kak Midah n Kak Ikin memberi smgt tuk Iza membeli wlu pun tiada cash di tangan. Sesunggunya hamba insan yang lemah krn tlh meng-loan-kan drpd Kak Midah.. Haishh..Klu my yayang tahu ni...Adoi... Nasib lah Kak Midah tu x kisah, di samping memberi support yang penuh..Huhu.Die pun beli gak sebijik mcm Iza tapi warna lain. Brand x se-popular brand hand-bag korang tp ade lah butik tersebut di SOGO... Harga dr RM 2++ trus menjunam ke 70% + 10 %...10% lagi tu bg kami yang bertuah aje...Klu yg lain dpt 70 %..Hahaha...


Lagi sekali menggambarkan diri di CAPAL BESAR ini. Hajat hati nak ajak my yayang beli capal raya nye di sini. Genuine leather lagi. Yang penting ade saiz besar. Sebab suami Iza kan kaki nye gadang... Susah nak dpt size selalunya.. Sampai terkadang die pun fade-up.. Alalala..Cian...


Kak Midah yang skrg makin bergaya dgn HTC nye itu..Hehehe..Baik sungguh suami beliau..Auwww!!~ Kena puji sket sbb beliau telah memberi advanced pd Iza td..Hahaha..


Setelah kaki kepenatan dan tangan pun berat menjinjing barang maka kami semua mengambil keputusan tuk pulang ke jalan yang benar... Lagi pun Kak Midah nak amek anak die pulang dari sekolah... Okeylah kawan2, dah penat celoteh tanpa henti ni... Ni klu free nak ajak my yayang g terjah booth Samsung sebab Kak Ct kate samsung galaxy mini hanya RM 2++ sahaja...Adoii...Wahai duit2 sekalian, cepatlah menjelma di dalam bank my yayang spy Iza happy... Boley??? Adoi... Okey, babai..

**terima kasih sudi membaca**

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails