Wednesday, 10 August 2011

Berbuka Puasa ~ 9 Ramadhan

Assalamualaikum.

Ikut hati memang dari 1st day Ramadhan nak update pasal menu2 berbuka puasa, x kisah lah masak sendiri ke, beli ke, jiran bagi ke, sume nak update. Tp dah malas kata ko... Hehehe...Ni baru ade mood rajin sket. Biasalah, angin rajin bertiup kencang. Makan angin malas pun mengundurkan diri. Sebelum Iza merepek wlu pun x mkn kerepek, baik lah korang scroll ke bawah ni. Menu simple je pun. Tp syukur masuk perut kenyang alhamdulillah siap buat lauk bersahur skali. Berselera suami-isteri di rumah tersebut makan.

-


-


-


-


-



-



-


-



-



-



-



-



-



-



-



Ni dia padprik udang dan sayur yang marvelous tahap dewa... hahaha..Gila ko puji masakan sendiri... Eii...Mestilah beb, sebab puasa kan so x leh rase. Korang main campak je ape yg korang nak dgn doa serta tawakal rase superb mcm makan kat kedai masakan thai... **sila berangan** sudahnye skrg mcm rase sakit peyut nak cerry-bin-berry.Sensitip peyut dak Iza ni...


Kesian Iza nengok ikan goreng ni. Siap berlaga perut lagi.. Hahaha..Apakah??? Bulan puasa jgn pk bukan2... Ikan kecik2 ni jenuh nak siang la... Nasib la smlm mood xtra-vaganza rajin... So tu je lah laukknya... Simple tp alhamdulillah kenyang. Then smlm akak jiran sblh bagi lak kuey teow goreng n putu mayam.. Memang lah kenyang.. Tambah2 lagi my yayang rajin goreng nugget, ayam, taufu jepun bagai... Haihhh...Penuh meja, kesudahan masing2 tercungap2... Tp Iza suke bulan Ramadhan sebab waktu solat jemaah ngan suami adlh banyak... Seronok!!! Subuh solat jemaah, maghrib, isyak... Alhamdulillah... Moga kami dilimpahkan rahmat dan keberkatan oleh Allah Ya Rabb hendaknya..Amin...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails