click this to be awesome person

Friday, 24 June 2011

Suami Balik , Isteri Pergi


Eh korang, dah tido ke? Iza ni xleh tdo pulak...Pd hal Hubby dah balik tp die kuar g keje ade event katenye.. Baru je balik dari course dah kene keje..X penat ke? Haish.. So Iza tadi balik je keje terus unpack baju2 Hubby, baju2 kotor sume bawak kuar asing2kan campak dalam wash machine. 

Tapi masa bukan plastik baju kotor tu rase mcm nak pengsan. Bau nye ya ampunnnnn.... Klu campak kat sungai sure ikan2 timbul.. Yelah, bygkan baju yang korang berendam dlm lumpur then korang bilas2 lebih kurang pastu campak masuk dlm plastik sampai lah habis nye course tu. Konfem bau kepam okeh! Mengucap pnjg Iza kat dapur, Hubby gelak je. Tp xpela, die pun sgt2 penat Iza tengok. Mcm2 die cte. 

Memang betul2 pack jadualnye. Mane tak nya, aktiviti pagi sampai petang penuh. Mlm plak xtvt habis kul 12.00 am pastu kul 2.00 am kena rush plak bangun g hiking bukit la ape la.. Pastu berendam dlm sungai bagai la..Ala2 mcm Iza zaman2 sekoalh dlu la..Join jambori pengakap..Lebih kurg tapi ni more kpd course bodyguard. Yelah, penguatkuasa keselamatan kna jugak course2 mcm ni utk build their mind & body too.. Okey, stop cte psl course my Hubby.. 

Td Iza dah settle buat keje umah sume.. Iza kosongkan luggage then pack plak baju2 Iza.. Maklumlah esok nak outstation.. Penat kan? Bkn penat ape, suami baru je balik isteri pulak dah nak outstation... Haishhh... Bile lah nak habis rutin mcm ni? Tp xpe, Iza dah submit borang tukar kementerian / jabatan. Nak cr tmpt yg x byk outstation. Boleh? Dahla keje luar kena cover, pastu keje opis bukan main melambak2 lagi. Skrg Iza handle 3 task keje tau x? Memang macam laha*&^% la... 

Astaghfirullah... Esok gerak g Gombak dlu amek DSLR n hantar kek lapis Sarawak my mum.. Pastu sggh opis jap amek laptop then gerak Corus Paradise, Port Dickson sampai hari Ahad. Then balik, esok nye pulak Hubby hantar g KLIA flight ke Kota Bharu sampai hari Khamis.. Pastu balik Putrajaya balik.. Pastu awal bulan 7 outstation lagi tp location x pasti samada JB / MELAKA.. Pastu balik dr tu kena g Konvensyen kat Pulau Pinang pulak... 

Huhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Semput, nak bernafas jap.... Hmmmm... Smpi satu tahap Iza dah rasa cemuih lah mcm ni... Dahla ms ngan suami kurang... Haishh... MUudah2an dipermudahkan segalanya..Amin Ya Rabb.. K la, nak tdo dlu... Dah mule menguap2 ni.. Daa... Salam

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails