click this to be awesome person

Friday, 15 April 2011

Outstation @ Heritage Hotel

Yuhuuu!!!!!!!! Selamat malam, toraa dtg lagi... Hihihi... Excited ni nak ber"blog"... Knp? Hah... Sebabnye utk mase skrg Iza berada di tempat yang dingin2 gitu... Sejuk2 ya amat! Pergh! Sampai berair hidung ni tau akibat keSEJUKan yang amat dahsyat! Siyes. Nak2 kat sini memang musim hujan... Dah lah berada di tanah tinggi, ujan, berkabus... Dah mcm kat oversea dah ni.. Cube korang teka kat mane??
**sembang mcm pegi New York pulak erk**

Ade aku kisah? Hahahahaha.. Tbe2 jadi riak pulak pe hal erk? Sementara tggu En. Suami pegi ke pekan (tanah rata) membeli ubat-ubatan kerana dah demam, Iza pun amek la kesempatan nak update blog ni... Okeyla, taknak la rahsia2 lagi.. Iza skrg berada di......dumm!!dum!! dumm!! **drum rolllll**

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-





Tadaaa!! Ni lah route map nak sampai ke Heritage Hotel, Tanah Rata Cameron Highland, Pahang... Actually smlm Iza balik Ipoh dlu... So, tdo semalam di kampung Hubby then petang td baru bertolak ke Cameron Highland melalui Simpang Pulai... Rase hari tu pegi mcm dekat tp this time pegi rase jauh sgt2.. Apsal erk??


Then spnjg perjalanan tu berkabus aje, sejuk jgn ckp la.. Kalah Genting Highland tu... Oh ye, ckp pasal Genting kan.. Iza n Hubby tak prnh pegi sane sama2 lagi... He3.. Kahwin dah setahun lebih, Genting yg sekangkang gajah tu pun tak sampai lagi erk? Eh, okeyla so far dlm tahun ni dah banyak gak holiday-sambil-outstation ngan Hubby.. Memang pantang ade peluang boleh bwk fmly member, memang Iza bwk Hubby n paksa die cuti pun.. Hahaha.. Jahat tak? Haruslah... Sape nak bg korang bilik free satu??? Ade???


Dah alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan erk??? Lagi pun kiteorg nak set time g bercuti ni memang payah... Jadual byk yang tak same... Kdg2 dah plan baik punye, Hubby pulak tak free.. Kdg2 Iza pulak clash ngan kelas UiTM la...Program ofis la.. Mcm2 la... So dah dpt peluang, memang I grab u all...


Seronok lah Hubby ikut wifey die berjalan.. Hu3... Actually Iza outstation ni atas urusan Mesyuarat Pemantapan Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) Jabatan.. Klu yg government servant tu tau lah ape itu KIK.. Klu yang private I'm not really sure what they called and named it... Ni baru je pas habis kelas... Then habis program ahad ni, turun balik Ipoh dlu semalam then pagi2 subuh Isnin tu gerak dr Ipoh terus masuk keje... Tp sejauh mane keyakinan utk masuk keje tu kurang pasti lah ye... Silap2 Iza amek cuti je... Penat sgt! Huhuhuhuhu...


Rumah pun dah mcm ape dah, rase mase tinggal hari tu penuh dgn debu2 di lantai... Bp hari daa tak menyapu lantai rumah... Sungguh sibuk! Menci tul! Bile lah perkataan SIBUK mau berlalu dlm kamus hidup Iza erk? Tp kan klu tak sibuk, tak mencabar pulak kan?? Yelah, korang bayangkan klu korang dah tiap2 hari keje, balik keje g kelas, pastu weekend ade discussion la, outstation la, presentation la... Mcm2 "tion" lah kan.. Tbe2 korang senang lenang, free sepanjang mase...


Bg Iza teramat lah janggal okeh! Iza akui Iza memang tak boleh dok diam.. Sebab bile dok diam jadi bosan, bile bosan mule pk bukan2, bile pk bukan2 mule nak cr gaduh ngan Hubby sebab tak de kat umah, bile cr gaduh ngan Hubby nnt emosi tak stabil, bile emosi tak stabil mulelah nak ckp "Suami tak sayangkan isteri" and so on... so on.. so on... Fuh! Panjang penghuraiannya...




Okey, ni la view Heritage Hotel itu.. Sumber gambar adalah dr google ye kwn2... Seperti biasa, kabel camera malas bawak.. Nnt2 lah Iza upload pix Iza berposing2 erk... Oh ye, td sempat gak singgah pasar malam kat Brinchang depan Balai Polis Brinchang td.. Mak aiii! Harga makanan kat pasar malam dah mcm ape je, mahal nak mamp*s! Tolong la, kuey teow goreng yang selambak dlm kuali besar tu RM3 hengget okey. Dah la kosong, setakat buh sayur taugeh nak taknak, tak sedap, berminyak.. Euuww!!! Sebab lapar makan je, pdn muke Iza sebab sape suh sampai lambat? Kate dari Ipoh, org yg dr Putrajaya boleh sampai kul 5 / 6 ptg.. Iza nak tau sampai kul bp? Kul 8.15 mlm okey..



Pastu siap nak jalan2 bagai la kat pasar malam tu... Huhuhuhuhu.. Okeylah korang, sebenarnye dr td tahan sejuk ni... Nak selubung dengan selimut yang gebu serta membenamkan kepala di bantal yang empuk ni sambil menunggu Encik Suami balik.. Tak fhm, rase dh lame dah die pegi ni... Sesat ke hape? Nak call jap.. Hehehe... Bukan ape, klu ade die kurang sejuk sket.. Sebab die kan banyak haba.... Hahahahaha!!!
**sila jgn pk yang 18sx yea** daaa.... Selamat malam...


^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails