Monday, 31 January 2011

Hobi Baru Kami


This entry should posted by last 2 weeks, but for the many constraint that so i have to postpone as usual... Hmm.. Nak cte pasal hobi baru sepasang suami isteri ni... Dah mule berjinak2 untuk bermain layang2 di waktu lapang...


Al-kisahnye terjadi masa balik Gombak mase cuti Thaipusam tu, so dr Gombak nak ke Ikea maka jalan yg paling dekat adelah ikut jalan menuju ke Kepong / MRR2 yg dlu heboh pasal jambatan retak sume tu. Ala, yg nak ke Damansara / Sg. Penchala tu... Klu korang tak tau gak sudah, sila dok diam2 habiskan baca entry ni.. He3.


So spnjg nak ke Ikea

tu kiteorg lalu la kat area Taman Metropolitan, Kepong. Kat situ memang slalu org dok beriadah / rekreasi sambil main layang2... Kat situ jugak banyak org jual layang2 yg colourful tu.... Hu3... So Hubby ni mcm berminat, maka kami singgah lah... Tp memang Iza jarang tunjuk Hubby jalan tu pun so 1st time la kiranye ni...


Setelah berhenti dan meletakkan kenderaan di bahu jalan (sila jgn tiru perbuatan kami) maka kami pun berjalan ke arah taman tersebut...dan membeli layang2 yang berharga RM12 tu... Kemudiannya kami pun sempat bermain seketika di situ tp sekejap je sbb dah nak maghrib... Kiranye tak puas main lah kan... Nak dijadikan
cerita, weekend tu kiteorg pun bergonjeng lah area2 Putrajaya ni mencari lokasi yg sesuai disertai cuaca yg baik...


So, nak tau ape jadi? Jom teruskan membaca dan scroll ke bawah ni ye...





Okey, nampak tak layang2 yang cinonet kat dlm pix ni? Hah! Nak tahu kisah sebalik nak menerbangkan layang2 sejauh tu? Punye lah azab n derita ni... Sepanjang pengalam Iza main layang2 dr kecik sampai lah skrg ni, x pernah rase azab nak terbangkan tup..tup..time main hari tu ntah ape nasib malang ntah nak kena berulang2 kali la mencuba.. Angin pun bukan ade sgt.. Kejap on, kejap off...


Yg Mr. Hubby dah fade-up dah, ajak balik.. Iza ni kan kepala batu, nak jugak main... Dok lah berlari pegang benang layang2 tu dgn harapan akan terbang tinggi... Ntah mcm mane ntah tgah dah penat berlari tu tbe2 elok je layang2 tu naik tinggi... Hah!!!!!!! Jeng! Jeng!!!!! Maka seronok lah jadinye.... Ape lagi, lepaskan lah benang sebanyak yg mungkin, memang angin kuat sampai tangan hampir luke kena benang layang2 tu...







Hah! Tengok tu! Jauh n betapa tingginya layang2 tu berada skrg kan? kan? Tp time ni Iza dah agak cuak sbb keadaan layang2 tu mcm tak stabil disebabkan angin yg tibe2 je kuat, disertai dgn rintikan hujan...Alamak! Hujan dah turun, tp layang2 masih lagi tggi tu.. Cm ne ni?? Ape lagi mintak tlg pada yg pakar la..... Terus je panggil "Yangggggggggggggggg, layang2 ni tak stabil" sepantas kilat Mr. Hubby dtg menggantikan tempat Iza... He3. Ngelat jap...




Acececece.. Tengok tu style seorang pro... hahaha... Masa ni sedang meng'adjust2' kedudukan n kestabilan layang2 berkenaan.. Puas lah hati jugak dpt menaikkan layang2 tersebut... Tbe2 mcm rindu nak kembali ke zaman kanak2 riang kan? Time tu mandi ujan pun besh, klu skrg nak mandi ujan kang org kate buang tabiat plak... Adeh....





Time ni yang tak leh blah n tak disangka2.... Tbe2 je layang2 tu mcm dah nak menurun... Benang pun mcm dah kendur n x berapa tegang, Iza plak makin risau sebab layang2 tu memang jauh kedudukannya dr kiteorg... Dahla kteorg main kat kawasan yang ade pokok2 + tiang2 lampu... Bertambah hebat lagi benang tu dah menyeberangi jalan besar, kete plak tgh banyak lalu lalang.... Cube korang teka ape yg jadi?? Adakah Mr. Hubby berjaya selamat kan keadaan?? Atau kah keadaan sebaliknye??? Jeng..Jeng...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hah? dah dpt jawapan tak? klu blum meh scroll lagi, hehehe..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
masih tak dpt agak??? alamak, malu lah nak cite...
yang sebenarnye...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Iza yg menyebabkan layang2 tu terus jatuh menjunam n menyebabkan kami berdua dlm keadaan susah untuk menggulung semula benang yg memang dah nak habis tu... Ape lagi, memang Mr. Hubby bising lah that time... He3.




Moral of the story, jgn lah main layang2 time nak ujan sebab angin tu tak tak sekata... Dan mainlah layang2 di kawasan lapang / padang yang jauh dr pokok2/tiang2 dan jalan raya... Hahaha.... Kan dah penat / basah gara2 menggulung benang tu.... Terpaksa la gunting benang tu sebab layang2 sangkut atas pokok n jatuh di kawasan semak... dan yg pegi mengutipnya adalah Iza sbb kena denda menyebabkan layang2 tu menjunam..He3..Peace!!!



^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails