Wednesday, 11 May 2011

Kisah Q'rah & Q'sah

Mcm dah lame tak story-mory pasal anak buah kesayangan Iza yang kembar tu kan?? Hehehe.. Iza pun dah lame tak jumpe diorang, bermakna dah lame jugak tak g umah mak Iza.. Yelah, dak kembar dua org tu nenek die yang jaga.. Senang je, tak yah susah Ummi die anta nursery erk.. Lagi terjaga semuanya.. Alahai.. Yelah, dah umah dekat buat pe nak gado anta nursery ngan org yang kite sendiri tak kenal kan? Anak tu kan aset yang paling berharga.. Lagi pun banyak sgt kes yang menakutkan dan ngeri berlaku kat nursery2 skrg.. Even Iza yang blum ade baby lagi pun dapat rasa kerisauan para ibu sekalian.. Okey, jom layan sket pix dak kembar yang makin buas beraksi menegmas dan men-deko2 umah nenek die.. Klu Iza dtg umah tak sepah tak sah ye... Mesti ade je barang mainan sekitar hall umah tu.. Tapi dak kenit due org tu bukan ade kat situ pun, main celah kerusi lah, celah kabinet lah.. Kang tersepit bising... Nangis lah, menjerit la.. Belum kes si kakak membuli si adik lagi.. Hehehe...Jgn tak percaya...



Hah, cepat2 teka mane satu kaka n mane satu adik?? Bukan main posing lagi yang si adik tu.. Si kakak pulak memang habit die suke ketap bibir bawah mcm tu.. Tak faham betul lah ape mslh die... Puas dah betulkan tapi tetap die sedut gak bibir tang bawah tu.. Rase nye sejak2 die ade gigi ni menjadi2 habit die tu.. Yang si adik pulak memang suke posing.. Cube tengok, bukan main lentok posing lagi.. hehehe..Muke si adik ni manis je bile pandang, yg kakak dah tentu masam.. Tp sekali senyum comel lote je..
 

Hehehe...Muat2 je bontot dua beradik ni atas kete die tu.. Tapi sempit la tak de ruang langsung.. Mesti sesak nafas sebab perut tersepit.. Alahai, rindu pulak kat diorang.. Tengok si kakak tu mulut die cm ner.. Geram pulak Iza... Adik je maintain..
 

Diorang ni bile dah umur setahun baru lah nampak perbezaan betul2.. Klu tak dlu same je... Tp kdg2 Hubby Iza pun confuse mane adik n mane kaka, tp bile tengok bibir kakak n jambul adik tu terus die cam mane satu kakak n adik.. Apela.. Hehehe.. Dah, itu je ceritanye.. Nak cte panjang2 malas lak.. Biasalah hari ni masuk keje macam biasa lepas bp minggu cuti... Enjin baru nak panas.. hehehe.. Keje pun leh tahan gak la...


Hah, meter ni tak de kene ngena pun.. Saje snap mase otw kat hiway balik Putrajaya.. Sebab nombor 293 tu meaning tu my birthday.. Hehehe... Okeyla, nak berundur dlu.. Ade mate2 yang kurang senang bile nampak Iza bukak benda lain kat PC ni.. Hish.. Sibuk tul.. I know what i'm doing la... At least keje Iza beransur siap okeh! Daaa

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails