Wednesday, 24 November 2010

Ke Utara Part 1

Okey, seperti yang dak Iza ade heboh2kan kat post sebelum ni pasal ke Utara tanah air kan... Sbnrnye tujuan ke sane utk menghadiri majlis perkahwinan makcik saudara... Kenduri tu kat daerah Yan Kechil...
So family belah mak ramai jugak yang pegi, kiteorg konvoi 5 buah kete dr KL.. Yang Iza lak awal sehari sebelum bertolak tu dah balik Gombak tido sane senang awal pagi Sabtu gerak skali dgn family sebab Iza tak drive..
En. Hubby pun tak pegi sebab keje, so naik skali dgn family Iza la... So kteorg gerak lebih kurang kul 8 pagi, tggu kat hentian R&R Rawang sebab janji ngan saudara mara lagi 4 kete nak tggu kat situ skali dgn breakfast... Maka selepas tu bermulalah episod perjalanan yang bakal menyebabkan kesakitan dan kelenguhan pada bahagian pinggang n saeangkatan dgnye.huhu.. Nak2 pulak dak Iza memangku salah sorang dari dak kembar tu..Adoi...

Ni die si adik aka Q'sa...Skrg dah 8 bulan lebih, badan pun makin semangat sgt2..Tak larat la Mak Lang die ni nak dukung... Tp sebabkan syg ikutkan aje, pastu mengah sorang2..Si adik ni pandai posing klu org amek gambar die...:) Tu bantal kesayangan die ngan si kakak...Kdg2 dah andai berebut dah pun..

Ni pulak si kakak Q'ra... Memang copy paste muke Ummi die mase kecik2... Klu org ckp anak cina pun sape2 je percaya... Klu senyum mesti mate hilang.. Tulah, sepet sgt matenye.. Hihihi


Ni mase kat R&R Sungai Muda, Kedah klu tak silap... Abg Faris ngan kembar...Berhenti skali lagi sebab nak makan tengahari... Family kteorg ni klu g jalan mesti penuh n sarat dgn bekalan2.. Senang kan, jimat pun jimat u... Terjami halal nye..:) Tp before nak sampai ke sini punyelah banyak accident kat higway area Penang... Ngeri betul tengok...

Tengok ni si kakak, sampai tertido makan biskut merry... Comel je... Tapi kat tangan masih lagi pegang biskut tu... Adoi...

Sebaik saja sampai di chalet, terus je cousin2 Iza ni berposing bagai la... View kat chalet ni memang la chantek okey... Tapi yang tak besh nye kena seberang tit gantung ni dlu utk ke chalet.. Korang bayangkan lah korang nak kena bimbit n hangkut segala beg2 korang dari dalam kete nak ke chalet tu... Mengah ya amat la... Dah la nak sampai ke chalet tu korang kena panjat tangga bagai, naik bukit... Memang lah tak sesuai klu sekadar pegi untuk bermalam semata2 nak g kenduri kawen.. Dr korang bersiap2 wangi2 berdandan bagai terus peluh2 ketiak korang... Nasib lah tempat nye lawa... So tenang lah sket, wlu pun kena jadi habuan nyamuk kat situ.. Habis merah2 satu badan kena gigit nyamuk, maklumlah nyamuk hutan...

Tengok ni.. Shantek kan??? Klu lah ade DSLR..Pergh.. Takpe2... Sedang diusahakan bersama suami ni.. Insya'Allah ade rezeki akan dapat nye then nak masuk kelas pulak...

Sempat jugak I meng-expose-kan diri I okeh, pd hal baru lepas mengah2 hangkut segala beg2 sume.. Dgn dukung si kembar lagi... Memang mencabar...

Mak Lang dgn Faris, skrg Faris dah pandai sebut Mak Lang dah.. Klu dulu sebut Mak Yang...

Korang tengok tu betapa jauhnye perjalanan nak ke chalet.. Mule2 korang kena redah tit gantung yang bernama Titi Hayun... Pastu korang kena naik tangga sket.. Pastu korang kena naik bukit sket.. Pastu korang kena naik tangga chalet pulak... Hahahahahaha... Pecah segala urat2 saraf tau...

Ni lah chaletnye... VIP nye lagi u... He3... Chalet ni dua tingkat.. Tingkat bawah ade dua bilik n setiap bilik 4 katil... Tingkat atas pun dua bilik tap setiap bilik 2 katil aje.. So family Iza amek yg atas... Yang bawah tu pagi pada family Mak long sebab keluarga mereka lagi ramai..

Owhh!! Syuke sgt pix ni sebab nampak mcm kanak2 ribena sedang bergumbira.... wlu pun terselit Dak Iza di situ tetap menceriakan kan? kan? kan? kan?

Ni cousin Iza aka Kak Long... Dah kawin anak dah 3 pun body still maintain tau... Harus dak Iza ikut jejak langkah die nnt.. He3.. Tpa pe pun sebelum beranak kena habiskan study le... Klu tak nnt belajar separuh jalan..

Lagi view chalet2 di sekitar kawasan itu... Teramat chantek dan mendamaikan...

Ni gambar2 yang masing2 dah lupe daratan tentang kepenatan menaiki tangga n bukit... Yang penting happy aje, bukan selalu leh jumpe saudara mara kan...

Ni mode-to-be okey.. Kecik2 dah pandai posing mcm ni... Esok jgn posing macam ni pakai bikini dok tepi kolam sudah... Klu Mak Lang nampak.. Siap la.... Warning ni.. Hu3...

Si kakak seronok mandi dalam sinki.. Ngam2 je muat die dalam tu...

Aksi2 cilik si adik.. Bukan main bising lagi mulut die bile dapat golek2 atas katil mcm ni.. Dlm kete tak dpt sebab sempit kan...

Tengok, ni aksi nak terbang pulak... Layankan aje...

Cepat teka, mane adik mane kakak????

Alalalala.... Pandainye senyum...

Ni time bergusti bersama.... Yang berkain batik biru tu adalah dak Iza ye... (motif : saje nak bagitahu kewujudan diriku di situ)

Si Kakak sedang memicit belakang badan adik, maklumlah jalan jauh kan.. Lenguh2 lah tu.. Hihi

Dah penat bergusti masing2 buat hal masing2...

Hobi terbaru syuke hisap jari sebab amat mengasyikkan sampai air liur meleleh-leleh...

Comei tak saya????

Boleh masuk majalah Pa&Ma lah gambar si kakak ni..

Dua beradik sedang bermanja2 bersama.. Tengok tu bersama bantal kesayangan...

Dah lepas bermanja, main tepuk amai2 pulak...

Saat ni sampai kat umah pengantin... Biasalah rumah kampung kan mesti lah lapang.. Tak mcm umah bandar... Skali tengok dah mcm mangsa2 banjir sedang menunggu bantuan aje.. Hu3..

Balik dari umah pengantin tu terus je g pekan Guar Chempedak sebab masing2 kebulur nak makan.. Hu3... Kat umah pengantin tak dapat makan, maklumlah tuan rumah bz katekan esok nak kenduri..

Faris yang begitu "hyper-active"... So lepas makan tu terus je kiteorg balik ke chalet.. Dah la balik kul 12.00 tgh malam.. Pastu chalet terperuk kat hutan, nak kena seberang tit gantung bagai.. Memang menyeramkan... Nak pulak bawak budak2 kecik, mintak dijauhkan lah benda2 berkaitan mistik ni.. Bukan ape budak kecik klu dh kena susah nak berhenti nangis.... Tu pun malam tido kat chalet kul 2 - 3 pagi si kembar meragam.. asyik nangis je... Sampai dak Iza sms Hubby suh kawan die tengok2 kan dr jauh... Pas tu Hubby suh baca 4 kul n ayat kursi sume hembus kat ubun2... Tu pun masih lagi meragam... Nnt sambung lagi Past 2 ye... Iza ade majlis raptai jap ni...

^izzah_fendi^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails