click this to be awesome person

Wednesday, 6 April 2011

Dinner With Classmate Personal Development @ Tupai-Tupai, Shah Alam

Semalam habis je keje terus heading to class mcm biasa... Memandangkan smlm kena buat individual presentation, so ade lah get ready and make some preparation sket... Dlm kete bagai nak rak ni dok practice, kan practice make perfect.. So confident lah nak present siap nak sharing some info about motivation at workplace ngan classmate...



Along the journey, at highway the sky was dark and seems like will rain heavily... So just proceed my journey. Dek kerana tak nak terkena hujan walhal naik kete bukan motor, i was increase my speed from 110km/j to 145km/j... Bapak laju gilos... Lagi pun getah viper tak sempat nak tukar kang klu ujan lebat switch on je viper ade bunyi bising plak... Alasan semata2, so jgn tiru aksi Iza memandu dgn laju ye...



Iza memang suke laju tp tu pun klu Iza sendiri yang drive, klu Hubby ke org lain ke drive Iza not too confident... Tak tau nape, may be memang dah naturally mcm tu kot... Sampai kat UiTM je terus park kat fakulti mcm biasa, then angin dah mule bertiup kencang memang sah jap g ujan lebat ni.. Terus je naik tgkt 6 masuk kelas, ingt org first sampai ale2 ade lg yg awal sampai... Then makin lame makin ramai yg datang n for the first time masing2 tak sabar2 nak present okeh... Siap berebut2 lagi pilih turn o bp nak present n Iza was a fifth person...



Settle present, kena comment sket ngan lecturer sume then terus je dak2 kelas ni briefing pasal dinner @ Tupai-Tupai Seksyen 13 Shah Alam.. Mule2 ingat tak nak ikut sbb memang nak balik awal coz nak prepare for presentation hari ni... Tp stlh dipaksa bagai sume Iza terpaksa akur la.. Lagi pun makan free kan, duit lebihan program masa buat event org asli ari tu... (nnt ade mase Iza update pasal event tu okey)...



Ni time konvoi berapa buah kete ntah tak ingat... Sebab malam tp jalan ke restoran tu tak lah susah mane pun n jauh mane pun dr UiTM Sek.2 tu... Actually berdekatan je ngan Politeknik Shah Alam n Giant tu... Senang cite dekat ngan Kolej PTPL Shah Alam... Time ni tgh tggu the others yg tak sampai lagi.. Maaf la erk kualiti pix ni tak sbrp sebab nye tak bawak pun kamera... Yelah, apo gilo ko nak bwk kamera besar g kelas?? sdg kan lappy pun Iza malas nak hangkut ini kan DSLR? Malas...




Sesampai nye di Tupai2 tu... Sedang menunggu untuk dilayan oleh pelayan2 di situ.. Eh, ramai gak org kat sini... Quite okey la, tmpt pun cozy and sedap mate memandang... Style open area tak lah tertutup mcm restoran lain... So comfortable for me... So, our colleague's book for 3 table... Tp tak sume yg dpt join sbb nye buat time weekdays kan.. If weekend sure ramai... Takpela, xde rezeki lah name nye tu.. Then satu nye kat restoran ni, ade provide steamboat... RM25 per person...


So korang boleh la melantak banyak mane yg korang nak, selain tu ade gak diorg provide nasi goreng, mee goreng, spagheti, dessert, air tu sume termasuk dlm pakej ye.. TAPI.... Klu korang tak habis makan setiap 100gm diorg akan timbang and korg kena charge RM10... Bagus kan konsep die? Tak nak bg org membazir namenye, so sebelum amek tu make sure jgn nak tamak haloba okeh!



For me okey la, service pun cepat, makanan pun sedap, ade ais krim la, mcm2 juice tp yg tak besh nye kuah utk steamboat tu tak leh lawan Johny's Restaurant...So, next time if Iza g sini lagi nnt Iza snap pix byk2 k... Ingat if ade rezeki nak ajak fmly dinner kat sini... Tp utk permulaan bwk Hubby dlu la... He3...


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


Eh! Knp tbe2 korang kena scroll ke bawah ni??? Ade sesuatu ke??? He3..


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


Memang ade pun...Pix terhangat, aku skandal lagi kau...Tp siapa yang skandal?? Takkan lah Iza kot???


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


Klu Iza, die skandal ngan sape lak? Tak mengamuk Hubby die ke?


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


Penat tak? Hehehehehehehe


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


Okey la..... Tadaaa....



Takde ape sbnrnye, sbnrnye pic ni member yg tolong amek kan.. Ni one of classmate Iza name die Malique... Kiteorg satu group time event org asli ari tu... After that event Iza and group logistic dh rapat sket la... Yela, dlm group tu Iza sorang je perempuan.. Hi3... So mcm special sket la... Lagi pun mlm td ade kes yg terjadi (tak nak cite) so Malique ni offer Iza pinjam jaket die sbb nak cover baju korporat rimau Iza tu... Ale2 kantoi gak ngan "somebody" kat KBS... So, mls nak komen... Hihihihihi... Nasib dah cte awal2 kat Hubby keadaan sbnrnye... :) So, no scandal2 okey! Dosa tau! :)


^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails