click this to be awesome person

Thursday, 21 July 2011

Thursday Update

Salam Alaik! Moga semua reader dan blogger sehat2 hendaknya. Hari ni Iza puasa. Hihi. Puasa sunat ngan puasa ganti, boley. Siap pagi td bangun kul 4.50pg minum segelas air sejuk je. Punyelah malas nak sahur, pastu masuk bilik, panjat katil (siap terlanyak my yayang sebab mamai kot) hihihi..terus sambung ZzZzZz...

Then after 10 minutes hubby lak bangun kejutkan Iza sahur. Iza ckp le Iza dah sahur, die tak puas hati kejut jugak Iza sampai bangun suh Iza makan biskut cicah air vico.. Hmm.. Mengenangkan ayat my yayang ckp nnt lapar, terus lah kuatkan smgt bangun. Masuk balik dapur, bancuh air vico ngan makan biskut. Yg beshnye my yayang pun bangun gak teman sahur tapi tau die makan ape? Pg2 buta die makan jeruk dr Penang tu.

Mak aiiii! Kang perut meragam sape susah? Haishh.. Pastu siap paksa Iza makan lagi biskut, punye Iza xnak mkn. Lagi die paksa, siap offer nak buat kan megi.. Hehe..Tp Iza x mau gak..Harap2 puasa ni dapat lah menambahkan pahala dan memberi Iza semangat dan kesedara utk bulan Ramadhan akan dtg. Mudah2an...

 Sampai2 opis je mcm biasa nak pose! Hari ni baju colorful sket tp match kan ngan shawl hijau.


Lagi dan lagi. Senyum ceria seceria warna2 di baju ku itu. Hihi
Smlm mase dok umah, pas kemas2 umah sume teringat nak pakai mask sebab dah lame gak tak pakai mask. Blackhead ngan whitehead naik kat muke mcm pesta buih je. Sakit tul hati. Tp x beshnye mask tu dah nak habis. Kirenye smlm tu memang yang penghabisan. Sedey. Mule lah meraih simpati kat my yayang suh belikan.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Uitt! Korang jgn lari n terkejut plak tgok pic ni. Hihi. Suci tak? Baik ckp suci cepat. Klu tak nnt Iza bertukar menjadi Hantu Kak Limah. **ugutan keras!**


Tengok, memandangkan dah habis terus Iza buang. Tp teringat yang menda alah ni diperbuat drpd plastik kan? So amek balik dr tong sampah terus kumpulkan kat tempat brg2 yg nak dikitar semula. Baik kan sy? Anak sape ni, eh.eh. Isteri sape ni? Ngeeee~~

Mask ni klu dah kering kat muke boleh tarik, yang paling besh nye segala whitehead n blackhead akan terikut skali dan melekat pd mask tu. Tu yang besh, tp sakit sket lah muke tu. RAse mcm kena siat2 je, ala ibarat mcm korang letak gam kat muke pastu dah kering tarik. Memang menarik beb! Tp nak cantik nye pasal. Redhakan je, utk suami Iza gak... Kan syg kan? kan? :p

^izzah|fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails