Sunday, 17 July 2011

Padat-Penat-Sarat-Melarat

Baca tajuk pun macam dah giler gempak kebabom kan? kan? Pd hal xde menda pun. Bukan ape, last week adlh merupakan minggu-tak-best-sedunia... Biasalah, sdgkan pantai pun berubah ini kan pulak manusia... Mesti ade psg surutnye.. 

Okey, Iza xnak sentuh dah pasal hal hari tu... Syukur sbb dikelilingi keluarga tersayang, my MIL yang x putus2 kuatkan smgt diri ni. Love u my MIL... Actually Iza balik dari Penang smlm... Smpi agak lambat sebab mcm2 program mak n ayah nak buat. So as anak-mithali Iza pun layankan aje... Nak2 dgn ragam si kembar yg banyak mulut skrg.. 

Asyik2 sebut "Bobobo" sbnrnye diorang nak sebut "Boboiboy" hihi... Nnt Iza update story kat Penang  ngan aksi si kembar erk.. :) Then sampai Putrajaya dlm kul 7.++... Mak, ayah, along n si kembar naik singgah umah Iza jap.. Nak tmpg solat n mandikan si kembar... Then diorang dah balik sume mule lah Iza ni un-pack beg baju.. Keluarkan baju kotor sume then letak dlm bakul-baju-kotor... Igt nak basuh skali tp mcm dah penat dan x larat.. Hanya yang mampu buat smlm, lap2 sket meja yang berhabuk pastu menyapu sume... 

So pg td xde g mane pun, memandangkan keletihan Iza n Hubby bangun agak lambat sket... Layan melodi jap, pastu siap2 nak kuar lunch kat tapak FLORIA.. Yelah, hari ni kan last day... Lagi pun Hubby kena duty jaga VVIP... Merempit dr umah ngan Hubby, pas makan Hubby hntr g opis die sbb nak amek kete... So, settle sume Hubby g duty Iza balik umah ngan mood yg agak2 slow tu... Panas terik lah! Cdg nak lah borong pokok2 bunga murah last day kat FLORIA tu.. 

Tp x jadi sbb x sanggup nak redah cuaca panas... Dahlah tak bp nak sehat ni... Tak ckp rest... Then sampai umah terus menerus menjalankan xtvt mendobi.. Pergh! Banyak gak kain kotor ni.. Adushhh! Tetibe mengeluh sendirian... Org jemur kain pagi2, Iza plak dah nak petang baru nak jemur.. Adoi..


Banyak tak? Jenuh gak nak hanger sehelai2 tau... Klu Hubby ade, die yang tlg sidaikan.. Tp die keje, kenalah tolak ansur erk? Ni baru snap td sbb tbe2 je rase mcm rajin nak update blog... :p


Tengok! Tak ckup sidai kat atas, kat besi2 balkoni tu pun jadi lah... Tu orkid kuning tu termasuk lak dlm lensa ni.. Hihihi...**comel2 kan saiz baju n seluar Iza?? Hihi**


View from sliding-door... Yang beshnye bile angin malam bertiup ni bau softner lembut je menusuk ke lubang hidung... Ape lagi, bukak sliding door luas2... Tp klu datang mood penakut tu, langsung tutup siap ngan langsir skali tarik.. Hihi.. Tu je la... Ni tgh tggu my yayang balik.. Td die janji nak picitkan bahu n badan Iza yang sengal2 ni... Maklumlah tak ckup rest... Asyik travel je... Sengal2 satu badan.. Okey korang, esok dah keje.... G tdo awal sng bangun esok..:)

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails