Tuesday, 17 May 2011

Aksi Kembar

Jom story mory pasal my niece's yang semakin membesar ni... Last week Iza follow parent's Iza g Johor... Johor kat mane? Kat Batu Pahat... Ade kenduri kawen sedara sebelah mak Iza... Mule2 ingat malas nak g sebab pk hal keje then malas nak drive jauh2... Pastu mak Iza offer naik kete ayah Iza skali, so tak yah drive... Mule2 rs bersalah jugak, yelah dah besar dah...dah kahwin pun still nak susah kan mak-bapak pe hal?? Tp mak Iza kate takpe, dah alang2 satu hala nak ke Johor... Lalu Putrajaya amek Iza... Kteorg stay kat Homestay area Parit Samsu... Lame gak tak dtg Batu Pahat ni, dolu2 zaman kecik2 rajin gak g sini... Kali ni kembar ikut skali.. Memang besh la klu ade budak debab 2 org tu dlm kete... Nak2 pulak skrg mulut dah pandai bising... Oh lupe lak, Hubby Iza tinggal je kt umah... 



Tengok tu, dah besar kan? Bukan main berebut casing hp Iza tu... Mule2 berebut hp Iza, pastu asyik masuk kan dlm mulut je habis berair2 hp tu.. Terus Iza bukak bg rubber-casing je kat diorg... Pun berebut jugak..Tu si adik  malas mau layan rebut ngan kakak sebab kakak asyik nak menang je... Lagi pun suke buli adik, x boleh tengok adik senang sket... Ade je die nak sakat.. Haisshhh... Dah besar jgn gadoh2 sudah...Kang pening Ummi korang...


Hah, tengok style mcm org besar je dok main sms kan? X padan ngan kecik... Ni si adik... Main tepon nenek die... Pandai, bile Mak Lang die mintak die bg je... Klu si kakak jgn harap la nak bg... Sampai lebam lah tggu xde nye nak bg... Klu kite amek pulak bukan main langsing lagi die menjerit... Haiyaarrkk!


Comel je pakai legging... Bontot debab, geram rase nak giget2 je... Sekali lagi si kakak memonopoli benda alah tu.. Adik mampu tengok je la... Huhu... Kasihan sungguh... Nak buat mcm mane... Nampak gaya dah besar esok yang byk mengalah si adik la... Si kakak ni nampak mcm garang sgt... Adoi... Klu dua2 tengah hisap susu then susu si kakak habis dulu, mau mengamuk die sebab susu habis.. Terus die campak botol tanda protes agaknya.... Terpaksa lah amek susu yang adik tengah hisap tu bg kat die... Kat adik terpaksa bg susu kosong.. Alahai, Mak Lang pulak tak sampai hati.. Tp si adik relax je... Buat mcm x de benda... Aduh, mcm mane lah nak menangani situasi mcm ni klu diorang dah besar?? Nak2 pulak kot2 esok rezeki Iza plak beranak kembar... Pengsan la jawabnya... Adoi...


Si adik buat hal sendiri... Suke golek2 bile hampar tilam toto ke narita kat bawah... Bukan main seronok main guling2... Hadoi... Bahagia lah hai tengok si kecil ni... Senang je hati, kalau rase lapar nangis je.. Nnt ade org bg susu... X mcm kite, penuh dgn mslh.. Huhu... Mengeluh tak habis2 lah Iza ni...Eh korang, ckp pasal hal anak ni kan... wlu pun Iza belum ade pengalaman baby sendiri tp bersengkang mata jaga si kembar ni dah byk kali dah... Time tengah syok2 tdo tu la die nangis... Pastu klu setakat tepuk dua tiga kali terus tido takpe.. Ni nangis2 pastu terus bangun n duduk... Bayangkan kul 2/3 pagi...Takkan lah Iza nak diam je kan? Ummi die mase tu sah2 penat... Iza yg bru bp hari tu je dah rase mcm mane payah nye la hai beranak kecik... Nak2 plak time diorang meragam, perut x selesa ke ape... Jenuh la sampai pg tak tdo... Huhuhu... Ape pun thanks la kat adik n kakak bg Mak Lang peluang merasa sume tu.. Esok dah besau jgn nakal2 ye...


Hah, ni muke kena marah sebab Mak Lang die tegur habit die yang syuke hisap bibir bawah tu... Bape kali tegur, bape kali betulkan still buat jugak mulut mcm tu... Haishhh! Geramnyaaa la hai... Bile tegur, pandai marah Mak Lang die balik.. Pastu merajuk.. Hambooiii... Kecik2 dah pandai protes ni... Sabo je la.. Kakak, dah besar x mo buli2 n dengki2 dgn adik k... X baik tau... Kembar tak boleh gado n dengki2 tau... Mak Lang syg dua2... Xde pilih2 kasih pun... Be a good girl okey... :) Love u Caca & Yaya... :)

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails