click this to be awesome person

Wednesday, 3 August 2011

Aku Dlm Perhatian-Nya


Kul 10.30 pg td gagahkan diri turun basement opis.Masuk dlm kete, istighfar banyak2...Start enjin, tangan n badan sume dah menggigil...Tangkap sendi2 badan sume...Kuatkan jugak smgt masuk gear D, pulas stereng...Beratnya la rasa stereng ni... Pandangan mate pun mule kabur2...Kepala berat...

Arghh!!! Mule nak marah pd diri sendiri..Pastu tbe2 mcm hati tersentuh, teringat yang sakit tu dtg dr Ya Rabb..Knp nak marah2 dan bentak2 ni?? Muhasabah diri seketika... Sampai kt Klinik, air-cond punye sejuk...Rase nak rebah tp still gagahkan langkah...Amek no, register...Staff kat register pulak soal mcm2...Sekali lagi cube terapkan sabar dlm hati krn die jalankan tugas die... 

Pastu no giliran 1074 terasa mcm lagi beratus2 no nak kna lepasi pd hal selang 12 no je dengan no giliran tu...Cube alihkan perhatian tgok baby2 sekeliling tp x bole...Rase nak rebah, SMS my yayang suh die dtg kebetulan opis die bersebelahan dgn bangunan Klinik tu...Lame jugak tggu die dtg, sibuk katenye..Xpe, sbr lagi...Sampai no giliran, terus masuk bilik pemeriksaan..Memang dah agak bukan doc. yg akan periksa tp Medical Asst. (MA)...Terus rase mcm x puas hati..Pastu langsi sgt lak tu...Igt Iza saje2 dtg klinik tu ke, klu sehat x dtg lah...Dok diam2 je kat opis buat keje... Pastu check pun ala kadar...

Tanye gak mcm2 soalan kat die, leh die jawab acuh-tak-acuh..Pastu suh terus amek ubat...Memang bengang sebab that time otak dah ting-tong...Letak form ubat kat farmasi...Amek ubat terus g toilet sebab rase mcm nak muntah...Aisshh...X nak lah muntah sebab syg puasa dah separuh hari...Pastu my yayang call tanye kat mane...My yayang hantar balik opis jap sebab Iza nak amek beg Iza..Ikut hati mls nak masuk tp pk mcm2 dlm beg tu..Pastu terus blah, still bertahan xnak buka puasa...Sementara tgh menahan tu lah terus bdn rase sejuk sgt2..Pd hal kat luar tengah panas terik..Dugaan...

Then 2.30 pm my yayang kejut suh solat...Ikut hati memang x larat tp istighfar byk2 kumpul tenaga bangun amek wudhuk...Punyelah sejuk mase kena air tu...Pergh!!! Dugaan Allah Maha Hebat... Ni buka sorang2 sebab my yayang duty sampai kul 11.00 mlm krg..Redha lagi, x slhkan die pun sbb dah tugas kan...So, kena lah usaha bangun sendiri makan ape yg ade...

Rasenye jap g buka ngan kurma + air soya pastu telan ubat nak smbg tdo..Memang hajat nak g terawih tp Allah je yg tahu betapa kaki ni tak larat nak jalan..Betapa lemahnya lah iman ku ini... Sememangnya org sakit dlm perhatian Allah, Allah syg kat hamba-Nya sebab tu bg sakit supaya ingat Dia...Insya'Allah klu larat jap g pas solat mengaji jap la... Pape pun selamat berbuka..Jgn mkn byk2 nnt malas nak solat... Ckp sekadar menghilangkan rase dahaga dan lapar...Wallahu'alam...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails