Friday, 22 April 2011

Cameron Highland Part 3

 
        






















 
Pix kat atas ni adalah view Heritage Hotel dari jalan masuk utama... Cantek kan? Classical gitu... Rate bilik semalam dalam RM175 tp klu weekend rasenye lagi perganda harganya... Bilik memang selesa... Menyamankan utk tido, makanan pun boleh tahan, servis pun boleh tahan...:)


Cantek tak bunga ini? Snap di pagi hari, masih berbaki titisan embun lagi pada kelopak bunga itu... Wah! Sungguh mendamaikan! Rindu suasana yg damai sebegitu... Hmm...


View Heritage Hotel dari parking kete

Betapa dingin nya angin bertiup disertai kabus yang sungguh cantek!


Hah! Berposing bersama rakan2 sejawatan... Dari kiri Sis Shikin, comel lote org nye... Nampak mcm anak dara tp dah jd mak org okey..Anak die dah besar pun dah darjah 6 tak silap... Yang tengah tu Sis Midah, org Sarawak tok! Kebetulan 17 April hari tu birthday die.. Mcm mane Iza boleh lupe nak wish? Hish! Hish! Happy belated birthday Kak Midah...:) 


Wah! Semangat tak baby yang Iza dukung ni? Mak aiii, berat baby ni 6.7kg.. Tau x umur die brp bulan? Baru 2 bulan... Kussss!! Semangat... Klu anak Iza mcm ni, mau Iza pengsan... Hakhak..


Kesian baby Rayyan kena asak dek pompuan2 yang kepingin anak kecil... Hi3... Sbnrnye Rayyan ni anak buah kpd my ex-lady-boss... Ala, Cik Hajar tu... Yang pakai tudung biru 1st dari kiri...


Ntah ape lah yg Mama Shikin ni agah baby Rayyan...
 

Tomey..Tomey..Tomey.. Kecik2 dah pakai baju brand G.A.P.


Antara tugas2 yang dilakukan oleh Iza dan team sepanjang Mesyuarat berlangsung...


Petang tu ajak Hubby jalan2 kat Ladang Teh BOH @ Sungei Palas...


Here Iza come! At BOH entrance...


Dah start dah nak bergaya ala2 model x berbayar... hahaha... sehinggakan Iza menjadi bosan, Iza paksa Hubby lak jd model tuk Iza..hehehe..Kejam tak? Tak tau la nape lately ni Hubby mcm x suke bergambar... Pelik tul tau... Slalu layan je, skrg sekeras2nya menolak... Tp klu dah name nye Iza, memang akan ku paksa.. Hahahahaha... Sayang isteri mestilah kena ikut erk? Huhuhu... Sbr je la..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Hah, tengoklah muke "model" yang terpaksa tu... Mcm nak tak nak aje senyum kan? kan? Haihh! Ade market lagi ni... :)


Tu dia! enjin mcm nak tak nak je panas kan? Senyum pun mcm tak brp nak ikhlas.. Huhuhu.. Ape lah syg ni... Tp agak comel dlm pix ni... Auww!!~~



Gambar curi yang di snap oleh Iza... Time ni Mr. Hubby baru nak start smoking! Iza pun ape lagi mule buat muke la... Haihh.. Bile lah impian nak jd kenyataan??? Bila lah mau stop smoking ni? Nak isteri ni jd Mrs. J cpt ke? Uhuk! Uhuk!


Superb! Rase tenang je... Kedamaian yang tidak boleh dijual beli... Sungguh indah, kedinginan yang mampu membangkitkan rase kesyukuran kepada yang Maha Pencipta... Lantas hati terus tunduk seolah2 mengamati suasana terus terbit keinsafan di hati kecil... Ya Allah, masih panjangkah umur dan hayat ku??


Ade yang ckp pix ni mcm pix husband n wifey g honeymoon for the 1st time? Sebab mcm malu2 je nak pose bersama.. Hahaha.. Memanglah malu sbb suh tourist dr mane ntah amek kan, klu lah ade tripod sendiri kan senang??? Huhuhu... Insya'Allah nnt kena survey lah untuk memudahkan proses photoshoot sendiri...


U see, sang isteri lebih mendominasi dari segi penggayaan berbanding sang suami... Hahahah... I memang over-pose okeh! Tu pun sib baik sopan lagi, klu lah photographer tu sporting memang Iza dah pose yg lebih daring lagi u... Uhuk!



Korang... bagi laluan skit kat Iza nak berangan jadi model erk? Nasib la Hubby jenis yang melayan kehendak Iza, klu tak mau Iza nangis guling2 suh die amek gambar... Hahahaha...



Lagi dan lagi... Teramat syuke lah ngan kehijauan dedaun teh kat ladang BOH ni... Wahh!!! Damainye... Tbe2 berangan jap buat photoshoot wedding kat sini... eh, mase kteorg sampai tu ade gak pasangan pengantin yang buat photoshoot kat sini... Wah.. Memang lah Iza jelesh, rase nak g gantikan pengantin pompuan tu je.. Hahahahaha...Kemaruk jadi model ni... Kesian erk?? Alkisah, ade satu masa dulu kan adelah seorang hamba Allah ni die offer Iza jadi part-time model tuk busana muslimah kat butik die.... Balik tu tanye Hubby, Hubby bagi... Wah! Dapat green-light tp tbe2 rase mcm taknak lah, tak tau nape... Rase mcm tak confident la... Iza still lagi simpan biz. card org tu... Kot2 lah nanti terbuka pintu hati ke? Hehehehe...



 


Pintu masuk utama ke Heritage Hotel Greenhill Resort... Cantek! Iza suggest sesape yang nak honeymoon ke, bercuti ke di Cameron ni silalah check-in di sini... :)



Okey, asyik cte pasal g jenjalan je kan? Ni Iza g bercuti ke g mesyuarat ni??? Hah! Ni lah nak cte kelebihan nye, sambil kite menjalankan tugas sambil kite cuci2 mata kan?? Next plan katenye team ni nak ke Langkawi pulak... Ntah betul atau tak, itu kena tanye pihak urusetia lah.. Hehehehe... Tp lagi besh klu g Langkawi tu leh bawak family members kan?? Asyik nak menyelit aje kan??




Antara wajah2 ahli kumpulah HEBAT daripada Pejabat ROY, KBS... Mesyuarat yang kedua terakhir sebelum pertandingan KIK antara agensi dalaman KBS... Klu menang baru bertanding di peringkat Kebangsaan.. Setakat ni yang slalu menang adalah KASTAM okey... Kami 1st time masuk, so klu kalah pun tak ralat sangat sebab baru nak asah bakat sume... Jenuh jugak nak megeluarkan idea2 yang bernas utk dimasukkan ke dalam slide utk dibentangkan di hadapan panel dan juri2 yang bertauliah... Harap2 kami mampu buat yang terbaik!!! Insya'Allah...




Mase nak balik tu, sempat singgah di kedai teh tepi jalan tu... Nasib jumpe, puas dok pikir celah mane terletaknya kedai Bharat Tea Cameron ni... Kedai ni die ala2 mcm kat BOH gak, kedai teh di tepi2 ladang teh! Ala, mcm gambar Iza tahun 2009 rasenye... Time tu Iza pegi ngan Hubby and my SIL yang kecik tu... Tapi for now kteorg berdua je... Yelah, dulu pegi zaman bertunang kenalah ade insan ketiga klu tak nnt ade pulak "mahkluk" ketiga... Hehehe.. skrg tak yah, pegi dua2 pun okey je sbb dah ade cop HALAL...Kpd yg belum kahwin tu, pe lagi.. G cepat2 kursus, isi borang nikah n selamat bernikah... :)



 

Acececececece... Tuang kan teh tu Hubby sampai teleng2 kepala...Pehal? Syok sendiri namenye ni... Hakhak... Korang nak tau tak harga set yang kiteorg amek ni bp?? Utk 2 cawan teh RM6.. Memang dalam teko kecik tu ngam2 je utk tuang kat dua cawan ye... Korang jangan ingat die tak bijak, lagi bijak dr pengguna... The die provide sekali ngan susu dutch lady and gula... Then kiteorg beli 1pcs curry puff harga RM3... Tak sedap mane pun, tp saje menggatal nak feel sambil minum teh tepi ladang teh.. Layankan aje...



 


Selepas ujan terus je berposing... Sebenarnye dah kesejukan ni... Tp still cover2 lagi pastu jerit2 kat Hubby suh cepat2 snap sbb nak masuk kete dah... siyes, klu time jan memang sejuk... Rase mcm nak berkepit je ngan Hubby sbb banyak haba.. Bole?




 


Kelihatan muke Iza dah bosan di situ ye kawan2... Ape lagi, moh lah balik... Nak singgah Ipoh lagi sbb my SIL nak follow balik putrajaya skali... SO kiteorg decide balik tengah malam, sbbnye nak singgah Gombak antar barang2 + sayur2 yang mak Iza pesan tu.. Kang lambat2 kang layu pulak... Tapi siyes, jagung mutiara n baby kailan nye teramat lah fresh dan murah!!!! Dapat bayangkan klu harga kat sekitar KL-Putrajaya... Mimpi jelah... Hubby ade tanye samada Iza nak tak transfer kat sini?? Totally jawapan Iza, TAKNAK! Hahahahaha...Iza dah selesa ye di mana Iza bermastautin skrg... Syukur ape yang ade...



 


Sempat lagi singgah kat kedai bunga tepi jalan... Memang niat hati nak beli bunga... Harga kat sini memang murah lah kan... Satu pack RM4... Tp lu beli 3pack RM10... Tp Iza beli satu pack cukup, beli banyak2 pun bukan boleh masak buat sayur goreng ke kan? Nanti lame2 layu gak...




Hah, time ni kelakar... Mase pegi tu tak sempat nak snap dari dalam kete sebab Hubby drive laju sgt pd hal Iza dah suruh slow dah... Then time balik tu Hubby siap berhenti lagi.. Dah la tak leh berheti kat situ... Selamba je, klu jd pape memang kena tanggung sendiri okeh sbb kete memang laju2 kat situ... So, jom kite balik Ipoh... Rest2 kan badan jap, pastu baru gerak balik Putrajaya... Sekian ceritera sepanjang berada di Cameron Highlands... Now, Iza nak g sarapan jap.. Kesian nasi lemak atas meja ni dari tadi tak berusik... Daaa..... Salam...


^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails