Tuesday, 19 April 2011

Cameron Highland Part 2

Okey, moh kite sambung ke entry part 2... Keesokkan harinya tu, pagi2 bangun tdo siap2 nak ke JPJ Negeri Perak... Teman Hubby ade urusan di situ... Then lepas solat Jumaat tu nak gerak naik Cameron dah... Then pg pas balik JPJ tu terus p Ipoh Parade, Hubby ajak tengok movie RIO... Ala, cite kartun yang Rio ade promo dlm tv... Kisah burung yg tak leh nak terbang tu... So far okey gak cte tu, kelakar dan penuh dgn motivasi... Nanti Iza update la movie Rio tu erk... 



Naik je Cameron, belum pun sampai Cameron tp kiri-kanan sepanjang jalan langit dah mule berkabus... Bukit2 pun dah tak brp nak nampak dek kabus yang tebal... Sejuk!!!!
 

See... Betapa tebal nya kabus2 di sini... Nyaman je rasenye.. Tak payah nak on-aircond kereta... Tbe2 rase mood romantik lah.. Auww!!!~

 


Geram lak tengok kabus2 petang ni... Sungguh mendamaikan hati... Yang beshnya, Hubby siap berhenti di bahu jalan semata2 nak merealisasikan hasrat sang isteri ni... Hahaha... I like!! **memahami ye**
 


Tengok! Iza dah start berposing di situ... Sekali pandang mcm asap tebal kan? Wlu pun cuaca sejuk tapi Iza enggan mengenakan baju sejuk sbb kunun nye tahan la... sbnrnye malas... Huhuhu

 


Lagi dan lagi... Hubby kate, alang2 nak berposing biar sampai penat.. Boleh??

 


Siyes! Dah penat dah! Jom teruskan perjalanan... Kang sampai tengah malam kang susah lak nak cr Hotel Heritage tu... Dahla kelas start pas maghrib... Memang Hubby je lah dpt landing dlu dlm bilik tu.. Haipp.. Jelesh lagi...
 

Sesampainya di Pasar Malam Brinchang, berhadapan Balai Polis Brinchang, Cameron Highland... Perjalanan dr Simpang Pulai ke Brinchang mengambil mase 1 jam lebih klu tak silap tu pun bergantung pada keadaan cuaca dan bilangan kenderaan... Masa kiteorg g tu, banyak pulak kereta... Mcm cuti sekolah pun ade... Tu yang slow je naik bukit...

 

Time ni stop jap kat gerai masu asli... Hubby sibuk nak merasa madu asli ni... Utk 3 potong kecik mcm Iza pegang ni harga nya RM 5... Memang manis... Dan sedap! Hubby makan 2, Iza mampu mkn satu je sbb tak tahan manis... **abaikan muke yg amat terjejas tu ye...**

 

Snap sebelum meninggalkan Pasar Malam Brinchang... Utk pengetahuan dikongsi bersama, Pasar ni dibuka setiap hari dari petang hingga ke 10 malam... Tp klu weekend (sabtu-ahad) buka pagi sampai tengahari aje... Lebih kurang mcm pekan sari lah... Kiteorg tahu pun sbb mase nak balik ari Ahad tu tanye kat orang... Sayur2 murah la.. Tp makanan mcm nasi ayam ke, mee goreng ke, jagung rebus ke...semua mahal dr harga kat KL... Yelah, mungkin sbb tmpt pelancongan kan... Akur je lah dgn situasi tersebut... Then terus je proceed cari Heritage, nasib senang je jumpe... Hubby drop-by kat lobi hotel.. Check-in, un-pack barang2 sume terus je Iza masuk bilik kuliah sbb peserta lain sedang menunggu... Tp memang kesejukan la sepanjang berada di sana... Best! :)


^izzah_fendi^

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails