Saturday, 30 April 2011

SMS Suami & Isteri


Alkisah, hari ni seharian melepak kat umah dengan My Yayang sambil layan hindustan cte OM SHANTI OM... Sebenarnye malam td (smlm) sblm masing2 tdo, My Yayang ade kate nak g breakfast kat Gate 1 Putrajaya/Bangi tu makan nasi dagang bagai, ale2 sedar2 pagi td sudah ke-terlajak-an sudah! Hahahahahaha... Breakfast dalam mimpi sudah..Huhuhu.. 


Iza pulak memang penat sgt sbb semalam baru pas jawab 1st paper kan. Paper lak habis petang, sampai umah malam sebab jalan jammed teruk...Yelah, cuti panjang kan mesti ramai org berpusu2 nak pulang ke kampung halaman kan? Okey, so hari ni memang Iza x kuar g mane2 pun.. Pastu rutin harian kat umah macam biasalah.. Kemas2 umah sket, lipat sume kain dalam bakul.. Sampai 2 bakul kain x berlipat.. Apakah??? 


Eiipp!! I busy okeh! Sila faham..Fullstop! Ni masih berbaki lagi 3 paper tau, memang parah.. Tp yang beshnye tak yah g keje.. Sbb Iza apply cuti exam 4 hari, then cuti gantian (claim dr overtime) memang seronok lah tak yah keje.. Dekat 2 minggu gak cuti.. Hahahahaha.. Tp rindu gak suasana opis... Ni My Yayang xde pulak, kena keje shift malam pulak... So esok pagi lah baru Iza jumpe die... Yelah, masuk 7ptg tadi kul 7pg esok baru die balik.. Uwaa!! Bile dah xde baru lah sibuk2 tercari2 xde kawan (x reti nak study lak tu)... Pastu td dok berSMS dgn My Yayang...

Isteri : bila si suami ade si isteri sengaja & suke cari pasal (ajak gado), bile si suami keluar bekerja si isteri mule rase kebosanan + kesunyian...Uwwaaaa!!! Nak yayang....:)

Suami : So, salah siape? Isteri ke suami?

Isteri : Memang lah isteri yang salah, tp biasalah tu nak manja2 ngan si suami..xkan nak manja ngan org lain pulak...

Suami : Habis tu nak wat cm ner, suami kena keje..huhu

Isteri : Nak dtg lepak opis abg & teman abg keje bole???

Suami : Tak yah la, lg pun jap g bos nak dtg ade keje gak...

**perasan tak, msg si isteri bukan main panjang berjela2 tp si suami reply punye lah singkat ya amat..haishhh..itulah perbedaan zaman bercintan-cintun / bertunang dgn alam rumahtangga..dah malas nak type pnjg2 katenye, call terus senang..erk? lantak lah syg kuuuu**
-----------------------------------------------------

Sekian, sms seterusnye sudah mule melalut2...Adeh, nampak sgt kami berdua kekurangan masa bersama.. Nak wat mcm mane, kanda keje malam dinda keje siang.. Bila nak bertemu... Hahahahahaha... Xpe, wlu pun situasi begitu, masing2 kena letakkan kepercayaan & kesetiaan dlm diri masing2... My Yayang bekerja pun utk kesenangan Iza & masa depan jugak... 


Yela, pasni lagi banyak tanggungan..Uhukk...Caiyok! Caiyok! Iza pun sdg berusaha iaitu dgn membuat "investment" dalam pelajaran... Further my education farther...:) Insya'Allah lagi 1 1/2 ke 2 tahun habis lah degree... Mudah2an.. Pastu nak mule kan proses pencarian kerja yang lebih stabil dan mencabar.. Ceeewaahhh!! Confident! Harusla...Okey, daa......


**sesekali entry tidak bergambar, ape salahnye...:)**

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails