click this to be awesome person

Tuesday, 31 May 2011

Air Minuman Percuma!

Salam alaik, lame jugak belog ini tidak berkemaskini yeah! Maklum sahaja tuan punya belog sebok menguruskan hal2 berkaitan Himpunan Sejuta Belia sempena Hari Belia Negara 2011. Nnt pix2 spnjg program terbesar tersebut berlangsung akan dikemaskini yeah. Tp bkn dlm masa terdekat la. Sbb nya ade perkara lain yg perlu diuruskan. Ni hah, nak story sikit pasal barang2 atau benda2 free semasa program beralngsung. Actually memang sedia maklum sponsor mesti byk nak2 klu event yang besar2 peringakt kebangsaan yg dijalankan Kementerian Belia dan Sukan. Bukan nak kondem atau ape, cume spnjg penglihatan Iza byk benda2 yang membazir la. Iza pun tak fhm dgn budak2 belia zaman skrg ni. Wlu pun Iza masih dlm kategori belia, tp still ade perasaan dan tanggungjawab sebagai belia. Bkn ape, pihak kerajaan dah bagi mcm2 kat golongan ni tp x reti nak hargai. Masalah sikap tu jgn ckp la, dah provide mknan free sekali air sume lengkap. Sampai buang2 membazir. Sedih tengok nasi2 dlm bekas berlonggok tepi tong sampah. Haiii.. Tak tahu lah slh pihak mane. Wallahu'alam..


Then ni air sponsor dr pihak tertentu punye lah melambak, berkotak2 kat lobi bwh. Tak reti ke nak agih2 kan pd staff2 KBS yang ade? Sedangkan tarik expired sume dah dekat. Sampai skrg masih ade. Tak tau lah bile pihak tertentu nak buat agihan. Yang kami2 ni dpt pun lebihan2 pegawai yang bg. Memang kami gunakan sebaik mungkin. Nak berjimat pun boleh. So far peti sejuk kat umah dah penuh dgn air2 ni sume. Nnt My Yayang balik mesti terkezut tengok peti sejuk yg sarat dgn minuman percuma ni sume. Huhu. Oh lupe nak ckp, My Yayang keje luar Putrajaya ade program APC ofis die. Jelesh sbb die stay kat Legend Hotel yang 5 star tu. Cit! Huhuhu. Takpe, opis die tahun ni terlebih bajet kot. So far, itu yg dpt dikemaskini stkt ni. Jumpe lagi yea.

^izzah _fendi^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails