Monday, 6 June 2011

Keluarga Bahagia


Salam, sementara menunggu jam ke angka 11.00 mlm ni pe kate Iza update sket cte kat belog ini. Bkn ape, tggu My Yayang pulang dr kerja la...Mcm x biasa erk? Sambil2 tu layan channel 712 Khloe & Lamar... 

Okey, kan entry lepas Iza ade ckp pasal mak mertua, abah mertua Iza ade kat Putrajaya kan. So td tengahari smpt jumpe diorg sblm diorg balik Ipoh. Klu nak ikutkan memang nak suh stay lame sbb leh g jalan2 lagi mcm smlm, kelmarin.. Besh! So tghari td My Yayang amek Iza kat opish terus g umah my SIL kat P15 tuh. 

Masuk2 umah dah bau masakan yg sungguh sedap! Yes! My MIL memang suke masak.. Same ngan besan beliau (mak Iza)... Memang bab2 masak ni serah pd mereka. Tu belum bergabung tenaga lagi tuh! Pd hal smlm dah buat mee kari, ade lg lebih tp tengahari td smpt la masak bagai. Tak penat ke mak? Aduhai, kesian la.. Tp bile tanye sng je jwpn yg dibalas " Ala, xpe...Bukan selalu pun dpt mkn ramai2, masak tuk anak2 menantu..." moga Allah je bls budi baik my MIL n my Mum.. 

Iza bukan ape, kesian sbb utk pertama kali kiteorg (My Yayang, Iza, My SIL & My SILs) ajak Abah & Mak g tengok wayang. Cte ape? KUNGFU PANDA ye... Tahu show kul bp? 11.45pm.. Igt ke Abah & Mak x nak, tp diorg kate okey je... Hah? Nak terbeliak gak lah bijik mate anak-menantu ni.. Sambil2 lmbt nak tggu kul 11 lebih tu... Kami bawak Abah & Mak g solat maghrib kat Masjid Besi dlu.. Lg pun dah lame My MIL ni teringin nak ke sana cume tak sampai2. 

Pd hal dekat sgt.. After settle je solat tu, terus g dinner kat Taman Warisan Pertanian sbb Abah nak makan sate kajang... Pastu habis mkn masing2 tengok jam baru pukul 9.00 pm... Lambat lg nak kul 11.45 pm. Ntah mcm mane ntah my SIL tu boleh dpt idea ajak g karaoke kat Alamanda... Hehehehe.. Org first yg agree adalah Abah kami le... Iza risau gak kot2 my MIL x setuju sbb bab2 hiburan ni memang bukan minat die... Nak2 die selalu berguru dgn Ustaz Kazim... 

Pastu Abah lah pujuk, slow-talk ckp bukan pegi ngan org lain...Anak menantu je pun, kteorg pun cucuk line la.. Hehehehe... Sgt kelakar okey bile suh my MIL & Abah berduet, at last Abah je yg nyanyi... My MIL dgr & layankan je anak-menantu ni hah.. Hehehe... Siap gelak2 bagi komen kat nyanyian kteorg.. Hihihi... I Like!!!! Syukur dpt Family-In-Law yg sporting & very understanding... Dlu takut jugak tp bile dah get-used semuanya semakin lancar.. Bukan harta benda jd ukuran, yg paling penting bonding between family members.. 

Syukran Ya Rabb! Now i have two-happy-families... I love both! Oh, x lupe gak smlm smpt gak kteorg bernasyid nyanyi lagu KELUARGA BAHAGIA from SAUJANA... Pastu hbs karok terus masuk panggung wayang... Sampai umah masing2 kul 2.++ am... Esoknya keje, mean pg td la punye lah susah nak bangun... Tp bile pk byk kewajipan & tanggungjawab yg perlu dilaksanakan terus bangun dr lena... Hmm... Insya'Allah klu ade rezeki nnt akan ke Bandung lagi... :) Mudah2an dimurahkan rezeki... Wlu pun Allah masih belum kurniakan kami zuriat, tp perjalanan rumahtangga & keluarga kami berjalan lancar. 

Klu ade dugaan tu biasalah, sume tu utk mematangkan diri kite. So far my MIL sgt memahami yg menantu-kesayangan die ni tgh nak fokus study smpi grad dpt scroll-degree.. After that baru pk pasal baby... Bukan xnak dlm ms terdekat ni, memang tersangat2 lah nak tp kami suami isteri masing2 terlalu byk terikat dgn komitmen. Yang penting Allah telah tentukan segala2nya utk setiap hamba-Nya... Wallahu'alam..

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails