Monday, 25 July 2011

Koleksi Tudung & Shawl

Klu mlm td sempat update entry pasal "wardrobe" ni nak update plak psl ke'terlebih'an shawl & tudung dlm wardrobe tersebut... Lagi pun memang nak kemas pun sebab dah terlalu selerak dok dlm tu... Ape taknye, main tarik ikut suke pastu bile jatuh main sangkut sesuke hati. End up marah dgn diri sendiri sbb buat sepah dlm wardrobe sendiri..Hihi.. Lagi pun ade tudung yg Iza nak let-go bg org, yelah klu simpan tak pakai kang dosa plak sebab ke arah pembaziran kan? kan?
**pd hal nak tmbh koleksi baru (eh, yeke??)**


Hah, amek ko... Melambak + selambak mcm tu je letak atas katil... Dah la berat ya amat... Sepenuh tenaga Iza angkat dr wardrobe... Huhu.. Kena buat "operasi" ni time Hubby xde, klu buat mase die ade nnt Iza kena "kuarantin-membeli (shopping)"..Ngeh! Ngeh! Ngeh!

 

Rase2 mcm nak g IKEA lah beli menda alah ni lagi... Hmm.. Lagi pun harga skrg lg murah dr time Iza beli mule2 dlu... So, memang patut beli... Hihi..
**pantang harga murah, sume nak dibelinya**


Sape masih pakai lagi tudung bawal ni?? Hah, Iza dah jrg2 sgt pakai dah sebab rasenye dah out-of-trend (suke hati je bagi judge)... Memang pun lah, skrg kan dah mcm2 jenis tudung n shawl.. So Iza akan pakai pun ikut mood lah, tp so far memang dah sgt2 lame tak pakai okey. And skrg tgh dlm proses nak let-go jugak.. Ade yg Iza akan simpan sbb syg coz ade yg masih baru...Ni tudung bawal yang sulam2 tu...


Hah, yang ni plak tudung kain chiffon... Glamour gak dolu2... Tp sekejap je... Ni sume Iza nak let-go sebabnye rase dah kureng sesuai dgn muke... Boley x bg alasan cmtu???

Owh, yang ni tudung bawal batu manjalara ngan mata lalat... Yang ni paling syg n takkan let-go sampai bile2 sebabnye tdg mase tunang + nikah.. Hehehe.. Ade sentimental-value, gile nak let-go bg org?? Kenangan mengusik jiwa okeh! :)

Hah.. NI koleksi tudung bawal batu-permata-intan-berlian no.1... Rase2 klu g jual kat pasar mlm 1 RM 10 laku x?? Hehehe... Tp yg ni pun Iza akan simpan gak, mane lah tahu esok2 trend ni famous balik ke kan... X yah beli dah... Lagi pun syg coz banyak variasi warna yg sesuai ngan baju kurung kan...Tp mls nak pakai coz mls nak iron...


Yang ni pulak kebanyakannye sume Iza nak let-go kecuali ade 1/2 je Iza akan simpan dlm my-collection.. Sebabnye tudung ni jenis kain licin n susah nak bentuk ikut muke Iza.. Dan ianya memakan masa dan boleh meng-jahanam-kan mood klu tbe2 muncung tdg jd senget benget... Benci tau!

 

Hah, yang ni pun jenis tudung bawal berbatu2 gak.. Tp bezanye batu lebih besar2 gedabak dan lebih berat serta sarat.. Banyak gak yg nak disedekah pd org... Haissshhh... Untung org yang bakal menerimanye erk?? :p **Iza memg baik :)**


Ni baru tudung bawal + tudung kain chiffon + kain licin ni... Belum capur shawl bagai... Satu katil letak pun dah tak muat.. Sebab tu lah Iza baik hati nak bagi je kt org mcm tu... Ikhlas ni..:)


Dari td yang banyak2 tu kan? Yang ni je yg akan masuk ke dalam koleksi Iza.. Yang selain dr ni sume Iza akan bg org... Puas hati sebab berjaya membuat keputusan yg sukar tp akhirnye....Saya tekad..:)


Ni shawl ala2 jala...Kena pakai dua lapis ngan inner / anak tudung yg ade awning... Klu pakai mcm tu je sah2 nampak segala rambut...Serupe tak yah pakai kan?


Pastu kuar plak shawl yang ade anting2 / jurai2 kat hujung nye... Yang batu permata berat n besar gedabak tu klu kena muke org memang berdarah n boleh buat musuh tu.. Hihi..


Ni shawl kain chiffon..Pun pernah famous gak la sehingga Iza terjebak, tp skrg dah kurg2 sgt pakai...


Owh! Shawl yg ni Iza suke...Nak2 yg color biru tu... Klu nak tgok mcm yang pix kat atas blog Iza ni..Ala, yg banner blog Iza ni.. I like that shawl very much. Even hr tu kuar g Jalan TAR ngan Cik Haja, ade sorg gurl ni tegur tanye beli kat mane sbb die kate cantek...Auww!!~ Perasan kejap, wlu pund ie ckp shawl je bukan si pemakai.. Hehehe..Iza pun x hengat Iza beli kat mane lah...Lost memory jap..


Ni antara shawl2 kegemaran ku pabila kluar outing... :)


Ni pulak tak bp sure namenye ape...Tp Iza panggil shawl gak... Ade dua je sebabnye Iza x bp nak minat just org ckp at least ade dlm my colelction...


Lagi dan lagi shawl bercorak bagai... Ni sume menjadi kegemaranku...


Yang shawl ni pulak kain cotton n agak nipis dan melekat2 sket di badan... Kurang suke tp syg nak let-go..Makanya simpan je dok elok2 dlm wardrobe..


Sekali lagi shawl bercorak dan berbunga2 ala bunga2 cinta si Misha Omar..^^


And the latest one Iza amat gemar pakai shawl pashmina yang lembut, gorgoeus gilos ni... Huhui... Sehinggakan pabila memakai asyik2 kwn2 jumpe kat lift ckp mcm Yuna.. Ehem..Ehem..Hubby kate Yuna mcm Iza...Itu ape yg Hubby kate... Hihihi :p


Hah, yg ni tak tahan ni.. Tudung ber-awning... Memang dah jarang pakai, tp hari ni Iza ade pakai warna pink... Sebabnya beli tp x pernah pakai... So x nak jd membazir amalan syaitonnnn... Hihi... Ni klu nak pakai time malas2 xde kerajinan nak iron leh le pakai..Tak pun time klu ade tetamu dtg umah secara mengejut terus je sambar mane2 yg patut dan sarung terus... Mudah dan senang...Ade yg brand ARIANI, ade brand CANTEKMANIS, ade brand JALAN TAR... hahaha...


See! The perubahan yang berlaku selepas sesi mengasing2kan antara yang mahu di let-go dgn yang disimpan.. Sungguh kemas kan??? Memang lah sebab baru kemas, tggu lah lagi seminggu mesti sepah balik.. Hahaha...Biasalah, nak cepat...Huhu...Keseluruhan jumlah shawl dan tudung adlh melebihi angka 100.. memang boleh bukak butik-bundle-shawl-tudung kan? kan? **sila jgn ikut mcm sy**

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails