Friday, 20 May 2011

Kerana....Sedap & Lazat

Dek kerana kelapangan masa yang melampau ni, almaklumlah dah habis exam dan sedang cuti semester... So banyak masa free nak2 bile keje pun dah selesai kan.. So jadinye update belog je lah Iza ni... Itu jela, kang nak kuar kang org cari tak pun nnt org kate makan-gaji-buta... Huhu...

So, better for me stay at my work-station and do a kind of job... Sambil2 tu leh survey2 harga tuk kabinet dapur ke, design2 hiasan dalaman umah a.k.a deko2... Alahai, mcm lah rumah Iza dah siap erk? Ni baru pasak tiang je, berangan je dlu jadilah erk... Sebelum siap umah tu kena siapkan duit beribu-riban utk membiayai ape2 yang patut... Adoi, boleh ke ni? Okey, ni dah tersalah masuk tajuk lain pulak... Sebenarnye nak story pasal my-fav-cookies... Ngeh!Ngeh! Iza kan suke meminta2 pd suami itu-ini sampaikan suami terpengaruh dg keinginan isterinya ni mengalahkan org mengidam...

Ayat biasa Iza, "Yang, teringin sgt nak makan....." tak pun "Yang, mcm nak sgt makan....." hehehehe... Sampai satu tahap Hubby Iza mcm "Ape lagi ayg nak mkn? Ckp je, klu boleh buat list..." hahahaha.. Tu marah ke sindir?? :p



Tengok casing cookies pun dah comel...Rase mcm tak sampai hati nak makan.. Tp ape kan daya, tekak lebih menginginkannya... TQ sygku... Kekanda lah yang paling memahami adinda...Oh kekanda ku.. Ahakss!! **sila-muntah**




Dan di dalamnya begitu menggiurkan... Sehingga makan dgn begitu sopan.. Menggigit dgn gigitan yang kecil krn nak jimat... Gila punye kedekut... Sampai Hubby nak amek pun kena catu... Tp x smpai hati, bagi je.. Tp bile dah murah hati Hubby amek lagi byk dr Iza... Ini x boleh jadi, maka terus Iza amek cap-case cookies tu n tutup.. Pastu ckp kat Hubby "Dah, simpan tuk esok" Kelakar tgok muke Hubby mcm pelik n tercengang2... Hahaha... Sesungguhnya Iza tidak zalim, cume berjimat di masa esok...:p


Dan akhirnya pd keesokkan hari tersebut, dek krn Iza ni cuti kunun study hard perah otak maka dgn sungguh2 Iza mkn cookies tersebut... Mkn punye mkn sampai tak sedar dah habis! Ape??? Alamak, janji smlm nak simpankan tuk Hubby, cm ner ni??? Mule pk idea2 yang bernas yg boleh membantu... Takkan lah Iza nak baked-cookies sendiri... Kang jadi cucur bukan cookies..

Hmm.. Maka setelah dipikir2 Iza letak je tin kosong tu kat kabinet dapur.. Siap pose cantek2 lagi.... Pastu petang tu Hubby balik, mule2 die tak perasan n bukak lagi.. Mlm tu die bukak, then dr dapur Iza dgr die jerit... "Sayanggggg!!! Mane isi dlm tin ni??" Iza pulak kat hall buat2 fokus tengok tv.. Hahahahaha... Pastu terus gelak berdekah2 sambil ckp "Sorry......ayg tak sengaja TER-habiskan... nnt esok2 abg beli lain erk?" Seolah2 tidak bersalah dgn perbuatan tersebut...Pastu terus Hubby meneruskan rutin die kat dapur spt biasa... Alahai... Berdosakah aku??? :p

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails