click this to be awesome person

Saturday, 29 January 2011

Kembali Berblog


Salam alaik pemula bicara... Dah hampir sebulan blog ni tak berupdate... Adoi, ini pun sbnrnye malas jugak nak update tp bile pk2 balik kang silap password blog pun dah tak ingat kang... hu3... Actually, Iza baru je tukar Broadband ni... Before ni gune Maxis (yg cekik darah) then dah agak bengang sangat terus je terminate... Ingat ke sesenang n semudah yg disangka, rupenye nak kena g Maxis Centre yg tertentu aje utk pemulangan Modem nye.. Mcm **%$#@ aje...

Terpaksa lah apply cuti sehari nak settle kan sumenye... (alasan...semata2)... Okey, lets talk my new Broadband n Iza telah memilih tuk sign up dgn Celcom yg student plan tu... Murah je okey... Tak sampai RM50 sebulan.. He3.. Wlu pun 1GB tp masih boleh update FB, byr bil, update blog (1st time gune BB Celcom) huhu... Tak la slow sgt... Tp klu sampai time ngok ngek tu memang should be off ur lappy aje la... Its better than u'll ger bored with it to buffer for long time...

Fuh! Nak cte pasal life di tahun baru 2011 ni sket... Kesian kan dah dekat sebulan masuk tahun 2011 ni baru nak bercerita.... Tak kisah lah, Iza ni bz orgnye okey... Hanye yang memahami dan yang mengetahui je akan fhm my situation yg memerlukan banyak pengorbanan masa + tenaga + wang ringgit + segala2nya... I need to gain and earn something for my better future (Insya'Allah)...

Okey, mule2 kite story pasal keje dlu k.... Tahun ni dah masuk 3 tahun Iza kat Kem. Belia & Sukan... Dah name pun KBS memang le banyak xtvt n program... So far my schedule for February is full already... Lps raya cina ni Iza kena outstation ke De Rhu Beach Resort, Cherating n after come back in the same week will continue again to Hotel Seri Malaysia, Genting Highland... Thank to ALLAH coz my hubby will come with me and accompany me... So tak delah penat sgt nak drive...

Then keje kat opis lak memang tengah melambak2.. Then sdg berhadapan dgn Bos yg tak menentu mood nye itu.. Bukan Bos Iza yg slalu tu tp ni Bos atas Bos Iza... Hu3... Memang hangin + stress dibuatnye... Mcm cacing kepanasan je skrg kat opis tu... Fullstop... Story about study plak.. Pergh!! Its quiet heavy for me in this part 4.... I'd took 4 subject so that in weekdays i will attend my class except on Thursday...

Pastu subject boleh tahan beratnye, assignment yg diberi pun bukan calang2 assignment... Tercabar juga kewibawaan seorang part-timer student ni... Tp nak buat mcm mane kan... U choose to be a part-timer student so that u have to commit right??? Memang totally Iza akan penat... Kdg2 sampai pg2 bangun nak g keje tu terlajak, sbb kelas utk part 4 ni majority senior lect. yg ajar... Yelah, sbb Iza byk amek paper part2 yg dah nak habis dah sebab mase masuk dlu byk gak dpt assumption...

Tp nak taknak kena redah, tp klu dah lect. tu ade title Dr. & Assoc. Prof. nak kate ape kan? Memang he/she treat his/her student like MBA student la... Hu3... Learn for something.... So as house wife pulak kena la membahagi2 kan masa dgn husband n urusan rumah tangga...

Recently my hubby just finished with his marching competition for Hari Wilayah Persekutuan 2011 @ Dataran Merdeka n his company (PPj) just got no 3. As usual the winner will be to DBKL n the 2nd is Perbadanan Labuan.... So, itu shj lah entry yg pertama utk 2011 ni... Nnt Iza ade masa Iza update lagi lah ye.... Tak mo janji2 dah sebab nnt takut tak tertunai kan... So geng... Enjoy ur life as long as u live in this world... Salam alaik..

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails