click this to be awesome person

Tuesday, 17 May 2011

Kelukaan Hati

Ade sesuatu yang mengganggu hati, perasaan dan fikiran Iza ketika ini... Dari mlm td x puas2 memikirkannya... Makin difikir makin sakit rasenye... Klu x difikir pulak nnt melarat2 dlm hati... Mule lah timbul pelbagai soalan dlm benak fikiran... Knp perlu jd mcm ni? Tak cukup ke dgn ape yang telah diberi & dikorbankan slma ni? Ntahla... Sampai terpaksa mengurung diri sendiri di kamar beradu sambil ditemani sebuah K.E.S.E.P.I.A.N.... 

Ibarat nak diluah mati mak, ditelan mati bapak... Susah kan hidup ni? Klu hidup xde dugaan, x bererti pulak kehidupan tu... Tp klu hidup byk dugaan pulak, kuat x kuat je lah hati tu nak hadapi... Kite ni x leh nak ramal ape yang akan jadi... Kdg2 kite dah buat yang terbaik utk sesuatu tp end-up akan ade juga sesuatu yang melukakan hati kite... Mungkin pada zahirnya nampak mcm hal remeh, tp hakikat nya bg Iza perkara tersebut bukan lah remeh tetapi hal yg sepatutnya boleh dielakkan drpd dilakukan... Kite ni dah besar, boleh pikir mane elok dan tak elok.. 

Knp perlu nak buat benda2 yang x dtg kan faedah kan?? Buat tambah dosa, buat org sekeliling sakit hati... Memang lah pd pndgn diri sendiri benda tu tak de ape, just for fun... Tp for me... Its really hurt... dan asyik berulang2 aje kesilapan tu... Klu sekali dua boleh la maafkan dan buat endah-tak-endah... Tp klu dah berkali2?? Klu korang boleh tahan x? Tak kisah lah atas kesalahan ape pun... Susah nak ramal...



Dok pikir sgt sampai berlinang jugak lah air mata Iza ni... Dahla penat balik dr Johor tak hilang lagi... Hmmm... Ntahla... Bile pikir secara rasionalnya, nak je buat hal sendiri je... Lantaklah dgn hal2 yang lain... Lagi sng rasenye, hati x sakit... Yang penting enjoy aje... Susah lah nak ckp... Klu la hati ni boleh berkata2 dah lame dah org2 sekeliling faham ape yang dirasa....

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails