Tuesday, 14 June 2011

Terapi Minda = Shopping!

Weehuuu! Tajuk memang best kan? Sila angkat tangan klu anda tak suke shopping.... Hehehe.. Sedikit sebanyak mesti kite sume gemar utk shopping kan? Bukan selalu, sekali sekala "reward" diri kite ni... Mcm Iza istilah shopping bukan lah tiap2 bulan... Sbb faktor kewangan yang mempunyai byk komitmen menghalang Iza tuk shopping. Yelah, gile klu nak shopping tp duit tuk yuran xde back-up... Memang x masuk sem baru lah jwbnye. Then alhamdulillah rezeki Allah Ta'ala nak bg kot. So dpt lah merasa membeli-belah serba sedikit ape yang patut... Jom kite tengok2 ape yang dibeli dan ape yang membuat duit Iza hbs. Huhuhu. Klu tak membeli, x merasalah kan? Sila angkat tangan klu setuju.


Mak aiii... Besar kan paper bag Parkson ni? Biasalah, tengah sale kan? Mau tak gile jadinya. Jadi tak tentu arah bile tengok sane sale 50%, sini pulak sale 70%. Pastu terus jadi rambang mate nak itu, nak ini. Mcm dlm purse duit beribu-riban lak erk? Nak membeli tu ukurlah baju di badan sendiri... Klu rase2 pas shopping tu duit nak mkn xde, baik batalkan hasrat kalian. Sbb tu namenye korang terlalu mengikut nafsu... Mungkin belum rezeki korang nak beli barang yang korang nak tu. So, tabahkan lah hati tu ye. Kena usaha lebih sekt la...


Pheeeewiitt!!! Bonia mari... Alah, ade sale boleh lah beli. Cube takde sale, melopong je lah Iza tengok. Hehehehe..  Tapi yang penting full-leather... Selesa je pakai kat kaki. Auuww!! Kasut raya ke? Ntah la, boleh la nak dikategorikan mcm tu...


Wei korang, tahu x bp tahun Iza tunggu utk memiliki purse yang fully-leather brand BONIA? Bertahun2 kot rasenye... Ni pun beli harga x bp nak kebabom.. Sbb bukan new pattern... So harga rendah sket lah dr yang baru2 tu... Klu tak sampai kapan pun x merasa... Bukan kedekut tp berkira gak semata2 nak beli purse yang harga beratus tapi cash d;m purse tak bp nak beratus.. Hahahaha... Tp yg beshnye purse ni byk compartment... Iza suke... Leh letak bp byk kad yang Iza nak..hehehehe.. Aci tak? =)


Wah! Terus rase mcm ala2 mak datin sket... Yehaaa!! Bukan selalu, tp memang besh... Rase confident lah... Tetibe je.. Klu dah x berkemampuan tu pakai beg down-town tu relax je tak de nak bising... Cube ber-wang sket.. eh, ber-duit sket mesti lah nak memilih2.. Dasar manusia punya hawa nafsu yang menggunung tinggi.. Hehehehe.. Lagi pun mane pernah Iza ade hand-bag brand BONIA.. Kesian kan? Tapi hajat di hati nak brand BRAUN BUFFEL... Tp mahal sgt kowt.. Ribu riban.. Xde sale lak tu.. Wah! Bile mau dpt memilikinya??? Sah, x bersyukur.. hehehehe


So pasni Iza kena duk diam2 tak leh nak shopping2 ape dah.. Eh, tp pas shopping ni ade gak shopping lagi... Nak tahu Iza shopping ape? Hehehe.. Tu kena wat entry lain lak.. Tp shopping baju raya je pun kat Jakel... Gile korang, murah2 kain ela.. Dari harga RM128 sepasang (4 meter) terus trun ke RM60 je.. Time tu Iza pegi Jakel tgh buat Happy Hour.. Kain memang malatop nye kain.. Dapat lah belikan tuk mak, along, kembar, mak mertua, adik2 ipar... Hehehehe... Sbb murah tu yang boleh belikan diorang2 tu... Alhamdulillah, moga2 rezeki Iza n keluarga berpanjangan... amin.. Tp last weekend keluar ngan dua org adik ipar Iza tu g Sunway Piramid ade lagi membelinya pun... Adoi.. Ni gara2 terpengaruh ngan Cik Hajar le... Die lah dok racun2 Iza ni.. Ala, klu iman kuat takkan termakan racun kan? Same je dua kali lima Iza ni.. Pantang nmpk yg cantik n murah, mesti nak je beli... Tp adik ipar Iza byk belanja kakak ipar nye that day.. Thanx a lot to both my SIL... Mudah2an murah rezeki kalian...:)



Cantek tak????? Hehehehe... Yang penting selesa di kaki... Rase mcm tak pakai kasut... Wahhh!! Lagi pun yang Cik Hajar beli hari tu harganye RM49.90... Tp mase Iza pegi tu LARRIE tgh buat sale... dpt diskaun RM10.. So harganya RM39.90.. Jimat RM10 kan? kan?


See... Pagi ni dah pakai dah... Tu yang beriya update blog ni... Wink! Wink! Then mood pagi ni sgt luar biasa ceria.. Tak tau knp... May be sbb pagi ni Iza terlebey comel kot? hahaha.. Perasan.. Tp dah dua org tegur... Biasalah budak2 driver suke menyakat di pagi hari... Thanx ye abg2 driver... U make me smile la..hehehehe... Okey, nak sambung buat keje la.... Nnt anything Iza update yeah! Daaaaaa

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails