click this to be awesome person

Monday, 11 July 2011

Festival Bunga & Taman Putrajaya 2011 (FLORIA)

Kepada sesiapa yang berminat dgn bunga-bungaan, taman-tamaan, flora-floraan.. Eh. Ade ke terms flora-floraan? Hihihi. So, pe kate kite ramai ke Festival Bunga & Taman Putrajaya bermula 08 Julai - 17 Julai 2011. Klu last year Floria ni dianjurkan weekend aje tp tahun ni seminggu okey.

So puas lah meronda bagai, dan tarikan pd tahun ni penganjur (Tourism Malaysia) buat pertandingan boat berhias... So bermula jam 8.30 mlm siap2 kan lah diri utk menunggu di tepian tebing2 tasik sekitar Presint 2. Besh! Siap ade bunga api lagi setiap malam. Iza ngan my yayang siap cari port betul2 tepi tasik lagi. Klu ombak kuat memang hanyut (eh, tasik ade ombak ke?) So jom same2 melayan foto2 yang sempat diambil oleh en.suami ku... Model adlh spt biasa, tuan empunya blog..Wink!


Bergambar di taman pertama. Tak hengat lah taman ape ni. Igt boleh lah duduk kat kerusi hitam tu, jgn harap yea. Klu korang pijak rumput tu pun dah kena sound dgn abg2 RELA kat situ. Siap berwisel bagai. Adoi..


Next garden, seperti biasa x tau ape namenye. Eh korang, tu korang rase frog ke bukan? Iza sampai sudah confuse. Huhu. Lupe lak nak tanye my yayang, menatang tu ape...



Eh, nape muka dak Iza mcm tu? Ala2 menggoda encik suami le. Hikhik. My yayang jadi photographer yang setia, melayan karenah si isteri. Hihi



Panjangnya muncung burung ni! Nasib patung, klu betul mau die gigit jari Iza. Ni kat dalam Floria Pavilion, besh sebab berhawa dingin. Klu dok lame2 dlm tu pun besh. Hihi. Sampai terpisah2 ngan my yayang. Besar jugaklah dlm tu. Sampai ade org hilang anak lagi, x fhm betul mcm mane bole hilang anak. Klu dok ralik tgok pameran pun jgn la sampai abaikan anak. Bahaya tul lah...



Iza di dalam "frame". Sume nye fresh flower, hishhh... Sgt geram, rase nak amek bwk balik aje..




Yang ni mcm dah dlm gua pun ade. Tp nice kan? kan? **sila puji dlm hati**




Mengapakah gambar ni jadi kuning? Sampai muke pun ala2 kekuningan jadi nye. Eh, isu "kuning" ni sensitif le.




Ala-ala bendera Malaysia. Mcm2 lah, kreatif betul mereka2 yang menyertai pameran2 ni. Iza terpegun. mcm2 design lah.




Cantek x? Model ngan bunga tu cantek x? Cepat jawab! Jujur ye... :P Korang nak tau tak, bunga tu nampak lawa kan? Tp bau, Ya Allah nak muntah Iza..Siap suh my yayang hidu lagi, yang kelakarnya my yayang hidu dgn penuh bersungguh2.. Pastu buat muke.. Hahahaha.




Lag gambar saya berposing... Nak buat mcm mane, dah Iza suke bergambar. Ade sy kisah?




Hish, jadi gelap pix ni. My yayang mesti salah mode mase shoot ni. Adoi, buat jatuh taraf Nikon DSLR aje..Ape lah yayang ni (marah sket).


Yang ni cantek pulak my yayang snap. Gune mode ape? Ke auto aje ni sygku??




Eiiii.. Iza sgt suke lah dekorasi taman ni. Mcm kat studio kan? Haishh.. Klu lah banyak duit, dah jadi mini taman dah balkoni umah tu. Nak tggu umah sendiri siap, mcm lambat je.




Ni pun syuke jugak! Banyaknye tulip kat blkg tu. Klu lah boleh petik bawak balik... Walhal, gmbr je pun bukan betul.




Jom gigit strawberry ni! Dah rase mcm kat Cameron Higlands plak. Nice shot by my yayang. Credit to him!




Sape tahu kat mane ade jual bench mcm yang dlm pix ni?? Yang penting harga x lah mahal sgt kan....**teringin lah**



I really lurve this pix! TQ so much to my yayang... Pix ni nampak berseri2 kan? kan? Sampai ade kwn2 kat FB ckp seri pengantin baru! Auuwww! Ade sorang lagi ckp seri SK-II... Pergh! Pd hal make-up duploh inchi... Hahaha... Taklah, ni sume aura dr dalam. Sbb feel2 ala bunga-bungaan tu yang aura keluar dr dalam tu... Hihi **percaya x??**


Orkid la...:) **Iza pun ade borong pokok bunga orkid dua pasu. Murah la. RM 20 utk dua pasu. Mestilah beli. 


Berlatar-belakangkan signage Kementerian Pelancongan Malaysia..


Oh, ini cnior Iza di UiTM. Name nya Kak Ezzah Hafiza. Name pun lebih kurg je ngan Iza. Die pegawai pelancongan kat Tourism Malaysia ni. Mase pegi  ni giliran die bertugas jg booth tepi tasek. Hehe. Mase hari belia tu Iza yang jga booth, ni time event kementerian die lah pulak.


My yayang yang gambar nye satu aje. Yang lain gambar2 bini die.. Hehehe.. 



Sy lagi..dan lagi... Sila jgn jemu ye. Hihi.. Cuci mata puas2.. Kang Iza dah tak de modal nak update kang mau x ber-update blog ni...


Time ni otw nak g mamam char kuey teow kat tmpt mkn. Dah kebulur giler sbb penat berjalan x hengat.


Pemandangan di malam hari di Putrajaya... Sory lah shot x brpa cantek. Iza yg snap. Hehehe.


Floating boat from Tourism Malaysia.


Floating boat from Perbadanan Putrajaya (my yayang opish) Siap ckp lagi yang asap tu bentuk naga. Hehehe.


Yang ni from Brunei. Simple but nice kan? :)


Yang ni from i-City Shah Alam, korang rase2 org yang tengah2 tu org betul ke patung? Itu adlh org betul, siap warna lampu leh bertukar2 lagi, kejap merah lah, birulah, hijaulah...


Floating boat from Genting Highland (Resort World) **aduh, teringat plak kenangan2 di Genting suatu ketika dahulu..hakhak..KENANGAN TERINDAH! tut! **


Yang kedua terakhir dari YTL Group... Sepatutnye pas boat yang ni, Air Asia punye turn tapi last minute xleh nak floating sbb ade short-circuit kot.. Kesian, pd hal dah cantek dah floating boat die...


Last but not least, sblm balik smpt snap xtvt2 menarik sepanjang seminggu program n event ni berlangsung. So kpd sesiapa yang belum pegi lagi, cepat...Jangan ketinggalan sebab besh! Iza syuke. Klu yang anti-bab-bunga-dan-taman tu memang tak yah lah dtg kang buat korang membebel mcm2 plak. Hihi.. Lagi pun tema FLORIA 2011 ialah Roses Are Forever. How sweet rite?? Ngeee.. See u guys soon with new enrty okeh! :)

^izzah_fendi^

4 comments:

  1. bestnya...menarik.tingin nak tgk

    ReplyDelete
  2. iza - eka..
    :: ha'ah besh! eka dok mane?
    :: klu dok area2 dkt ngan Putrajaya meh le..
    :: x rugi..setahun skali je pun..jom! jom! :)

    ^izzah_fendi^

    ReplyDelete
  3. eka dok sarawak la iza :( eka nak minta izin amik gambar satu bole tak iza...

    ReplyDelete
  4. :: ooo..org sarawak rupenye..
    :: srwk kat mane? Iza ade kwn org srwk, dr Serian..:) baik...:)
    :: eka copy lah ape je pc..asalkan tuk kebaikan..:)
    :: meh tggl blog-link..Iza nak visit gak! :)

    ^izzah_fendi^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails