click this to be awesome person

Tuesday, 1 February 2011

Our New Device / Gadget

Zaman skrg ni kan zaman yg sungguh terkenal dengan kecanggihan teknologi & ICT nye... Yelah, klu dlu time2 belajar gune papan hitam-kapur, pastu upgrade gune whiteboard-marker pen, skrg ni dah pakai LCD/OHP. Mcm tu jugaklah dengan device / gadget / tools yang berkaitan kamera... Dulu pakai kamera yang ade filem-kodak tu, pastu heboh lak digital camera and the latest skrg kamera DSLR....Pergh!!!!!!!!!!!!!!! Memang menjadi trend skrg lah wa ckp same lu org... Tidak terkecuali, Iza pun punya keinginan yg same... Tp org kate klu beli kamera mahal2 tp x reti nak aplikasi-praktikal kan tak de gunenye jugak ye... Setakat beli pastu gune Auto-Mode sila gune digi-cammy shj lah ye... Hu3... Bukan ape, kegunaan DSLR ni memang meluas, klu alg2 dah beli tu rajin2 lah explore manual guide nye tu... Tak pun masuk je kelas yg x sampai RM100 harganye tu... Okey, mesti korang tertanya2 knplah Puan Iza kite ni sibuk berkata2 tentang DSLR kan? kan? he3... Nak tau nape?? Jom scroll!! (scroll lagi??? haruslah!!)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
okey, kite pause kat sini jap erk...penat tak? tak penat? okey, jom sambung balik
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
mcm poyo lah pulak kan??? bg tahu jela, bukan ape pun...ni hah, Iza dah lame dok ngidam nak DSLR... Lame gak la amek masa untuk memilikinya... Sblm beli tu dok survey and do some research + make some comparison between DSLR Canon and Nikon... Which one better??? Some people said I choose Nikon and other half said Canon... Hmmm... Quite confuse for that moment.... Okey, let me brief to all in simply way okey... For Nikon is actually suitable for better view, potrait picture, wedding solemnization, party and etc... Thus, for Canon its normally suitable for speed shutter such as sports, game and etc also Canon is for who need long-term investment coz u can add external devise like mic. or other rather than Nikon ... No matter brand u use its possible if u good in capture the moment /picture... So for me n Hubby, we choose Nikon...



Beli kat Nikon Alamanda aje... Tu pun bernasib baik sebab stok for D3100 memang cepat habis mcm pisang goreng panas... For me the price for this new model affordable compare than Canon EOS 550D... So that, Nikon just gave me travel kits bag, wooven bag & calender for souvenir... Tq to Kak Lela (Sales Asisstant @ Nikon Alamanda)


Alhamdulillah, i hope so that my Hubby and I will take a great picture and great moment when we arrive @ Bandung soon... Wah!! Beli ni sebab semata2 nak snap picture kat Bandung je ke? Eh, tak la... Mcm2 lagi, sebab 2011 ni kami banyak plan for "post-honemoon" vacation... He3.


Di samping Hubby ikut Iza g oustation kat Cherating & Genting so tak nak bg die bosan and ade teman di sisi... :) Jgn die g snap picture aweks lain dah.. Ha3... Okey geng, out dlu.. Ade tugas nak disempurnakan... Nak kena g sign agreement rumah ni... Mintak2 lah dipermudahkan segala2nya.. Amin Ya Rabb!!! Salam Alaik.. Oh, before that Slmt Hari Wilayah Persekutuan.... Syok ooo cuti...:)



^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails