Sunday, 21 August 2011

Checklist Utk Persiapan Raya

Assalamualaikum.

Seketika td my yayang call dr bengkel kereta, katenye tgh repair ape yg patut kat WTV tuh. Bagus2... Then yg bagus nye lagi my yayang ajak ke IKEA ptg nnt. Yueyy!! Terus hilang rase senggugut-period-pain ni.. Okey, smlm Iza balik gombak sebab amek kuih batang buruk yg ditempah oleh bbrp opishmate, then collect baju raya kat tailor skali..Tp yg sakit hatinye baju melayu my yayang x siap lagi. Geram betul ngan tailor mase Iza tempah baju nikah dlu tu la, kat resit tulis 13.08.2011 siap..Smlm Iza call tanye x siap lagi.. BOley? Pd hal smlm dah 20.08.2011 dah...Mengong la...Tahun dpn jgn harap Iza nak hantar okey!

Memandangkan Iza akan bercuti lame raya ni (mcm ko sorang je cuti, org lain keje lah??) So kena siap2 kan umah ni awal... So far mlm td dah psg langsir pintu setiap bilik, sliding je belum.. Langsir adalah ulang tayang tahun lepas ye. Jgn nak membazir.. Hehehe.. :) Lagi pun Khamis malam my yayang dah hantar Iza balik Gombak.. So Iza akan tdo sane awal sehari smntara my yayang keje lagi then esok malam nye baru balik Gombak. Tlg mak Iza kemas2 umah ape yg patut, anyam ketupat, mcm2 la prepare tuk raya. Sebabnye Iza last day puasa tu pas sahur akan terus shoot balik Ipoh then balik Batu Kurau. Maka akan bermula lah episod Iza berhari raya di kampung mertua. **nervouse + takut emo lebey** So, akan berada di umah mak Iza sampai 29hb... Then balik Taiping dalam 3/4 hari raya then balik Gombak balik, giliran raya kat Gombak. Kesian plak mak Iza tahun ni beraya ngan anak2 bujang die je la...Anak2 perempuan sume ikut suami balik kampung msg2..Alahai...Iza sungguh memahami perasaan beliau. Mlm td pun dah mule bg hint2 sedey sebab raya x meriah... Iza ni kuatkan hati je, klu tak mau mlm td Iza menangis skali.. Sabar lah mak yea...

So, check list tuk hari raya..

~ BAJU RAYA IZA : DONE
~ BAJU RAYA MY YAYANG : NOT YET
~ KUIH RAYA : DONE
~ DUIT RAYA : DONE
~ TUDUNG RAYA : NOT YET
~ MAINTENANCE WTV : ON PROGRESS
~ PACKING LUGGAGE : NOT YET
~ KAD RAYA FOR BOTH FAMILY : DONE
~ KEMAS RUMAH : ON PROGRESS

So far yang ingat itu je... Nnt next time klu igt Iza tmbh lagi yea..Mau out dlu sebab nak sambung kemas dapur..:)



Saje nak tepek gambar berposing ngan kete FIL Iza... Hehehe..Asyik tukor kete aje Abah Iza ni.. Masyuk ni...Hehehehe.. Okey, see u in next entry yeah!

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails