click this to be awesome person

Tuesday, 21 June 2011

Saya Rindu Suami Saya!

Jam skrg menunjukkan angka 11.06 pm... Mata dah mule rase mengantuk, badan pun dah mule rase penat & sengal2 akibat training tarian gamelan ptg td... Bkn x cuba & tak nak tdo, dah baring dah pun kat katil beradu tu.. 

Pusing kanan, pusing kiri, meniarap, tekup muke dgn bantal tapi masih x boleh nak lelap. even tutup mata pun x bole... Knp ngan engkau ni Iza???? Ya... Pertama kali Iza alami rasa rindu yang teramat sgt pd suami tercinta slps nikah... Bukan maksud slma ni x rindu, tp kali ni amat..amat...rindu sampai menangis la... 

Huh! Ape lah lemah sgt ni Iza ooii? Suami bkn g mane pun, g kursus je pun. Ya, betul tu... Tak kisah die g kursus ke g perang ke... Tapi dah dekat seminggu x dpt bercakap & berkomunikasi dgn die... Sob..Sob..Sob... Last call pun bbrp hari lepas tu pun die maklumkan yg kemungkinan hp akan diambil oleh pihak pengurusan kursus tu sbb x nak mengganggu perhatian peserta kursus... Try call hp kwn2 die yang same g kursus pun same tak dpt... 

Uwaaaa!!! Serius, x tau nape rase mcm "something-missing"... Sgt2 terasa okeh, yelah selalu Iza je "rajin-tinggal-suami" sebab kejap outstation sane lah, outstation sini la... So x kisah sgt kan lagi pun leh call, sms, 3G bagai... Tp ni bile die g kursus lame camni, tak dpt contact pulak memg terasa sgt2... Rase hari2 yang dilalui minggu ni x lengkap.. 

Iza akui klu rutin harian kteorg berdua pun memang jarang jumpe tp still keep-in-touch each other... Paling truk pun jumpe time nak tdo atau pagi2 subuh tu Iza nak g keje, Hubby baru balik keje.. Maklumlah "kanda keje malam, dinda keje siang...jadi bila nak bertemu???" (sila alunkan seperti nyanyian lagu kekanda adinda ye)... 

Hmmm... Ntah ape lah yang die tengah buat kat sane... Hr tu masa last contact tu die ade ckp, kursus kali ni memang teruk dah mcm masuk askar katenye...Paling x thn die bagi tahu yg berat trun 2 kg... Pergh! Abg g kursus ke g masuk Malaysian-Biggest-Loser ni?? Huhu..Tula, masa die ade Iza ni suke cr pasal... Bukan pasal ape pun, suke nak "mengada-ngada" lebih... Hehehehe... Ni skrg dah xde trus rase mcm tak tentu arah, smpi member2 kak ofis pun perasan.. Hahahahaha! Dah tahap kritikal kah aku??? 

Mcm manelah x terasa kan, dah sumenye buat secara "berjemaah" kan... Hmm.. Tp yang x besh nye, nnt Hubby balik dlm mggu ni, Iza pulak kne outstation ke Port Dickson (Neg.Sembilan), pastu proceed ke Kota Bharu (Kelantan) the latest dgr2 khabar bulan 7 pun ade program di Johor Bahru yg sepatutnye buat kat Langkawi tp x jd sebab ade mslh dlmn... Gile??? Habis bile nak jumpe suami ni??? Takut nnt die balik umah, Iza pulak g outstation dah... memang pecah rekod lah tak jumpe bbrp minggu... Tertunggak2 lah ape yang sepatutnye tu! Hahahaha! Fhm2 je lah erk bg yg dah bernikah...

 Tp skrg Iza tgh berfikir2 gak smade yg g KB & JB tu nak drive or by flight... Masih dlm pertimbangan... Kang drive KB pastu JB... Memang trus flat la bdn ni... Bukan bdn je, silap2 kete pun jahanam nnt... Adoi... Hmm... Okeylah, Iza nak undur diri sambil2 tu nak dok try call / sms my hubby kot2 lah dpt ke kan... siyes rindu-dendam kat my yayang itu... hope die sihat2 je di bawah lindungan Allah s.w.t 



**Ya Allah, lindungilah suamiku dari segala bahaya dan hasad dengki manusia, amin**

~ panjang umur suamiku, td lepas Iza klik butang publish entry ni hp Iza berbunyi (ade sms masuk)..pelik gak, sape lah yg sms mlm2 ni? xkan hubby kot, mcm x yakin paling tdk pun hotlink / maxis yg rajin hntr sms mcm2. so Iza ignore je dlu, smpt masuk toilet bagai cuci muke, sapu losyen bagai siap2 nak beradu. pastu tergerak hati nak belek hp, tgok2 appear msg from "DEAR YAYANG"...pergh! rase mcm nak luluh jantung. siyes, Iza x prnh rase emosi mcm skrg Iza rase... siap Hubby msg " Salam...saaaaayaaangggg, abaaaaang riiiiiinduuu kt ayg...:( " Iza ape lagi, terus call Hubby sambil air mata dh bergenang2... Hubby jwb lambat jugak, pastu dgr bunyi tembakan (mungkin tgh training menembak kot!)... suara pun dah lain... siyes, tersangat rindu sampai menangis okeh! Hubby pun lebey kurang gak... Iza xnak ckp ape dah... Dlm hati ni sentiasa berdoa agar kslmtn & kesihatan die kat sane terjamin hendaknya... x sbr nak tggu kepulangan suami tersayang..Allah, permudahkan sgla2nya bagi kami..Amin ~

^izzah_fendi^

2 comments:

  1. :: cian nyer die..hehehe..
    hubby u g BTN ke hape??
    xkan sampai xleh contact lansung..

    :: sabar banyak2 erk ja...

    :: take care tau..

    :: xmo sedih2 lah yea..

    ReplyDelete
  2. :: xla..bkn BTN..
    :: tp kursus Pengiringan Orang Kenamaan..
    :: ala2 bodyguard..
    :: memg x leh pun..
    :: masa pack satu hal.
    :: pastu disiplin jd keutamaan..tulah pasal..

    ^izzah_fendi^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails