click this to be awesome person

Wednesday, 20 July 2011

Story From Penang ^^

Adoi! Korang tau x betapa malasnye Iza nak hup-date pasal g Penang tempoh hari. Ikut hati nak biar je tp x sampai hati lak peram pix2 dak kembar ni lame2 dalam lappy ni sebab sumenye comel2. Biasalah aksi dan keletah budak2 baru nak belajar, lebih2 lagi baru dapat kaki bercakap pun x betul lagi. Main belasah je sebut ape yg diorang nak sebut. Hikhik! Okey, al-kisah lepas show kat opis hari khamis (14.07.2011) hari tu Iza suh my parents amek kat opis. Dan Iza telah meng-half-day-kan diri Iza sebab nak follow mereka ke Penang. Tujuan sbnr g Penang adalah utk menghantar my lil.bro masuk USM. Amek short-course kat sane. So bermula lah kisah ke Penang. Sakit gak montot dok dlm kete lelame nak2 be-riba-kan si kembar. Kejap si kakak lah dok ngan Iza, kejap si adik. Klu si adik leh tahan lagi sbb die ringan, tp klu si kakak. Nak terkincit woo! Semangat ya rabbi!


Ni mase berhenti kat R & R mane ntah, lupe dah. Kebetulan kat situ ade play-ground. Pe lagi, dr dalam kete dah nampak ade buaian kat play-ground tuh. Bukan main tunjuk2 sbb kat umah mak Iza rajin adik-beradik Iza ni bwk g play-ground dkt umah. Tu yang masing2 mcm x tentu haluan tuh. Pd hal montot masing2 berisi, lencun bagai. Tp buat muke tenang je, xde langsung buat muke x selesa. Setengah budak klu pampers dah penuh mesti akan menangis n meragam sebab x selesa. Tp diorang ni disebabkan nampak play-ground terus lupe kot. Hik! Si adik naik buai rileks je muke, si kakak over terlebey. Dah la debab. Eiiii!

Korang tengok, sikit x takut ngan menda2 alah kat play-ground tuh. Pelik tul lah. Lagi suke dok situ lame2. Setengah budak kan mesti nak cpt2 trun kan. Haihhs.. Mcm2 lah..


Tengok si kakak, muke mcm gerun je. Si adik plak suke sampai pandang2 ke arah kakak. Saje je Iza duduk kan diorang sorang menghadap satu same lain.. Si adik bukan main bising mulut, suke sesangat lah tu..


Ewahh!! Mentang2 lah kulit putih gebu ye kakak, posing pun sampai nampak spender. Hik.Hik. Ni okeh lagi, ade satu pix tu siap die menonggeng tau! Tp x sampai hati nak upload nnt esok2 dah besar mane lah tahu jumpe blog Mak Lang die ni, kang touching lak tengok pix die kecik2. Hikhik.


Wah kakak, mulut tu kenapa tuh? Happy sgt ke? Si adik plak x puas2 naik buai tu. Iza buat tak layan je.


Eh kakak! Nape tu? Majuk ngan adik ke? Xmolah gado2, kan kembar mane leh gado tau. Lengan adik kurus je dari lengan kakak. Mane taknye, si kakak sumbat ape pun makan. Si adik, hmmm.. Payah,klu bagi air batu cepat le die sedut x henti2 sampai batuk. Hish...


Eh, adik tayang gigi ye? Tomey2...


This time dah sampai kat hotel, we all check-in kat An-nur Ancasa tempat dlu gak mase datang Penang. Klu korang ingat lagi lah. Iza malas nak search link entry tu.


Ewah! Bersuka ria ye kalian berdua. Seronok erk? Main lompat2, main guling2 erk? Senyum pun sampai mate jadi sepet...


Cube teka, ni kakak ke adik? Hehehe. Jawapannye adalah......................KAKAK. Masamnye muke. Hangin x betul lah ni...


So after semalaman kat hotel esoknnye tu g USM kat Gelugor. Besar gile USM ni weh. Penat gak lah klu xde transport. Dah mcm UPM kat Serdang dah.


Sampai di Fakulti my lil.bro. Paling hujung dunia kowt dlm USM ni. Adeh. Teringat plak time belajar dok kamsis dolu2. Hik! Rindu nye zaman belajar...


Si kakak yang menjadi mangsa gigitan nyamuk dan semut. Habis merah2 satu badan, kat muke pun kena gak. Hakhak. Sape suh debab sgt, sampai semut ngan nyamuk pun geram. Hihihi. Si adik x pulak kena.


Ewahh.. Mentang2 dah boleh jalan,bukan main berlari ke sane sini ye sampai adik pun die tak hiraukan. Sian adik kena tggl dlm kete. Hish..Hish..


Keesokkan hari nya tu g terjah area Batu Feringgi. Humakai! Banyak dah berubah rupenye ye. Dah berzaman x dtg sini. Hish.Hish. Sadis. Banyak betul perubahan. Oh ya, pix kat atas ni telah membuktikan bahawa my along telah berjaya menambahkan-berat-badannya dgn jayanya. Hihihi. Maklumlah org bersalin operate memang akan naik badan.


Dah lamenye tak mandi laut. Tapi mcm takut je ombak kat Pantai Batu Feringgi ni ganas semacam.


Aktiviti pantai seperti biasa. Teringin lak nak naik jetski. Hihi.


Haih.. Makan hati tengok org naik jetski. Adoi.


Sape pernah naik menatang ni? Mahal x? Takut x? Gayat x? Mcm2 Iza nak tanye. Tengok mcm best.


Kembali lagi bersama kembar yang suke sebut "Bobobo"...Sepatutnye "BoboiBoy" Klu dtg mood x betul asyik repeat je. Nak2 atuk pasang cd "BoboiBoy" dlm kete. Sekali ngan Mak Lang terjebak suke tengok kartun tuh.


Kakak bersama ngan atuk. Atuk ckp, lenguh dukung si kakak. Klu Iza dukung lak x sampai 5 minit mesti Iza dah turunkan die. Nak2 skrg dah pandai jalan kan, hah pe lagi jalan lah sendiri. Hihi. Zalim tul Mak Lang korang ni.:p Yang kipas colourful tu Iza tawar dapat RM5 satu. So beli dua, klu kat PD hari tu tanye sampai jual RM8, agak2 lah cekik darah pun.


Ombak biasa2 je. Klu ombak mcm ni nak mandi pun x takut. Tp si kembar takut ngan ombak. Even Iza dukung pun die akan menjerit then nangis ketakutan. Haha. Pe lagi, sesi sakat menyakat la. Nak2 si kakak, Iza dukung die bawak tepi pantai pastu turunkan die kat situ. Ombak x dtg pun lg, dah nangis mcm kena pukul. Bukan reti die nak lari, mcm berserah je. Hahaha. Kelakar lah.


Hah, tu die ombak ganas dan jahat mai dah. Iza pun takut klu cm ni. Tp tourist2 kat situ rileks je mandi manda. Seram i dibuatnye.

Ni last day kat Desasiswa my lil.bro. Dah nak balik KL dah this time. So my parents g tlg jenguk ape yang patut kat bilik hostel die. Kot2 ade yang x ckup, smpt gak lah singgah Tesco Sungai Dua beli belah cadar lah, biskut lah. Mcm2 lah tuk bekalan my lil.bro tu. Anak bongsu katekan.Huhu


Ulang tayang gambar edisi pertama

Ulang tayang gambar edisi kedua

Ulang tayang gambar edisi ketiga

Ulang tayang gambar edisi keempat


Dan ulang tayang gambar edisi kelima. Klu korang sedar dlm entry ni x de satu pun pix Iza. Sbb ape erk? Sbb Iza malas lagi pun busy melayan si kembar sampai lupe nak pose le. Hihihi. Okeylah korang, berjumpe lagi di entry yang lain. Nak g angkat kain baju di jemuran. Sekejap je dah ptg nak maghrib erk. Daa...

^izzah_fendi^

2 comments:

  1. x singgah makan char kuey tiow sg dua ke?? hehehe

    ReplyDelete
  2. :: hehe..Kak Ros, mule2 plan tu memang ade..tp last2 masing2 kepenatan trus je blek x singgah2..
    :: biasalah nak2 bwk kanak2 ribena dua org tu..
    :: haish..mcm2 ragam..huhu

    ^izzah_fendi^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails