click this to be awesome person

Friday, 20 May 2011

SK-II Addict

Pagi2 ni sebenarnye agak kesejukan lah kat opis ini.. Then pagi tadi g keje ngan My Yayang, tengok cuaca mcm suram aje... Pastu tengok langit n pandangan jauh mcm kabur ingatkan kabus pagi tp rupe2nye jerebu... Alahai... Makin bertambah lak kemerosotan tahap kesihatan Iza nnt... Dahla Iza ni jenis yang senang kena virus2 ni.. Adeh, mohon dijauhkan oleh-Nya...

Then faktor cuaca pun akan menyebabkan kulit muke Iza kusam, tidak bermaya and jerawat2 bakal muncul seperti cendawan tumbuh selepas hujan.. Waaaaa!! Tak mo, tak mo! I hate pimple and so on... Seboleh2 nak jaga kulit muke dan keseluruhan from head-to-toe... Sebab itu lah aset berharga utk diri sendiri dan suami ter-chenta! Ngeh! Ngeh! Tambat suami dgn cara psikologi...Cantek luar-dalam.. and as a total.. Okey.. Pagi ni mcm tak bp nak bz sebab Iza dah berjaya "langsaikan" beban2 keje yang tertunggak semalam.. Well-done Iza.. U really do the good job..:) Wink**Wink** Nak cte pasal smlm, Iza ade lah story mory kat Cik Hajar (my-ex-lady-boss) ni pasal Iza dpt promotion dr SK-II..Tu pun sbb Iza dpt brochure yang SK-II hntr ke mail-box umah...

Then mule2 tu teruja sgt sebab unbelievable dgn price yang ditawarkan... Terus rase nak pegi grab satu utk diri sendiri.. Memang dah lame teringin buh PITERA kat muke ni... Huhui... Nak dijadikan cerita smlm Iza telah ke Alamanda bersama Cik Hajar.. terus pegi Parkson.. Sebelum tu sempat call Parkson Alamanda tanye ade kiosk SK-II tak kat situ (nampak nau ke-tidak-perasan-an sblm ni) pd hal terpampang kiosk SK-II tu kat depan entrance Parkson.. Sungguh kasihan..Huhu... Mule2 pegi tu sales-girl SK-II tak de g rehat...

Dalam hati dah kate mcm2 x sbr punye pasal kan? Biasalah bangsa klu dah addict and kemaruk sgt ni satu saat pun rase mcm satu jam... Then sambil2 tunggu tu g lah pusing2 dlm Parkson tu tengok2 handbag (tengok je okeh) pastu kerling2 jam tangan (sambil dlm hati berkata"bilelah nak dpt pakai jam mahal dan cantek tu") pastu pusing2 bahagian baju lah...Dah bosan terus je pegi kat kiosk SK-II tersebut... Sales-girl tu baru masuk then lepas ckp2 pasal set yang dikehendaki tu kan terus je die ckp "oh set yang tu baru je sampai la, klu nak kena dtg malam sebab tgh loading" pulak??? pastu nego sehabis boleh sbb klu boleh nak time tu gak, then dgn muke yang mcm x bp nak manis, sales-girl tu pun kate "okeylah, I try utk dptkan utk U skrg tp U kna tggu lah dlm setengah jam okey, pegilah jalan2 dlu" Iza pun dgn Cik Hajar terpaksa akur la..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Rase2 dah sampai setengah jam tak?? Eiii! Lame lagi kome... Sampai rase naik lenguh kaki berjalan... Selagi tak dpt tu selagi tu lah mcm2 alasan.. Sambil2 tu pegang la product2 SK-II yang display kat situ...Humakkaiiii! PITERA yang 75ml pun dah seratu lebih harganya... Tu yang single shj belum campur yang lain.. Telan air liur jap.. Hahahaha.. Nak pakai tp tengok harga jd takut.. Boleh ke maintain??? Cik duit sila jawab... :p

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Masa sales-girl tu sampai je bwk kotak tu ade lah dua org pompuan ni berlegar2 jugak kat kiosk SK-II tu jugak... Then dieorg berbual same diorang, tengok gaya memang class la.. Dari atas bergaya habis, hand-bag and kasut brand CLARKS okeh... Tahu je Iza ni erk? Sbb Iza adore hand-bag yang die pakai..Uwaaa!!! Bile mau dpt beg itu?? Rase2 klu Iza beli hand-bag mcm pompuan tu pakai mau puasa berbulan2 yelah, dr beli tu baik bayar yuran study...

Adoi.. Susah kan klu byk komitmen ni... Tulah sape suh gatal nak further ur study farther??? Eh! Suke hati lah kan? That is my long-term-investment okeh! Fullstop. (jgn nak hangin tak tentu pasal) Okey, smlm sblm bayar sales-girl tu tanye ade member-card SK-II tak?? Terkedu sekejap, then kami berdua terus tanye klu nak jadi member kena bayar berapa? Die pun reply, klu 1st time gune better try dlu sampai habis sebab utk jadi member kena purchase RM1k per year baru layak jadi member... Hahahahaha! Gulp! Banyak duit laki / mak bapak korang RM1k nak spend tu SK-II je.. Ape, ingat anak pangiran kah? Hahaha.. Tunggulah Iza jadi pegawai esok2...Hehehehe.. Terus amek terus bayar kat kaunter...





Ini lah rupe kotaknya ye kwn2 sekalian**sgt teruja**




See the price... Tu promotion ye, klu bukan promotion harganye RM295 okeh... Sape nak bg korang discount RM95???




Ade 3 barang dalam kotak ni, sepatutnye dpt cotton 30pcs skali tp org tu ckp tu stok lama..Bole??



Ni facial treatment clear lotion, ala2 mcm toner ye... so gune lah sejimat2 yang mungkin...klu nak paling jimat tak yah gune langsung.. hahaha


Ade facial treatment mask skali.. 1 pcs je lah die bagi... Mask ni klu single harga pun boleh tahan mahal gak... huhu...





Nilah PITERA yang jd kegilaan and termimpi2 dr dolu2... Eh, tp klu korang tak pakai set SK-II ni, pakai PITERA ni pun okey je.. Benda alah ni lah yang buat muke korang glow-and-shine dr dalam.. Nampak memang fresh aje... Lain dr yang lain la... Tp klu harga bukan promotion PITERA ni harganye RM199 - 75ml... Memang menangis klu jatuh and pecah.. Huhuhuhu...



Klu nak tahu lebih lanjut pasal SK-II ni korang log on je website diorang ni hah www.sk-ii.com.my mcm info ade... tapi sebelum tu kan...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Iza tak beli lagi set ni! hahahahahaha... Iza baru cadang nak beli, yang beli smlm adalah Cik Hajar... Hihihihihi... Smlm hampir2 gak la terbeli tp sempat berfikir secara rasional... Banyak lagi benda lain nak beli... Then klu beli pun balik umah confirm My Yayang bising to the max! Tp xpe, Iza memang akan beli jugak... Tp ade dpt advice dr seseorang, katenye klu umur kite 25y ni terlalu awal nak gune SK-II sbb SK-II ni more kpd org yang nak cecah umur 30y... Pulak? Betul ke? Xtahu lah sejauh mane kebenaran tersebut, yang penting Iza memang adore sgt ngan PITERA tu... Tunggulah, sampai masenye akan ku post di entry lain... Ape pun, produk ni memang bagus! Ramai kawan2 Iza gune and Iza sendiri tengok hasilnye, wlu pun korang pakai PITERA sahaja... Kulit mcm new-born arr... Sape tak mo mcm tu kan?? Iza akan grab utk set promotion tu.... Sabar dan tunggu...:) ***Peace**

^izzah_fendi^

1 comment:

  1. Seawalan umur belasan thun pun ble gak guna. Anak kpda pencipta pitera ni pun bru 15y da guna. Penjgaan start dr awal

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails