click this to be awesome person

Tuesday, 19 April 2011

Cameron Highland Part 1

Salam geng! Okey, skrg waktu lunch maka dengan ringan hati Iza nak update pasal out-station tempoh hari... Oh ye, korang ingat lagi tak Iza kate nak balik dr Ipoh pagi2 buta pd hari Isnin (smlm).. Hahaha... Ternyata Iza tak masuk pun, tido lagi besh... Lagi pun bdn sakit2 and teramatlah penat... Fuh! Jom kite marathon untuk entry Cameron Highland ni...



Hah, asyik amek gambar muke tomey je (tomey ke?) sekali sekala letak lah muke tomot sket! Hubby kate buat mimik muke cm ni nampak comot... Erk? Hu3..Time ni kat KL lagi, otw to Ipoh singgah jap kat McD Tropicana Damansara  isi perut...



Di saat kebosanan melanda, tak tau ape nak buat mule cr keje snap-sane-sini... Sampai kan En. Suami "malas" nak layan... He3... Lambat lagi la mau sampai Ipoh... Sepatutnye on Thursday (14.04.11) we all have an appointment with doctor at KL but we have to cancelled because of our own reason, tu yang terus decide nak balik Ipoh memandangkan dah lame tak balik Ipoh kan.. Asyik mak mertua je dtg Putrajaya, mcm tak elok pulak la nampaknye... So tdo smlm kat Ipoh dlu keesokkan hari tu baru gerak naik Cameron lalu Simpang Pulai...




Yeayy!!!!!!!!!!!!! Dah nampak sign-mark IPOH! Mean dah dekat nak sampai... Hi3.. Kunun mcm "HOLLYWOOD" lah? Hehehe.. Negeri lain ade ke erk? Contoh mcm Port Dickson ke? Johor Bahru ke? Melaka ke? Terengganu ke? Ade tak? Bukan nak show-off pun just tanye, sbb Iza tak prnah lagi nampak... If ade bg tahu Iza erk.. He3. Kepochi tul kan?




Ni die hasil produk "IPOH"... Hahahahaha... Ipoh mali talak sombong maaaaaa.... Memang pun, peramah terlebey suami Iza ni.... **jelesh la kekadang tu** Oh ya, ni gaya rambut terkini beliau, tak tahu le fesyen ape... Dah mcm polis rupenye... Mane tak nya, suh kengkawan opis tlg gunting kan... Dah diorang g sodok gune mata paling halus... Memang lah nipis jadinya... Hai..Lantak lah, asalkan mereka bahagia...




Kalau nak g Cameron dari KL exit je tol Simpang Pulai, ikut Tapah pun okey gak tapi jalan memang horror sket lah sebab banyak corner + laluan sempit... Tp memandangkan Iza n Hubby nak balik Ipoh, so we all proceed la sampai ke Ipoh... Boleh tak, balik kampung tak bagi tahu FIL sume... Tau2 sampai pas maghrib ketuk2 pintu + bagi salam...Abah Hubby bukak pintu, terkejut... Hahaha... SUPRISE!!! Hahahaha... Alhamdulillah, slmt sampai di halaman rumah mertua... Malam tu Pak Ngah (abg kpd my MIL) ajak makan di luar sbb Pak Ngah mau belanja! Wah! Besh... Makan jugak wlu pun perut sudah kenyang... Alhamdulillah, mudah2an murah rezeki Pak Ngah... Amin....


^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails