Sunday, 24 April 2011

Exam Fever Not Justin Bieber Fever

Masuk hari ni tggl seminggu je lagi untuk Iza prepare segala2nya dari segi fizikal, mental, kesihatan, emosi dan segala2nya la... Semua ni adalah untuk Iza menghadapi final exam bagi semester 4/2011... Fuh! Masih berbaki 4 semester lagi... Mampukah Iza untuk menghadapi? 


Ya Allah, hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakal aje... Ntah knp semester ni rase mcm tough aje berbanding semester lain sebab ade paper calculation yang killer-subject la... So far sume senior2 agak gerun dgn paper tersebut.... Dan pelbagai komen serta kritikan dilemparkan oleh mereka... Bagi Iza yang dah melalui ni,mengakui memang agak tough sbb bukan sahaja paper tu memerlukan bacaan yang betul dan pemahaman yang betul dari segi term economic but as a student u must master to understand the diagram, the negative / positive slope, the calculation even the tricky question... 


Arggghhh!!!!  Serious, i've got my head-ache right now... :(  Yela, klu dah name pun paper Labor Economic, memang la ade calculation.. Then korang klu nak jawab paper ni kena relate kan jwpn korang dgn economic tau.. Takleh nak main bedal je ikut ayat HR... Memang ke laut la jawapan tu... Lebih kurang mcm ni la, soalan tanya What factor that influence of increasing foreign labor workforce? Hah, takkan korang nak jawab sebab local worker tak minat nak keje sebab keje tak standard.. Maklumla, org tempatan kite lebih suke keje yang nampak vogue, dalam air-cond bagai sume... 


Jawapan mcm tu tak membantu ye... Jawapan yang membantu korang kena relate kan dgn kadar upah bayaran yang tinggi ke rendah ke, dari mcm2 segi la yang penting relate dgn economic... Skrg leh lah Iza ckp, kang dlm hall-exam mau terketar2 dibuatnye..



**Hasil pix. di atas carian google** Giler lah klu study reference books banyak cm ni... Ni nak exam master ke phD ni?? Exam degree pun leh tahan nak pecah pale ni.. Ya Allah, bantu hamba-Mu... Should be Iza tengahari ni ade group-discussion ngan classmate Labor Economic.. Yelah, Iza klu paper yang ade calculation, diagram bagai ni tak reti nak belajar sendiri... Sbb nnt klu tak faham nnt sure nangis sendiri... Sbb dapat bayangkan dlm hall-exam tu tak dpt jawab sedangkan dah study tp tak faham... Hah, cm ner?? Dah la klu dapat pointer sket nnt makin menurun lah pointer Iza.. Taknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nak maintain 3.00 and above... 


First paper on 29/04 for Labor Economic then 2nd paper on 03/05 for Performance Management, 3rd paper on 07/05 for Personal Development and last paper on 09/05 for Knowledge Management.... After that cuti semester dekat nak 4 bulan... Perghh!! Lame giler sbb UiTM nak selaraskan dgn sume Universiti mean lepas cuti hari raya baru masuk sem baru... Mean my fifth semester... Lambat nye lagi.. Haishhhh... Okeylah korang, Iza nak siap2 dah la... Nak pack buku2 lagi... Daaa... Selamat menikmati hujung minggu kalian... Jaga diri yea.... :)

^izzah_fendi^ 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails