click this to be awesome person

Friday, 17 June 2011

Aku Bersyukur Pada-Mu


Salam, smlm masa dok tengah kalut2 kat ofis my yayang msg tanye nak follow die tgok wayang ke tak? Iza pun reply text die, tanye movie ape? Then die reply balik tgok movie KL GANGSTER skali ngan budak opis die. Iza pun agree la, sbb xde buat ape kat umah kan? Lagi pun nnt my yayang kursus seminggu, dah kena tggl dok umah sorang diam2.. Tp that time tak tau lagi show kul bp.

Balik umah tu baru my yayang ckp show kul 11.00pm mean habis mesti kul 12.00 am or 1.00 am lebih kurang. Xpela, layan kan je... Pastu tbe2 je teringat pasal result exam. Terus jantung berdegup kencang. Alamak! 17.06.2011 bukan result kuar ke? Mean esok lah (Jumaat) kan? Terus hati tak senang... Tp masih lagi boleh kawal dan lame2 kerisauan tu hilang gara2 layan movie KL GANGSTER! Pergh!!! Salute lah... Cte tu memang gempak lah... Gandingan Aaron Aziz, Adi Putra, Syamsul Yusuf, Zizan RL... Memang terbaik dr ladang gandum. Hehehehe.

Sampai kan Iza tanye Hubby dlm wayang pun Hubby x layan sbb tgh fokus gile arrr... Siyes, cerite aksi filem melayu paling gempak pernah tengok! Syabas to SKOP PRODUCTION...**tetibe** Tp kan, Aaron Aziz mcm x sesuai la bwk watak ganas2 ni.. Die lebih sesuai watak lelaki2 romantis mcm dlm cte NORA ELENA kesukaan ramai tu kan? Tp Iza still x fhm knp ramai yg minat cte tu.

For me its just a simple drama as usual... Sampai ade member kate, Iza ni x normal. Yeke? Lantak la korg nak ckp ape, dah tak kena ngan jiwa aku nak wat cm ne? Takkan nak so Iza jadi HIPOKRIT lak kan? Huhuhu...Asal korang bahagia... Habis je tengok movie, Hubby ajak lepak mamak kembar (famous mapley kat Putrajaya)... Mule2 tak nak mkn, kunun nak teman Hubby makan sbb sian die tak mkn lagi... Ale2 Iza ter"order" Ayam Tandoori ngan Capati...

Memang kekenyangan la.... Pastu Hubby lak memang suke isteri die ni makan byk2 sbb katenye tak besar2 dari kawen dlu... Kureng je, dah Iza ni slim-river nye body... Nak wat cm ne... Okey what? ala, esok Iza beranak esok naik lah bdn, skrg ni tgh dok melayan"karenah" suami je dlu. Kang kembang2 kang tak sedap plak mate memandang... Kang mate suami Iza pndg org lain lagi susah... Hehehe...Okey, off-topic.

So, ms otw balik tu sembang2 lah ngan my yayang, terus naik lift masuk umah. Ckp kat my yayang yang Iza nak check result... Pastu die ckp, jgn check lg biar die yg tolong check kan... Iza ni bangsa yg x reti sabar kan? So, nak taknak memang nak tahu cpt..





Then bukak website (portal student) UiTM, pautan utk check result exam masih lagi x aktif. Pastu baru teringat yang UiTM akan hantar thru email segala result2 ni. Ape lagi, terkocoh2 lah bukak email yahoo.. Tengok2 memang dah ade pun. Gile ar cpt staff UiTM buat keje. Tak tdo ke ape? Bygkan kul 2.30 pg Iza check email... Sampai Hubby pun teruja same nak tengok... Bukak2... Loading lambat plak, biasalah pakai broadband celcom kan? Memang terkedek2 nak loading.... Lmbt sgt menunggu, Hubby terus check-in toilet menunaikan hajat nye.. hehehe... Iza pun sabar dan terus sabar menunggu... Hehehe.. Pastu berkat kesabaran, terus appear kat skrin lappy result exam tuk semester 4... Ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



Tiada ape yang dapat Iza luahkan hanya dgn ucapan SYUKUR, ALHAMDULILLAH! Rase puas dgn keputusan yang diberi. Wlu pun tak dpt Dean-list tp teramat syukur sbb satu xde paper yang repeat, kedua sebab pointer Iza makin bagus dr yg sblmnya. Allahuakbar, memang rasa berbaloi segala pengorbanan dan penat lelah pulun study, g kelas sume... Paper yang paling menakutkan Iza ialah paper LABOR ECONOMIC... Sbb ramai senior2 lepas yang kantoi paper ni... So, sedikit sbyk memberi impak jugak kat Iza... Tp, Alhamdulillah berkat study ngan kwn2, berkat niat nak menuntut ilmu x kire ape jua cabaran akhirnye Allah mengurniakan sesuatu yang berharga pd Iza... Terima kasih sgt2 tak terhingga pada mak, ayah, MIL, FIL, and the beloved Husband, lecturer2, classmates, kwn2 opis yang memahami... Iza sgt2 menghargai semua nya.. Tanpa kalian, Iza tak kan ade di tempat skrg... (ceh, dh mcm menang award dah pulak) lantak, ade Iza kisah?? Belog Iza kan?? Then, Iza terus rase bersemangat nak finish Iza nye first degree.. Sgt2 tak sabar nak grad & genggam scroll di samping suami tercinta! yela, time konvo diploma politeknik dlu x kawen lagi.. Masih dlm zaman pertunangan, so tak leh lah nak hug2 my yayang yg tembam mcm tedyy bear tu.. Hehehe.. This time leh hug sekuat2 hati.. Yeay!!!!!!!!!!!! Ya Rabb, syukran atas pemberian-Mu ini... Aku bersyukur Ya Allah..

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails