Wednesday, 4 May 2011

Sembang Kosong

Setelah seminggu bercuti dan berjimba bersama buku2 kerana nak berjuang di dalam peperiksaan akhir semester, td Iza menggagahkan diri masuk ke pejabat... Gile rajin, time cuti nak pulak keje... Time keje nak pulak cuti...Manusia...Name pun manusia, ade pelbagai seribu satu perasaan di dada... 

Tak bersyukur betul..Hish...Mcm mane lah Allah tak murka...Ehhh..Ehh..Tetibe pulak... Ala, Iza masuk opis (terlebih rajin) sebab nak buat claim untuk bln April hari tu... Hahaha... Kang klu x buat kang naik je cuti 2 minggu lambat plak dpt duit claim itu... Bab duit memang segala bentuk cabaran akan ku redah... Yea...Sila cop saya mata duitan! :) Tapi Iza bukan hamba duit... Cume bulan ni lepas mcm2 yang jd la... Mungkin Allah nak bg peringatan jgn lupa yang kita ni hamba-Nya... Jgn bile senang lupe diri, lebih kurang la... 

Then seharian ni kat opis memang Iza bersemangat siapkan semua fail2 yang bertimbun2 atas desk... Hummakkkaiii! Baru seminggu x masuk opis, fail dah mcm ape dah? Klu sebulan? Klu 2 bulan cuti bersalin? Mcm mane lah rupenye work-station tu erk? Ngeri, hari ni sampai sakit satu badan sebab dari pagi ngadap fail-pc-mesin photostat-printer-telefon... Arghhhhh!! Ingat nak release tension sket dr stress study, ale2 bertambah stress... 

Tp alhamdulillah, wlu pun td tak berjaya siapkan sume keje (fail2) yang bertimbun tu still ade jugak pengurangan nye...Minggu depan lah Iza pulun habis buat keje tu sampai siap... Hmm... Malam ni mcm tak de mood nak study tapi nak taknak kena lah gagahkan diri n motivate diri sendiri untuk study sebabnya paper hari Sabtu ni leh tahan gak mencabarnya... Nak2 ade case-study... Pastu hari Isnin depannya pulak last-paper... Rase lame je lagi nak habis exam... 

Klu gap antara satu-paper-dgn-satu-paper jauh sgt pun bosan kan?? Org lain sume dah merdeka, Iza???? Merdeka tapi tersekat... Hu3...So far kat opis memang bz nak2 Hari Belia Negara 2011 (HBN) dah tak lama lagi... Memang lah kena bertugas sepanjang hari tu silap2 seminggu... Ingat baru mau relax... Haihhh... Bukan mengeluh tetapi merintih... Hmm..... Ni masih keseorangan di rumah, baru siap masak sambil tunggu Mr. Darl pulang dari opis... 

Die ade course kat Hotel Legend, KL tu hari ni n esok... Ingat terus lah balik umah, ale2 die boleh pulak sambung OT kat opis tu sampai malam kang! Tak penat ke wahai suamiku??? Si isteri yang melihat pun penat.... Aduhhh.... Moga2 Allah gandakan tahap kesihatan die supaya die sehat2 selalu... Amin... 

Hmmm.. Dah tak de mood nak type la... Nak masuk bilik study jap... Jenguk2 ape yang patut... Kot2 klu xde mood kang silap2 Iza tido... Huhuhu... Hari ni memang sgt2 penat... Okeyla.... Selamat menunaikan solat fardhu maghrib...:)

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails