click this to be awesome person

Tuesday, 12 July 2011

Corus Paradise Resort - Update Part 1

Salam, walau pun cerita ni dah hampir nak "basi" tp Iza still gak nak post kat sini. Bukan ape, entry ni dah dekat seminggu dok dlm draft tggu nak click publish aje. Tp disebabkan tunda-punya-tunda-punya-tunda terus ke-lupa-an gitu. Boley? Memang lah boleh dah Iza busy x ckup kaki ngan tangan nak buat sgla bagai keje. Dgn keje opish nye lah, dgn training tarian nye lah, dgn keje utk out station nye lah. Fuh!!!! (tarik nafas jap.....)

Okey, pegi Port Dickson ni bulan jun yang lalu sebab nye ade Mesyuarat Klafikasi Fail utk opish Iza. (pergh! mesyuarat sampai buat kat PD tuh! Kelas kau!) Hahaha... Yela, bile lagi nak berjalan menghabiskan bajet kan? Oppss! Lagi pun dah lame x pegi PD ni, syiok gak skali skala g.


So, Iza konvoi dgn mereka2 sume di atas ni. Dari kiri Kak Midah, Kak Erni & Kak Zu. Yang lelaki tu pegawai dari Sarawak, name nye En. Abu Zaid - memang sempoi to the max i told u sebab mule2 Iza mcm segan nak borak2 ngan die. Ale2 bile dah borak rupenye "masuk-air" gak same je lebih kurg ngan kiteorg sume. Yelah, name pun pegawai belia dan sukan kan? Kenalah masuk line klu x nnt kena pulau.. Hahahah!

Btw, tq so much to him sbb belanja kami semua that time. Iza bawak diorg sume pekena Laksa malatop kebabom ngan ABC kat gerai depan Politekinik PD. Tempat ni actually member Iza yang A'ah tu bwk time dlu Iza still keje kat IIM. So smpi skrg tmpt ni menjadi ke-favourite-an bile dtg PD. Esok2 klu my SIL aida tu register Politeknik sini pas raya, harus bawak my FIL mkn kat sini..:)


Tu dia..Tu dia... Korang bayangkan erk, tengahari yang panas terik yang membahangkan tu korang pekena ABC kaw ni. Perghh!! What a release rite? Hehehe.. Pastu korang pekena plak laksa yang malatop kebabom ni. Memang terangkat kerusi beb! (tiada unsur2 promosi utk pemilik gerai ni yea..:p)


Balik dari makan tu singgah jap kat kedai2 bazar tepi jalan bersebelahan tapak pasar malam PD tu, ala yang sebelah petrol stesyen petronas tu. Iza telah berjaya membeli sekaki payung yang colorful okey. Puas tawar menawar dpt lah harga RM 15. Nak tahu payung tu mcm mane? Nnt Iza updta eye utk new entry (cte payung pun nak masuk blog ke?) Then Kak Midah plak beli selipar RM 10.


Ni lah rupa bilik yang Iza stay tu. Iza satu bilik ngan my BFF seperti biasa Cik Siti Hajar Fil'alam.. Hahahaha.. Time ni die tak smpi lagi, dan die sempat pesan die check-in tgh mlm kang sebab ade hal. Siap bawak nak buah die lagi okey. I tak kisah. Sebab katil queen ade dua. So okey je. View dr bilik ni sgt cantek! Makan hati le, nak shoot gmbr tp mcm biasa tgkap tu x leh nak bukak. Patah hati ku ini.


Dinner time! Dtg mesyuarat ke, kursus ke, bengkel ke ape2 program lah mesti asyik makan aje kan? Sampai perut dah mcm org mengandung 5 bulan.. Haha

Tataplah muke ku yang penuh dgn rase kepenatan dan kelelahan ni. Ntah ape yang dipenatkan ntah. Drive dr Putrajaya - Port Dickson baru 1 jam setengah je.
(penat le melayan encik suami yang baru pulang dr kursus nye itu. huhu)


U all, Iza diet lah so makan salad je la... Hahaha.. Caya tak? Kena percaya sebab memang Iza tak bernafsu tuk makan mlm itu. Tbe2 mcm xde selera lagi pun dah kenyang mkn laksa besh ptg tu kan...So Iza x amek main course pun, just mkn yang lite2 aje...


Pastu makan buah2an, manis2an... Hihihi.. Sedapnye! Nyum! Nyum!

Tengok! Licin dan wassalam tau. Cume ade sisa baki sikit2 tu je sebab dah tak larat nak masuk perut. Kekenyangan! Alhamdulillah...


Yang ni plak tggl kek tu je yg x habis, kesian kan kat kek tu. Ape lah Iza ni membazir... :( (kesal dgn perbuatan sendiri..sob..sob..)


Kawan2 yang lain semasa dinner.


Lagi member2 opish Iza..


Tentatif mesyuarat. Kenapa warna kuning? Hihi. Time ni xde isu "bersih" pun lagi..:p


Sesi kelas malam bermula oleh En. Raj dari Jabatan Arkib Negara Malaysia.

Mr. Raj sedang mem-briefing-kan kami2 semua. Huhu. Sempoi lah Mr. Raj ni, Iza syorkan die utk jabatan2 kerajaan klu nak buat bengkel fail ke dan sebagainya. Memang x bosan dan tak ngantuk!

So malam tu berakhir dgn minum malam (supper) then masing2 balik bilik membuta. Tengah sedap2 Iza mengulit mimpi tbe2 phone hotel berbunyi! Kringgg! Kringg! Kringgg! Pastu nyanyi lah lagu...TELEFON...TELEFON BERBUNYI.. TELEFON IZA DATANG.. hahaha WONDERPET plak. Ale2 jawab call from receptionist hotel inform yang room mate Iza dah smpi suh bukak pintu. Risau gak kul 1.00 am ni kang bukak2 pintu benda lain plak tercegat dpn pintu. Hihi..


Nasib lah Cik Hajar tekan loceng, so berlari2 jenguk kat lubang pintu tu. Sah muke die, terus bukak pastu sambung tdo.. ZzZzZz.. Tu je lah cerita tuk 1st day.. Yang part 2 nnt bersambung lagi ye. Yang beshnye last nite tu kiteorg g "clubbing" beb! Hahaha.. X percaya? Sila percaya. Bertudung bagai tp "clubbing" hah? Apakah? Hahaha.. Tunggu...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails