click this to be awesome person

Wednesday, 20 July 2011

My Wednesday

Alkisah malam td semangat beriya ni nak bangun sahur kul 4.45pg. Siap pesan ngan my yayang suh kejutkan. Okey, niat dah pasang siap2 dah. Tp mcm biasa sahur x bangun, x tau lah await payah sgt nak bangun sahur klu bukan bulan puasa. Kenapa erk? Kurang kesungguhan lah dak Iza ni.. Sob! Sob! Sedey. Ale2 tak puasa pun, smpt puasa smlm je satu hari. Then mlm td my yayang x keje malam so spent time together tgok muvie hindustan. Hehehe.. Hr ni Iza EL sbb rase bdn x bp nak sehat. So xtvt hari ni lebey kurg mcm xtvt pd hari weekend cumenye ade pertambahan xtvt. Hehehe.


Korang nak tahu penyebab rumah Iza slalu berhabuk adlh menatang kat atas ni. Ntah bile construction ni nak siap pun x tau la. Hish! Marah sungguh Iza sbb projek ni lah buat habuk makin teruk naik ke rumah. Eiiii Pd hal area tu dah masuk Cyberjaya. Yela, border kan ngan Putrajaya. Igt umah tinggi2 takdelah nak berhabuk sgt. Tp.......Haishh...


Ni klu view sbnr, yg tadi tu after Iza zoom. Tengoklah, jauh gak tp faktor angin yang bertiup terus habuk2 tu sampai dgn rombongan2 nye... Klu nak tutup sliding door kang berkuap plak umah ni, x masuk lak udara. Haish.. Korang tgok tu parking lengang kan.. Cube snap kul 5ptg jap g, confirm xde kosong langsung. Haish.. Mane taknye, dok apartment tp masing2 kete 2 / 3 buah.. Should be satu lot parkir tu tuk satu umah tau tp nak wat cm ner, xde penguatkuasaan. Menci! Tu yang hbs kete kena gesel..Sian kat WTV tuh!


Weee! Dah rase jemu tgok tmpt parkir tu meh layan jap mini-garden yang x bp nak garden ni. Hehehe. Akhirnya tercapai gak hasrat nak hias batu2 putih tu. Tp sbnrnye imaginasi bukanlah mcm ni. Tggu lah sket masa lagi akan tercapai gak ape yang Iza idamkan. Tengah survey2 harga, kumpul bajet sket... Tu orkid dua tu yang beli kat Floria... Krn kehadiran "mereka" itu terus berseri balkoni ni...:)


OKey, Iza tau mesti korang mcm pelik kan. Mesti tertanye2 apsal lah sepah sgt x berkemas ruang ni erk? Sampah ke tu? Ye, sampah bg mereka yang x reti n malas tuk melakukan kitar semula. Iza dlu malas jugak, tp bila pk lame2 trus smgt nak kitar semula. Bkn ape, kesian gak dgn faktor cuaca n bumi kite skrg ni. Cuaca pun x menentu. Klu buang benda2 mcm ni then susah nak lupus, nnt kualiti udara yang kita nak hirup pun makin merosot. So kwn2 marilah kita lakukan xtvt kitar semula jom! Bkn susah sgt pun. Just bersihkan dan asing kan ikut jenis2 bahan tu. Memang lah nampak mcm semak tp sementara aje. Kebanyakan yang Iza nak recycle adalah botol2 plastik. Then botol2 kaca baru je nak asingkan. Tp, klu kaca xde harga klu hantar kat Pusat Kitar Semula Putrajaya ni. Tempat lain x tau lak...


See... Banyak kan? Botol mineral, botol oral-B, botol shower-foam. Mcm2 lagi la. Td Iza dah pun g hantar kat Pusat Kitar Semula tu. Sume total 3kg... So dpt la RM 1.20. Hihihi. Bukan nak duit pun sbnrnye. Just nak membantu memudahkan proses kitar semula utk kegunaan kita bersama. Harga 1kg plastik bersamaan dgn RM 0.40... So dr kite buang mcm tu aje baik lah kita kitarr semula. X susah pun kan? Think before u throw! :)

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails