click this to be awesome person

Monday, 7 February 2011

Kisah Benar Yang Kelakar

Salam Alaik, amacam sume dah ready utk kembali ke rutin harian spt sebelum ni? Yela, msg2 kan ambil peluang utk cuti panjang kan sempena Chinese New Year... Begitu jugak dgn Iza & Hubby...

Tp kami tak ke mane pun sebabnya keluarga sebelah Hubby dtg bertandang di Putrajaya sbb My SIL buat kenduri kesyukuran sket kat umah die... Kirenya mcm house-warming lah kan kate masuk umah (kuarters) baru...

Maka ramai lah saudara mara yang hadir terutama sekali sebelah Hubby... Family Iza pun ade jugak dtg, terutama Mak Iza yg jd chef utk hari tersebut... Kesian mak penat, tp takpe... Mak Iza memang suke tlg org... Kdg2 tak kisah pun soal upah, die amek mane yg patut aje... Moga Allah beri ganjaran pahala buat die...

oh ya... Sbnrnye Iza nak cte pasal Hubby Iza ni.. Hah.. Kenapa plak erk??? Okey, mcm ni... Last day masa saudara mara semua nak balik, kami bawaklah mereka ke IKEA... Dh sehala dgn tu kan terus masuk highway ke Ipoh...

Kebetulan masing2 nak beli barang2, mak & ayah Iza plak tak pernah masuk ke IKEA tu sbb before ni asyik lalu lalang je kat depan IKEA tu... Ni dah alang2 bawak Family In Law berjalan maka diorang pun ikut sekali... Nak dijadikan cerita, kami konvoi lah 4 buah kereta... Mase sampai kat parking tu yang para2 driver ni g lah mencari parking n diturunkan penumpang di pintu masuk Ikano tu...

Then Iza janji ngan Hubby jumpe kat main entrance IKEA mcm selalu... Pastu sebelum tu Iza call Hubby suh die amek kan shopping beg IKEA yg color biru tu, tp tup2 Hubby kate die terlupe... So Iza suh die patah balik sedangkan masa tu die kate die dah naik lift... Takpela Iza ignore je sambil bawak rombongan keluarga Iza tu masuk IKEA, tuptup..

Hubby msg suh call katenye urgent (sah kredit die habis)... Iza call lah, pastu dgn nada suara yg agak pelik die kate

"Syg, abg tak jumpe kete... Kete hilang... Td abg baru je parking kat cni... Ni dah tak de... Mcm mane ni???"

Hah pulak???? Berderau lah darah Iza.... Terus Iza mintak excuse dari family Iza tu nak g kat Hubby, diorang pun mcm pelik nape Iza tergesa2... Pastu sepanjang Iza nak ke parking basement tu Hubby msg suh tengok tiket parking kete tu P1 ke P2... Iza pun dlm lift dgn perasaan gelabah pun tengok la then terus text kat Hubby... Pastu Iza dah sampai kat P2 terus Iza call Hubby suh die dtg kat Iza....

Mase die datang tu die dah siap bawak shopping beg IKEA... Pelik lah Iza jadinya.... Sampai2 je kat Iza, Iza tengok die berpeluh2... Muke pun dah comot.... Then Iza tanye die... Lepas settle die cte tu mau nak bantai gelak tp tahankan aje... Nak tahu kenapa?? Mane tak kelakar, klu parking kete kat P2 tp korang cr kat P1.... Tak ke haru namenye tu, memang lah tak jumpe... Buat takut org je, dah lah kete tu tak sampai setahun lagi... Pastu muke die dah lain mcm tu Iza pun diam je la.. Kang klu Iza banyak bunyi kang nnt bising lak die... Then terus kiteorg masuk IKEA....

Jumpe family sume diorang tanye lah kenapa... Iza pun cte lah, ape lagi masing2 dok bantai gelak lah... Nak2 ayah Iza n abah die.... Adoi... Sian My Hubby tu, die tak cukup tdo sebenarnye... Eh tak, tak tido langsung.... Yelah, mase family die sampai tu die baru nak g keje...sampai ke pagi, pastu terus kenduri umah adik die, pastu malam tu diorang ajak g ICT... Pastu balik dah lambat, tdo pun bp jam je... Esok tu bangun dah diorang nak balik n ajak g IKEA.... Otak pun penat la.... Kesian....:)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



~ hah, ni muke die klu die dah cukup rehat, cukup makan, cukup kasih syg...he3... pape pun die seorang yang kuat kerja.... dah name pun keje penguatkuasa kan..keje tak menentu... sementara tak ade baby lagi bolehlah pulun kerja habis2 ye syg...anyway, i love u forever... jgn fenin2 dah erk... ~

Sekian....:)



^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails